Ετικέτες

30.9.20

Δεν σε θέλω ήρωα... σε θέλω παπά...


 σχόλιο Γ.Θ : Έλενα, έγραψες ιστορία... Πιο επικό δεν γίνεται...

Σχόλιο Ε.Ν.: Εξαιρετικό. Μας εκφράζει απόλυτα. Μην το προσπεράσετε!

Δεν σε ήθελα ποτέ ήρωα. 

«Η πρωινή προσευχή είναι μέρος της καθιερωμένης διαδικασίας;»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ απευθύνει ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νική Κεραμέως σχετικά με το αν είναι ή δεν είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή στις σχολικές αίθουσες.

ΒΕΛΓΙΟ: ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΟΥ !!!


Σχόλιο: Η άλογη χρήση μάσκας απλά δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα πέρα από το ότι θα μας ταλαιπωρήσει! Να σημειώσω  επίσης ότι ήδη άρχισαν οι εποχιακές ιώσεις στα σχολεία και μεταδίδονται μια χαρά από την πρώτη εβδομάδα παρά τη χρήση μάσκας!

Η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και μίλησε σε πολλούς ανθρώπους. Μας συμβούλευσε να μετανοήσουμε, διότι ο καιρός περνάει κι έρχονται δύσκολες μέρες για τους χριστιανούς.

 


Η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και μίλησε σε πολλούς ανθρώπους σε πρόσφατες εποχές. Είπε ότι μεσιτεύει στον Υιό της για μας, αλλά εμείς δεν μετανοούμε.

Όλα μέσα στην Εκκλησία είναι Αγιασμένα - Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Διατροφικές και πρωινές συμβουλές - Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

 


Στο δεύτερο μισό του βιβλίου του αείμνηστου γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού ‘Ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής’ υπάρχουν οι συμβουλές του Αγίου από τη Συλλογή του ‘Η δεκάφωνος σάλπιγξ’. Σας αντίγραφο δύο παραγράφους από το τμήμα που ονομάζεται ‘Τάξις σωματικής ευταξίας’:

Περί τῶν μέτρων προστασίας ἐντός τῶν Ὀρθοδόξων Ναῶν

 

Μὲ ἀφορμὴ τὴν ἀσθένεια τοῦ κορωνοϊοῦ, μία μερίδα τοῦ πληρώματος τῆς ἁγίας μας ἐκκλησίας (λαϊκοί, ἱερεῖς καὶ ἀρχιερεῖς) ἐφαρμόζουν μέτρα προφυλάξεως ἐντὸς τῶν ἱερῶν ναῶν (μάσκες, ἀποστάσεις, ἀποφυγὴ ἀσπασμῶν εἰκόνων καὶ χεριοῦ ἱερέως κ.λπ.), ἐρχόμενοι κάποιες φορὲς καὶ σὲ ἀντιπαράθεση μὲ τοὺς πιστοὺς ποὺ ἀρνοῦνται νὰ ἀκολουθήσουν αὐτὲς τὶς πρακτικές.