Ετικέτες

16.10.22

Ενημέρωση - Προτροπή αντίδρασης για τη νέα σειρά που προβάλλεται σε Μεγάλο Κανάλι

 

Ενημέρωση: Προσωπικά έστειλα e-mail (σε όποιον μου ζητήσει το κείμενο θα το αποστείλλω) και πήρα τηλέφωνο. Απαντά το τηλεφωνικό κέντρο από όπου μου είπαν ότι δεν υπάρχει τμήμα παραπόνων και ότι η διαμαρτυρία μου θα μεταβιβαστεί στους υπευθύνους. Προτείνω να το κάνουμε όλοι μας κα τηλεφωνικά (παραπάνω από μία φορά...) Αισθάνθηκα ότι η τηλεφωνήτρια κάπως με ξεπέταξε, καλό δείγμα, διότι φαίνεται έχει δεχτεί πολλά παρόμοια τηλεφωνήματα. Ας συνεχίσουμε έτσι...!

Εδώ και μία εβδομάδα αναρτήσαμε ένα βίντεο του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη

https://ellasnafs.blogspot.com/2022/10/blog-post_9.html

και ένα άρθρο του κ. Δαπέργολα 

https://ellasnafs.blogspot.com/2022/10/blog-post_28.html#more

σχετικά με τη νέα σειρά που ήδη έχει αρχίσει να προβάλλεται σε γνωστό "Μεγάλο" Κανάλι.


Όπως εξηγεί εύστοχα ο π. Αρσένιος καλούμαστε να αντιδράσουμε είτε τηλεφωνικά είτε μέσω αποστολής e-mail και κρίνω ότι όντως πρέπει να το κάνουμε μαζικά και να μην στρουθοκαμηλίσουμε.

Δίνω την ιστοσελίδα επικοινωνίας με το κανάλι: ΕΔΩ

και το τηλέφωνο επικοινωνίας μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο (δεν ξέρω αν λειτουργεί καθώς δεν έχω πάρει ακόμα): 

https://www.vrisko.gr/details/05203h1jb5a0d00d1ec0_ad43ec65552


Ακολουθούν κάποιες δικές μου παρατηρήσεις και σκέψεις (για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει το ζήτημα και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες).


Προκειμένου να είμαι αντικειμενικός και δίκαιος έκρινα ότι έπρεπε να υποβάλλω τον εαυτό μου στον κίνδυνο και βούτηξα για λίγο στον βούρκο. Μπήκα στη διαδικασία να παρακολουθήσω σε γρήγορη ταχύτητα τα 5 πρώτα επεισόδια που έχουν προβληθεί και σας παρουσιάζω τις παρατηρήσεις μου. (Ευτυχώς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις σε διπλάσια ταχύτητα το βίντεο). Δεν προτείνω να το κάνετε κι εσείς σε καμιά περίπτωση! Ο Διάβολος έχει στήσει πολύ καλές παγίδες...

Θεμέλιος λίθος της καρδιακής προσευχής το Ψαλτήρι

Μόρφου Νεόφυτος

 


Το ψαλτήρι είναι ένας πρακτικός τρόπος προσευχής, και μάλιστα πανάρχαιος τρόπος, αρχαιότερος ακόμα και από το Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με“, τη λεγομένη Ευχή. Που βεβαίως, δεν είναι μόνο για τους μοναχούς. Το ψαλτήρι είναι μία προσευχή τριών χιλιάδων ετών, αν σκεφτούμε ότι ο Δαυίδ ο βασιλεύς που είναι ο πρώτος συντάκτης του ψαλτηρίου έζησε το 1000 π.Χ. Γιατί έχει τόση σημασία αυτό; Γιατί κατά την πάροδο των χρόνων αγιάστηκαν οι λέξεις. 

Ζητήστε να δείτε κατά πρόσωπο μια φορά τον διάβολο και θα δείτε, ότι δεν θα μπορέσετε να αμαρτήσετε ποτέ ξανά!

                        


«Δεν θα σε αφήσω μόνο», λέει ο Κύριος. Τι σπουδαίος και ιερός λόγος, ειδικά στην εποχή μας, που αμέτρητοι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι, παραπονιούνται για μοναξιά.

445. Καταπολέμηση της φιλοσωματιας, Λόγος περί νήψεως και αρετής, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου 14-10-2022