Ετικέτες

16.10.22

Ζητήστε να δείτε κατά πρόσωπο μια φορά τον διάβολο και θα δείτε, ότι δεν θα μπορέσετε να αμαρτήσετε ποτέ ξανά!

                        


«Δεν θα σε αφήσω μόνο», λέει ο Κύριος. Τι σπουδαίος και ιερός λόγος, ειδικά στην εποχή μας, που αμέτρητοι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι, παραπονιούνται για μοναξιά. Βρίσκονται στη μέση του πλήθους, αλλά νιώθουν μόνοι. είναι ανάμεσα σε πολλούς φίλους, αλλά συχνά νιώθουν μόνοι. Ένας άνθρωπος που έχει Θεό δεν είναι ποτέ μόνος. Η μοναξιά δεν τον σκοτώνει, αντίθετα τον κάνει χαρούμενο. Στη μοναξιά μπορεί να νιώσει σε μια πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα, όπου μπορεί να σκεφτεί πιο βαθιά τον Επουράνιο Πατέρα μας, όπου μπορεί να προσεύχεται πιο ήσυχα, όπου μπορεί να αναπτύξει τις σκέψεις του, να ανέλθει μαζί τους στον Θεό. Όλοι οι Άγιοι αγαπούσαν τη μοναξιά και την ερημιά. όχι γιατί ξέφυγαν από την κοινωνία, αλλά γιατί εκεί συνάντησαν τον Θεό.
Αρχιεπίσκοπος Iustinian Chira, Λόγια του Πατέρα - οδηγός για την εσωτερική ομορφιά, Έκδ. Mega, Cluj-Napoca, 2009, σ. 118-119.

Ζητείστε να δείτε κατά πρόσωπο μια φορά τον διάβολο και θα δείτε, ότι δεν θα μπορέσετε να αμαρτήσετε ποτέ ξανά!...
Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας

«Δυστυχώς, το ρουμανικό σχολείο βασίζεται περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ των μαθητών, ενώ θα έπρεπε να βασίζεται στη συλλογικότητα, από την οποία πηγάζουν πολύ περισσότερα θετικά πράγματα για τις επόμενες γενιές ενηλίκων. Μάθαμε να μας ενδιαφέρει περισσότερο τι βαθμό πήρε το παιδί του γείτονα, αντί να βλέπουμε τα προβλήματα του δικού μας παιδιού.
Ο Θεός μας δημιούργησε για να ζούμε μαζί και μόνο μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε.
π.Constantin Necula

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.