Ετικέτες

13.1.20

Σχόλιο τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης γιὰ τὸ «κατέβασμα» τῆς ἀφίσας τοῦ «Ἀφῆστε με νὰ Ζήσω» ἀπὸ τὸ μετρό!


Ἡ Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη ἀντὶ ὁποιουδήποτε ἄλλου σχολιασμοῦ ἀφιερώνει σὲ ὅσους ἐναντιώθηκαν καὶ ἀγωνίστηκαν γιὰ νὰ «κατέβει» ἡ ἀφίσα τοῦ «Ἀφῆστε με νὰ Ζήσω» ἀπὸ τοὺς σταθμοὺς τοῦ μετρὸ τὸ ποίημα τοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ «Ἡ ψυχούλα»:

Σκέψεις για την μετάφραση των κειμένων της λατρείας

Αποτέλεσμα εικόνας για λειτουργικα κειμενα της εκκλησίας"
Ἐσχάτως ἐν μέσῃ καί βαθυτάτῃ κρίσει, βρεθήκαμε οἱ Νεοέλληνες ἐνώπιον ἑνός νέου προβλήματος. Κάποιες φωνές, μέσα ἀπό τήν Ἐκκλησία, ζητοῦν ἐπιμόνως καί ἐπειγόντως νά τελῆται ἡ θεία Λειτουργία στήν καθομιλουμένη γλῶσσα.

“Ναι” υπό όρους από τον Χαφτάρ – Σε ισχύ από τα ξημερώματα της Κυριακής η εκεχειρία στη Λιβύη


Η εκεχειρία στη Λιβύη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής σε ισχύ, αφού οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσαν το Σάββατο την αναστολή της επιχείρησής τους για την κατάληψη της Τρίπολης από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Σάρατζ.

«Τα κράτη δεν έχουν φίλους, έχουν μόνο συμφέροντα»


«Τα κράτη δεν έχουν φίλους, έχουν μόνο συμφέροντα»Δημήτρης Νατσιός,δάσκαλος-Κιλκίς

Του Θεού η ευλογία έρχεται όταν δίνουμε ευλογία!

Μου είχε διηγηθεί ο Γερο-Σάββας, ο Φιλοθεΐτης, ότι με την μεγάλη πείνα του 1917 οι Ιβηρίτες, βλέποντας τις αποθήκες της Μονής να αδειάζουν, είχαν ελαττώσει την φιλοξενία. Μάλιστα, ένας Προϊστάμενος τσιγκούνης επέμενε, και την έκοψαν τελείως.

Το παράπονο μέσα στην οικογένεια


Πόσες μητέρες έχετε παράπονο από τα παιδιά σας, και τα παιδιά από τους γονείς! Γιατί να γίνεται αυτό; Γιατί να συμβαίνει; Θα δείτε ότι σε τελευταία ανάλυση συμβαίνει, επειδή κανένας δεν παραιτείται από το θέλημά του.