Ετικέτες

23.6.19

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού



Ευαγγέλιο ΕΔΩ

Την ημέρα αυτή η Αγία μας εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (24/6/19 - 30/6/19) - ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (24/6 - 29/6)


Την ερχόμενη εβδομάδα (24/6/19-30/6/19) εισερχόμαστε σε περίοδο νηστείας, της νηστείας των Αγίων Αποστόλων, η οποία εφέτος διαρκεί μόλις 5,5 ημέρες! 

Η νηστεία των Αποστόλων δεν έχει σταθερή διάρκεια από έτος σε έτος μιας και εξαρτάται από το πότε πέφτει το Πάσχα. Ξεκινά την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων (εφέτος στις 24/6/2019) και λήγει στις 29/6 (Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) μετά τη θ. λειτουργία που εφέτος πέφτει Σάββατο, οπότε γίνεται κατάλυση εις πάντα (αν πέφτει ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή γίνεται κατάλυση ιχθύος). Η νηστεία αυτή αφορά το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής επιτρέπεται να τρώμε ψάρι, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνουμε... Θα μπορούσαμε π.χ. να τρώμε δύο μέρες της επιλογής μας ψάρι και τις άλλες λαδερό. Ασφαλώς θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας σχετικά με την ακρίβεια και τις λεπτομέρειες τήρησης της νηστείας, όπως και κάθε άλλης νηστείας. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, όπως συνήθως. 

Δευτέρα 24/6, Τρίτη 25/6, Πέμπτη 27/6: νηστεία (λαδερό ή ψάρι) 

Τετάρτη 26/6, Παρασκευή  28/6: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Σάββατο 29/6, Κυριακή 30/6: επιτρέπονται όλες οι τροφές 
αφού λήγει η νηστεία

«Ο Ερντογάν – ο υπερασπιστής των Μουσουλμάνων έχει στενή οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ»


Σε μια εποχή που ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζει τον εαυτό του ως λαϊκό ήρωα και υπερασπιστή των Μουσουλμάνων, υπάρχουν πολλά γεγονότα που δεν πρέπει να αγνοηθούν, γράφει η αραβική ‘Αχμπάρακ’.

Η πετυχημένη συνταγή κατά του Barbaros μέρος του σχεδίου: «Σταματήστε το Γεωτρύπανο»

 Σαν από καιρό έτοιμοι φαίνεται πως είναι στο Πολεμικό Ναυτικό, ώστε ν’ αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας σοβαρής τουρκικής πρόκλησης εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το σχέδιο ανάσχεσης είναι μια καλά δοκιμασμένη επιχειρησιακή συνταγή, με ισχυρή παρουσία εκεί που θα χρειαστεί την κατάλληλη στιγμή.

Είπε Μοναχός: Κάνεις προσευχή;


 
Κάνεις προσευχή τώρα θέλεις αύριο να δεις αποτέλεσμα…Μπορεί να γίνει κι αυτό..

Χίου Μάρκος: »Ποτέ δεν τους ανήκαν και ποτέ δεν θα τους ανήκουν οι θαλάσσιοι χώροι μας»

Αποτέλεσμα εικόνας για Χίου Μάρκος
*Ένας από τους Μητροπολίτες που βγαίνει και μιλάει χωρίς να μασάει τα λόγια του. Μπράβο στον Μητροπολίτη Χίου για την γνήσια πατριωτική στάση του σε πολλά θέματα που απασχολούν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει όλοι να κάνουν αυτό πού έκαναν κάποτε οι κάτοικοι της Νινευί

  ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ