Ετικέτες

5.5.19

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας.


σχόλιο Ελένη Μ : Η Αγία Σοφία της Κλεισούρας, η νέα Αγία της Εκκλησίας του Χριστού, που εορτάζει σήμερα, 6 Μαΐου! Εξαιρετική ύπαρξη! Την ευχή και πρεσβείες της να΄χουμε όλοι!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (6/5/19 - 12/5/19)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (6/5-12/5) είναι η δεύτερη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 8/5 και η Παρασκευή 10/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Κύπρος: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για το τουρκικό γεωτρύπανο “Πορθητή”

Τον άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύουν ζητά με μήνυμα του το Ράδιο Κύπρος, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση για σύλληψη όλων όσοι εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειές του εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, μέσω ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Γεωπολιτικές εξελίξεις στη γειτονιά μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωπολιτικές

                                          Ή αλλιώς πώς τα πικρά γίνονται γλυκά...

     Στην Ελλάδα του σήμερα, των μνημονίων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μιας γενικότερης απραξίας ως προς τα δρώμενα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δείχνουμε ως λαός να αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα που ραγδαία εκτυλίσσονται στη χώρα και τη γειτονιά μας με καθυστέρηση και μέσα από τις προσωπικές ιδεοληψίες, χωρίς λογική, χωρίς σχεδιασμό και κυρίως χωρίς να έχουμε όραμα πού και πώς θέλουμε να δούμε τη χώρα μας σε βάθος χρόνου.

Guardian: Εκατομμύρια Χριστιανοί στη Μ. Ανατολή δολοφονούνται-ξεριζώνονται


Βρετανική έκθεση που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian, υποστηρίζει πως εκατομμύρια χριστιανοί ξεριζώνονται από τα σπίτια τους, πολλοί φυλακίζονται και άλλοι χάνουν τη ζωή τους.