Ετικέτες

2.3.18

Προφυλακιστέοι για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο



Κλιμακώνει τις ενέργειές της η Τουρκία με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και μεταφέρθηκαν στην Ανδριανούπολη.

Β´ Χαιρετισμοί Θεοτόκου


Σήμερα 2/3/2018 έχουμε και τους Β΄ Χαιρετισμούς! Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας (είναι από πέρυσι, αλλά η διάταξη είναι ίδια):

 Ἀκολουθία μικροῦ ἀποδείπνου, β´ στάσις χαιρετισμῶν doc & pdf.

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ Ι. ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ Ι.Ν. ΓΕΝ.ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 4.3.18

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΙΕΡΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4.3.2018
Ι.Ν. ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια…



''Και τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια, 
εσύ κοιτάς τα αρχαία σου στολίδια 
και δεν δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς",

μας λέει το σοφό λαϊκό άσμα, δείχνοντας πως διαχρονικά η μάνα Ελλάδα αγνοεί τα παιδιά της, με αποτέλεσμα, χωρίς την βοήθεια αυτών, νομοτελειακά να καταντήσει στο τέλος μια γριά ξεδοντιάρα, που μόνη και αβοήθητη απλά θα περιμένει το θάνατό της!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4/3/18



                                                 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Διαμαρτυρία πολιτών προς την ΕΡΤ για την απάντησή τους στο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο σχετικά με το βλάσφημο "Jesus Christ superstar".

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαμαρτυρία πολιτών προς την ΕΡΤ για την απάντησή τους στο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο σχετικά με το βλάσφημο "Jesus Christ superstar".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΕΥΓΕ στους αδελφούς που διαμαρτυρήθηκαν προς την ΕΡΤ για τη στήριξή της στο βλάσφημο αυτό έργο. Προτείνουμε να κάνουμε όλοι το ίδιο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της ΕΡΤ εδώ http://www.ert.gr/contact-us//

Κύριοι της ΕΡΤ καλημέρα

Μετά μεγάλης λύπης διαβάσαμε στο διαδίκτυο την απάντησή Σας (εδώ) στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

«Πάρα πολλά θα δείτε, πάρα πολλά για να δοκιμαστεί ο λαός που δεν καταλαβαίνει»


Αρρώστιες, από κατάργηση των νηστειών. Μια συμβουλή, που έδινε σε όλους ο μακαριστός Γέροντας Σίμων, ήταν: Όποιος νηστεύει την νηστεία που λέει η Εκκλησία μας γίνεται καλά. Γι’ αυτό όλος ο κόσμος είναι γεμάτος αρρώστιες σήμερα, διότι κατήργησαν τις νηστείες.

Ασπασία, Δημήτριος, π. Στέφανος, π. Παναγιώτης, π. Άνθιμος, Χρυσούλα και Πηνελόπη (και νέα έκκληση για τον Ηλία)



Πολλά τα αιτήματα λίγος ο χρόνος... Παρακαλώ ας προσευχηθούμε για τα αδέρφια μας, όπως θα θέλαμε να κάνουν και οι άλλοι για εμάς όταν θα βρισκόμαστε εμείς στην ανάγκη... Και αν δεν έχουμε πολλή όρεξη, ας ακούσουμε τους πατέρες στο παραπάνω βίντεο και εκτιμώ ότι θα μας ανοίξει η "όρεξη"!

Χρυσούλα: Είχε αντιμετωπίσει κακοήθη όγκο πριν από 2 χρόνια. Εγχειρίστηκε, ανάρρωσε αλλά δυστυχώς η κατάσταση επανήλθε τους τελευταίους 2 μήνες και τώρα κάνει χημειοθεραπείες.

Πηνελόπη: Πρόσφατα διαγνώστηκε με κακοήθεια στο νεφρό, έκανε επέμβαση. Δυστυχώς βρέθηκε κακοήθεια και στον αυχένα της και το Σάββατο θα μπει στο χειρουργείο!

Η Ασπασία, έχει φοβερότατους πόνους λόγω ινομυαλγίας (αυτοάνοσης νόσου). Πονάει φοβερά, έχει ανάγκη τις προσευχές μας.

Ο κ. Δημήτρης νοσηλεύεται σε σοβαρότατη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Τρέμει συνεχώς και πονάει. Ας προσευχηθούμε.

Ακόμα οι Ιερείς, πατέρας Στέφανος και πατέρας Παναγιώτης, είναι πολύ άρρωστοι. Ζητούν τις θερμότερες ευχές μας.

Και ο Ιερομόναχος πατέρας Άνθιμος, έχει δυνατούς πόνους στη μέση και αισθάνεται φοβερή κούραση. Ζητάει και εκείνος τις προσευχές μας.

Και ας μην ξεχνάμε τον Ηλία (δες εδώ την προηγούμενη ανάρτηση)

Νέα έκκληση: ΟΛΟΙ μαζί για τον Ηλία μας. Δραματική έκκληση για να σωθεί ο μικρός Ηλίας. Πάσχει από σπάνια ασθένεια και πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών. Αναζητούν δότη.