Ετικέτες

2.3.18

Προφυλακιστέοι για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον ΈβροΚλιμακώνει τις ενέργειές της η Τουρκία με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και μεταφέρθηκαν στην Ανδριανούπολη. Μετά την ανάκρισή τους παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, όπου το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή τους, μέχρι να οριστεί η δικάσιμος.Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, οι δύο στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, αλλά ακόμα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και λοχίας ΕΠ.ΟΠ Δημήτρης Κουκλατζής.

Το ελληνικό προξενείο στην Ανδριανούπολη έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις με τους δύο στρατιωτικούς.
Την ώρα που κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις, από την ελληνική κυβέρνηση τονίζεται ότι είναι «συνομωσιολογικά, κατασκοπευτικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού» τα περί διαπραγματεύσεων για την επιστροφή στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε το θέμα της επιστροφής των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, τυπικό.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η κυβέρνηση, το περιστατικό το θέμα «προέκυψε από λάθος. Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι δύο Έλληνες βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές». Προσέθεσε ακόμα, ότι οι νομικές διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται είναι τυπικές, αφορούν μία δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα η οποία θα ολοκληρωθεί και «αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας. Από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη, πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
http://www.pontos-news.gr/article/176001/profylakisteoi-gia-kataskopeia-oi-ellines-stratiotikoi-poy-synelifthisan-ston-evro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.