Ετικέτες

17.9.16

Με το βλέμμα του Μακρυγιάννη και του Παπαδιαμάντη




Τη Ρωμηοσύνη μη την κλαις…» τραγουδά ο λαός μας με την ψυχή του κι η καρδιά του (μας) πάλλεται από  συγκίνηση και ιερό ενθουσιασμό!

Όταν η παλάμη μας αντικαταστήσει… την πιστωτική κάρτα

Αποτέλεσμα εικόνας για παλαμη βιομετρικα στοιχεια
σχόλιο ID-ontΣκοπός τους δεν είναι η επιβολή του πλαστικού χρήματος (πιστωτική/χρεωστική κάρτα), αλλά μέσω της εξοικείωσης που θα επέλθει με το πλαστικό χρήμα να επιβληθούν οι επόμενες μέθοδοι συναλλαγών, αυτές με το χέρι ή το …μέτωπο !

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής 18/9/2016 (μετά την ύψωσιν)



ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Η´ 34 - 38

Ολόκληρη η συζήτηση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας με τον Αλέξανδρο Βέλιο, όπως ο ίδιος ο δημοσιογράφος επιμελήθηκε


Ο Αλέξανδρος σε όλη τη ζωή του διάβαζε και έγραφε. Επέλεξε όμως ο διάλογός του με τον Μητροπολίτη Γαβριήλ να είναι το τελευταίο κείμενο με το οποίο ασχολήθηκε. Το ολοκλήρωσε δέκα ώρες πριν από τον θάνατό του και μου το παρέδωσε... λέγοντας: 

«Πάρε τον Γαβριήλ, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, και πες του ότι ήταν επιθυμία μου να δημοσιοποιηθεί. Αλλά κάν’ το λίγες μέρες μετά την κηδεία. Να καταλαγιάσει ο θόρυβος», αναφέρει στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ριζούλης.

Ο διάλογος που είχαν ο Αλέξανδρος Βέλιος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, όπως τον επιμελήθηκε ο ίδιος ο δημοσιογράφος και χωρίς καμία προσθήκη, έχει ως εξής:

Κυριακή μετά την Ύψωσιν: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Κυριακή μετά την Ύψωσιν

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016: