Ετικέτες

18.12.18

Ο Γέροντας Γρηγόριος Αρχιπελαγίτης και οι δύο μεγάλες θαυμαστές αποκαλύψεις

Ἱερ. Φιλόθεος Δοχειαρίτης
Στίς 9/21 Ὀκτωβρίου τοῦ 2018, τήν 10.44μ.μ. περίπου, κοιμήθηκε ὁ γέροντας Γρηγόριος, ὁ ἐπί 38 ἔτη Καθηγούμενος τῆς Μονῆς Δοχειαρίου. Ἀγωνιστής μοναχός, χαρισματοῦχος ἡγέτης, φωτισμένος νοῦς μέ κριτικό πνεῦμα, στοργικός πνευματικός πατέρας, δόκιμος χειριστής τοῦ λόγου, ἀνακαινιστής καί νέος κτίτορας τῆς παλαίφατης Μονῆς του.

Η Ελλάδα, η “Μεγάλη Αλβανία” και η “Ενωμένη Μακεδονία”…


Αντώνης Κοκορίκος - Είναι εντελώς αδόκιμος ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα και προσωπικά ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών χειρίζεται τα συμφέροντα και τα δίκαια της Ελλάδας στις σχέσεις και με την Αλβανία και με την ψευδοΜακεδονία.

Π.Στέφανος Αναγνωστόπουλος: Δεν είμαστε έτοιμοι για τα έκτακτα Γεγονότα που έρχονται

…Ούτε καν για το γεγονός μιας νεροποντής που μπορεί να πλημμυρίσει το σπίτι μας

Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας απαντά στον Μητσοτάκη για τις ελληνικές περιουσίες στη Χιμάρα



Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας,Ντιτμίρ Μπουσάτι, αντέδρασε μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει τις μειονοτικές περιουσίες στη Χιμάρα.

Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου ! Τα θαύματα πού έχει κάνει είναι συγκλονιστικά!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος διονυσιος ζακυνθου


Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου ! Τα θαύματα πού έχει κάνει είναι όχι μόνο άπειρα, αλλά πρωτοφανή καί περίεργα. Μερικά από αυτά, σύγχρονα θαύματα της εποχής μας, δημοσιεύουμε παρακάτω…

KANANGA - Παύλος Τριποδάκης - Ντοκιμαντέρ - 2018



Πίστη και ελπίδα σε μια από τις πιο επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη.

Διάρκεια 69᾽, Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο, Ελλάδα 2018
Σκηνοθεσία: Παύλος Τριποδάκης
Σέναριο: Παύλος Τριποδάκης / Φλωρεντία Αμπόντεριν
Βοηθός Κάμερας / Χειριστής Drone: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Μουσική: NVμ (Dimitris B. / Florence A.). http://nvmmusic.com
Παραγωγή: Tripodakis LTD

Στην Κανάνγκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο πόλεμος και η πείνα κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων. Τα χαμόγελα όμως, το γέλιο και η ελπίδα δεν σβήνουν ποτέ. Το μήνυμα που μετέφεραν οι Έλληνες Ορθόδοξοι ιερείς τη δεκαετία του 60 συνεχίζει να τους δίνει τη δύναμη και το κουράγιο που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τη σκληρή καθημερινότητα.

Υπέρ αναπαύσεως π. Κοσμά ιερομονάχου, Νικολάου κ.α.


Ιερομόναχος Κοσμάς-Κλέαρχος Παπασάββας,

Σύγχρονος Ομολογητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Β. Ήπειρο
(+14.12.2018)

Εκοιμήθη πριν 3 ημέρες σε ηλικία 76 ετών μετά από σύντομη ασθένεια ο π. Κοσμάς-Κλέαρχος Παπασάββας, σύγχρονος Ομολογητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το χωριό Δρυμάδες Χιμάρας Β. Ηπείρου.

Ο π. Κοσμάς γεννήθηκε το 1942 στους Δρυμάδες Χιμάρας από ευλαβείς γονείς και σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία, από όπου έλαβε πτυχίο δασκάλου. Παρά την απαγόρευση της θρησκευτικής πίστεως και λατρείας, που επιβλήθηκε στην Αλβανία από το αθεϊστικό κομμουνιστικό καθεστώς το 1967, ο Κλέαρχος συνέχιζε να λατρεύει κρυφά το Θεό στα εξωκκλήσια του χωριού του και συνδέθηκε πνευματικά με τον Ιερέα π. Κοσμά Κύριο, τον μετέπειτα επίσκοπο Απολλωνίας (+11.8.2000) και με όλο το “δίκτυο” της Εκκλησίας των “Κατακομβών” της Αλβανίας.

Περισσότερα


Παρακαλώ να συμπεριλάβουμε στην κατάσταση των κεκοιμημένων τον αδερφό μας Νικόλαο( 26 ετών ) ο οποίος έφυγε απρόσμενα από πνιγμό. Ας προσευχηθούμε και για την Οικογένεια του (Γεώργιο, Μαρία , Δήμητρα).

Επίσης ας βάλουμε την προσευχή μας και τους κεκοιμημένους αδερφούς μας Νικόλαο, Νικόλαο, Χρήστο και Χρυσή.

Αιωνία σας η μνήμη αδερφοί μας
Καλή ανάσταση!