Ετικέτες

2.9.15

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: «Ποια είναι η πνευματική Ελεημοσύνη»

3676f-ce99-ce9c-ce91ce93-ce91ce9dcea4cea9ce9dce99ce9fcea5-ce91ce96-2142b2b2bbig
Σχόλιο: Διαβάστε το οπωσδήποτε! Μη νομίζετε ότι η ελεημοσύνη τελειώνει στο ευρώ που θα δώσετε ή ότι δεν μπορείτε να κάνετε ελεημοσύνη λόγω οικονομικής κρίσης ενώ θα είχατε την διάθεση αν είχατε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Όλοι μπορούμε να κάνουμε ελεημοσύνη, την πιο σημαντική: την πνευματική!
~ Κατά τη Δευτέρα Παρουσία Του ο Χριστός μας θα μακαρίσει και θα καταδικάσει.

Συμμετοχή Ορθοδόξων στους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την ίδρυση της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ


Σχόλιο Krostandis: Δυστυχώς αφήσαμε τους πατέρες, αφήσαμε το πηδάλιο και ιδού τα αποτελέσματα! Ακούμε στις μέρες μας "διάλογος για την αγάπη". Η ορθόδοξη κίνηση δίνει την μαρτυρία της σε οικουμενιστικές συνάξεις. "Ο Θεός είναι αγάπη και έτσι πρέπει να πορευόμαστε" και να τα σούρτα φέρτα με τη δύση, μια δύση στο τέλος της! Μια δύση εκκοσμικευμένη πλέον δίχως Θεό και εμείς να ερωτοτροπούμε με τη σκέψη πως να ενωθούμε και να πορευθούμε στην αγάπη του Θεού! Ποιανού Θεού όμως; Τρέχουν άκαπνοι Επίσκοποι, νεαροί αμούστακοι αρχιμανδρίτες και λοιποί Θεολόγοι αθεολόγητοι να πορευθούν με ποιους; Είναι παρατηρημένο ότι αυτός που δεν κάνει υπακοή στον πνευματικό του πατέρα αυτός είναι ο χειρότερος! Και όμως με διαφόρους τρόπους πονηρούς καταφέρνουν να αναριχούνται σε υψηλές θέσεις και να κάνουν τους πατέρες!! Και οι δούλοι του Κυρίου μας να διώκονται! Και να τα αποτελέσματα! Αχ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ που μας χρειάζεται!!!

Με συμμετοχή και Ορθοδόξων θα εορτασθεί η τριπλἠ επέτειος της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ : 100 χρόνια από τη γέννηση του αδελφού Ροζέ (1915), δέκα χρόνια μετά την κοίμησή του (16 Αυγούστου 2005) και 75 χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας (1940).

Υπάρχει καλή και κακή σιωπή;


Βεβαίως. Όπως υπάρχει η καλή σιωπή, υπάρχει και η κακή. Όπως υπάρχει η καλή ομιλία, υπάρχει και η κακή.

ΠΝΕΥΜΑ ΑΡΓΟΛΟΓΙΑΣ

holyweek
Κατά την μεγάλη τεσαρακοστή ακούμε συχνά την εξαίρετη προσευχή του Αγίου Εφραίμ : «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και αργολογίας, μη μοι δος…».

ΗΠΑ- Ασκήσεις Γιόγκα σε καθεδρικό ναό Επισκοπιανών (Φωτογραφίες)

URI ενώνει Sadhvi Bhagawati Σαρασουάτι και Pujya Swamiji για γιόγκα, Συνομιλία

Σχόλιο Κrostandis.  Θλιβερό το κατάντημα της "προοδευτικής Ευρώπης, των αξιών, της πολυπολιτισμικότητας, πράσινα άλογα και τρέχα γύρευε!" και εμείς να τρέχουμε από πίσω τους!! Που πας βρε Καραμήτροοοοο!

Επισκοπιανοί  – είναι οι  Αγγλικανοί στις ΗΠΑ . Με τη πρωτοβουλία του MarcHandleyAndrus, επισκοπιανού επισκόπου του Σαν Φραντζίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών διοργανώθηκε ημέρα Γιόγκα μέσα στον καθεδρικό ναό της πόλης στις 20 Ιουλίου 2015.