Ετικέτες

16.4.14

Ομιλία πατρός Στυλιανού Καρπαθίου στην Ομάδα μας στις 17/3/2012



Ακολουθεί η ομιλία του πατρός Στυλιανού Καρπαθίου προς την Ομάδα "Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος" που έγινε στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης στις 17 Μαρτίου 2012. Μελλοντικά θα προστεθεί και περίληψη για το κάθε μέρος. Η ομιλία είναι χωρισμένη σε έξι μέρη με συνολική διάρκεια περίπου 110 λεπτών. Τα τρία μέρη είναι διάρκειας μισής ώρας έκαστο, ενώ υπάρχουν και τρία βίντεο μικρής διάρκειας (4-6 λεπτών). Καλή ακρόαση!

Μεγάλη Τετάρτη: Ευχέλαιο και Όρθρος Μ. Πέμπτης

Σήμερα Μ. Τετάρτη αρχικά τελείται το μυστήριο του ευχελαίου (ένα από τα επτά μυστήρια της εκκλησίας μας) και ακολουθεί ο όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης (που διαβάζεται το βράδυ της Μ. Τετάρτης). 
Το μυστήριο του ευχελαίου είναι μεν προαιρετικό, αλλά σε συνδυασμό με την εξομολόγηση (που πρέπει να προηγείται) και την θεία ευχαριστία - θεία κοινωνία (που έπεται την Μ. Πέμπτη το πρωί) είναι ο ιδανικός συνδυασμός, διότι οδηγεί (εφόσον γίνει σε συνδυασμό με την εξομολόγηση και τη θεία κοινωνία) στη συγχώρεση των αμαρτιών μας και άρα στην ψυχική μας υγεία. Επιπρόσθετα εφόσον, είναι προς το συμφέρον μας κατά το θέλημα του Θεού, μπορεί να οδηγήσει και στην σωματική μας θεραπεία από ασθένειες που σχετίζονται με τα αμαρτήματά μας.

Το Ιερόν Ευχέλαιον

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το Ιερόν Ευχέλαιον» 


του Πρεσβυτέρου Θεμιστοκλέους Στ.Χριστοδούλου, 

εκδόσεις Ομολογία