Ετικέτες

10.9.17

Βίντεο με τον τυφώνα IRMA





Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (11/9/17 - 17/9/17)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα 11/9/17-17/9/17 είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους με εξαίρεση την Πέμπτη 14/9, οπότε εορτάζουμε την ύψωση του Τιμίου Σταυρού και νηστεύουμε αυστηρά. Νηστεύουμε φυσικά την Τετάρτη και την Παρασκευή, αλλά την Τετάρτη καταλύεται οίνος και έλαιο λόγω των προεορτίων του Τιμίου Σταυρού.

Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 13/9: νηστεία (λαδερό)
[προεόρτια του Τιμίου Σταυρού]

Πέμπτη 14/9: νηστεία (άλαδο)
[Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού]

Παρασκευή 15/9νηστεία (άλαδο)

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί για πρώτη φορά πιστό αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγία Κύκκου

Η Ελλάδα θα υποδεχθεία για πρώτη φορά στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Κύκκου από την ομώνυμη Ιερά Μονή.

Συνεχής ενημέρωση σχετικά με τον τυφώνα IRMA



ψαλ.148
Ψαλ. 148,8         πρ, χάλαζα, χιών, κρύσταλλος, πνεμα καταιγίδος, τ ποιοντα τν λόγον ατο·




Ο τυφώνας IRMA πλησιάζει την πολιτεία της Florida. 



Την ώρα της δικής μας Κυριακάτικης θείας λειτουργίας ξεκινά το δυνατό χτύπημα. Θα διαρκέσει όλη την ημέρα, αλλά το μεσημέρι μάλλον θα είναι στο κορύφωμά του.

Ας μην ξεχάσουμε όλες αυτές τις ανθρώπινες ψυχές και όσους ήδη χτύπησε σε Καραϊβική και Κούβα.



Συνεχής ενημέρωση (αναδημοσίευση από ΕΔΩ)



Βασκανία και Ξεματιάσματα

Βασκανία και Ξεματιάσματα

Συντάκτης  

Από αρχαιοτάτων χρόνος ο άνθρωπος αυτά που δεν μπορούσε να καταλάβει και να εξηγήσει, τους έδινε μεταφυσικές εξηγήσεις. Έτσι μπήκαν στη ζωή του ανθρώπου η αστρολογία, η οιωνοσκοπία, η μαντεία, το  «μάτιασμα», η γλωσσοφαγιά  κ.α. Όλα αυτά όμως είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες και είναι αμαρτίες μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, γιατί δείχνουν έλλειψη πίστης, εμπιστοσύνης, στον αληθινό Τριαδικό Θεό. Όλα αυτά ως όργανα του διαβόλου, σκοπό έχουν να αιχμαλωτίσουν τον νου και την καρδιά του ανθρώπου και να κρατήσουν τον άνθρωπο μακριά από τον Θεό. Το «μάτιασμα» περί του οποίου θα γίνει λόγος, κακώς έχει περαστεί στο κόσμο και ως βασκανία. Άλλο είναι το «μάτιασμα» και άλλο η βασκανία στη γλώσσα των πατέρων. 

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ


 
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα κλειστό σύστημα όπου υπάρχει ένας τραπεζίτης και δέκα δανειολήπτες.Ο τραπεζίτης δανείζει σε όλους από 100 μονάδες αεριτζίδικου χρήματος και στο τέλος του έτους θέλει πίσω 105 από τον καθένα (100 το κεφάλαιο και 5 οι τόκοι).

Πως οδηγηθήκαμε στο σχίσμα του 1054; Ποιες οι διαφορές μας με τους παπικούς, με λίγα και απλά λόγια;

Σχετική εικόνα
Σαφώς και πρόθεση μας εδώ δεν είναι να θίξουμε κανέναν άνθρωπο που ακολουθεί άλλο θρήσκευμα. Όλοι είμαστε επιρρεπείς στην αμαρτία και ανά πάσα ώρα μπορεί και εμείς (μη γένοιτο!) να πέσουμε σε πλάνη! Αυτά που παρατίθενται εδώ είναι για καθαρά ενημερωτικό σκοπό.