Ετικέτες

21.10.21

Η εξάπλωση των ανθρώπων στην γη

 

Η εξάπλωση του νεολιθικού πολιτισμού στην γη.



Δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι μέσα σε λίγα χρόνια εξαπλώθηκαν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αν ένας άνθρωπος διανύει κατά μέσο όρο 30 χιλιόμετρα την ημέρα, μέσα σε τρία ή το πολύ τέσσερα χρόνια θα έχει φτάσει στην άλλη άκρη του κόσμου!

Χρειάζεται πλήρης αναθεώρηση και των χρονολογήσεων και της ορολογίας στην επιστήμη της ιστορίας - αρχαιολογίας

Ανακατασκευασμένα νεολιθικά σπίτια στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Σημαντικό πρόβλημα στην επιστήμη της Ιστορίας είναι τόσο η ορολογία, όσο και το λεγόμενο σύστημα των τριών περιόδων. Είμαστε υποχρεωμένοι να χωρίζουμε την ανθρώπινη ιστορία σε τμήματα, για να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε κάθε κομμάτι καλύτερα. Παράλληλα, αυτή η κατάτμηση, το κομμάτιασμα, μας βοηθά να καταλάβουμε πότε συμβαίνουν έντονες αλλαγές στην ζωή των ανθρώπων.

Για αυτούς τους λόγους καθιερώθηκε το σύστημα των τριών περιόδων, δηλαδή η διαίρεση τῆς προ Χριστοῦ ιστορίας σε τρεις εποχές, του Λίθου, του Χαλκού και του Σιδήρου. Την έμπνευση για αυτόν τον διαχωρισμό είχε ο Δανός Christian Thomsen το 1836 (Γιαννόπουλος 2016, σελ. 66). Αργότερα, άρχισε να διαιρείται κάθε περίοδος σε τρεις υποπεριόδους, μέχρι που φτάσαμε να διαιρούμε σε φάσεις και τις υποπεριόδους.

Σοκ: Η κυβέρνηση πλαστογραφεί φωτογραφία - Για να υποβαθμίσει την ανικανότητα της

ΣΑΛΟΣ στο διαδίκτυο! Κυκλοφορεί βίντεο με υπουργό μέσα στην Βουλή να...