Ετικέτες

3.3.20

Ο Άγιος Γεράσιμος και το Λιοντάρι (και βίντεο για παιδιά)

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Σε τέτοια πνευματικά ύψη είχε φτάσει ο Άγιος Γεράσιμος, ώστε και αυτά τα άγρια θηρία ακόμη τον σέβονταν, του υπάκουαν και τον υπηρετούσαν. Η μεγάλη χάρη που του είχε δώσει ο Θεός φαίνεται και από την ιστορία του Αγίου με το λιοντάρι.

Αήθης επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα, έχοντας δίπλα έναν κάπως περίεργο Βούλγαρο πρωθυπουργό…

Ο Τούρκος εγκληματίας πολέμου, ο πρόεδρος Ερντογάν, συνάντησε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας που τα λέει κάπως περίεργα τελευταία για την Ελλάδα και βυσσοδόμησε κατά της χώρας μας εκτοξεύοντας απίστευτες κατηγορίες,

Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Τρίτης (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλο απόδειπνο

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM).

Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:


Με μουσικά μπορείτε να βρείτε το Μεγάλο Απόδειπνο παρακάτω:


Σήμερα Καθαρά Τρίτη (μέχρι και την Πέμπτη) μαζί με το Απόδειπνο ψάλλεται και μέρος του Μεγάλου Κανόνος, το οποίο μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

Δείτε και το σχόλιό μας:

https://ellasnafs.blogspot.gr/2018/02/1_19.html

Αυτό που βλέπετε μπορεί να είναι πολύ παραπλανητικό


Το μικρό κορίτσι κρατούσε δύο μήλα στα χέρια της.


Η μητέρα της, απαλά και με ένα χαμόγελο, ζήτησε από την μικρή πριγκίπισσα της: "Γεια σου, θα μπορούσες να δώσεις στη μαμά σου ένα από τα δύο μήλα;" Το κορίτσι κοίταξε τη μητέρα της για λίγα δευτερόλεπτα, και δάγκωσε ξαφνικά ένα μήλο και έπειτα γρήγορα το άλλο.

"είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας, που μας μίλησε Ελληνικά, που προσευχήθηκε Ελληνικά....."



Θ. Μαλκίδης
Μετά από δεκαετίες Τουρκικού εθνικισμού και επεκτατισμού, μετά από 1.500.000 παράνομες εισροές, το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του «Ναι» σε όλα, ανέφερε κάτι για «Τουρκία- διακινητή» και πως «η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Τι είναι η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων που τελείται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής;


Η Εκκλησία μας καθόρισε όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται μία άλλη Λειτουργία, η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Η απαγόρευση εξόδου των Ελληνικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία.


HULTON DEUTSCH VIA GETTY IMAGES
Ένα από τα πλέον άγνωστα σημεία του μικρασιατικού δράματος υπήρξε η απαγόρευση εξόδου των ελληνικών και των υπόλοιπων χριστιανικών πληθυσμών από την κυβέρνηση Γούναρη-Πρωτοπαπαδάκη.