Ετικέτες

14.8.20

Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία και ποια ήταν η ζωή Της;

παναγία

Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της;

Αυτές είναι τρείς βασικές ερωτήσεις τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν λίγοι. Η Μαριάμ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν εξελληνιστεί σε Μαρία, ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ.

Όλη τους την ζωή πάλευαν να αποκτήσουν ένα παιδί όμως δεν είχαν σταθεί τυχεροί. Αντίθετα ζούσαν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, αφού οι άτεκνοι εκείνη της εποχή θεωρούνταν λίγο έως πολλοί καταραμένοι ή όχι ευλογημένοι από τον Θεό.
Κατά την παράδοση η Αγία Άννα προσευχήθηκε στον Θεό δηλώνοντας πως αν της χάριζε ένα παιδί θα το αφιέρωνε σε Εκείνον. Λίγες μέρες μετά, ο αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε το ζευγάρι και τους ενημέρωσε πως οι προσπάθειες τους θα έχουν αποτέλεσμα και το παιδί τους θα είναι φορέας μιας ξεχωριστής αποστολής.
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ζευγαριού, τα λόγια του αγγέλου βγήκαν αληθινά και γέννησαν ένα όμορφο κορίτσι.
Της έδωσαν το όνομα Μαριάμ, το οποίο σημαίνει βασίλισσα, κυρία αλλά και ελπίδα.

Η ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 Απάντηση της ΛΑΕ Αιγιαλείας στον μητροπολίτη Καλαβρύτων κι ...

Η ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ 

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! 

ΑΣ  ΣΤΟΧΑΣΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ

 ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

_______Η μάσκα χωρίς αμφιβολία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο! Αιώνες τώρα έχει καθιερωθεί στην καθημερινή ζωή ως ένα επαγγελματικό προφυλακτικό εργαλείο! Επί παραδείγματι η μάσκα είναι καθιερωμένη  στο χειρουργείο! Οι ιατροί, καθώς και οι νοσηλευτές, φορούν απαραιτήτως τη γνωστή χειρουργική μάσκα!
_______Χρησιμοποιείται επίσης και σε διάφορα ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική. 
________Στις ημέρες μας όμως οι Κυβερνώντες την Ελλάδα κατόρθωσαν το ...ακατόρθωτο! Επέβαλαν τη χρήση της μάσκας ακόμη και μέσα στο σπίτι μας!

Δεκαπενταύγουστος 2020 – Με μάσκες και χωρίς λιτανείες τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου – Οι εορτασμοί μέσα από τα 4 ΦΕΚ

Μετά τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της Εβδομάδας των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, που βρήκαν τους πιστούς κατ’ οίκον με τις εκκλησίες κλειστές, διαφορετικός είναι φέτος και ο εορτασμός της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αύριο, όπου υπάρχει ελληνισμός τιμάται η Παναγία με μάσκες και χωρίς περιφορές του Επιταφίου και λιτανεύσεις των ιερών εικόνων.

Τέσσερις κοινές υπουργικές αποφάσεις, που δημοσιεύτηκαν σε αντίστοιχα Φύλλα της Εφημερίδας της κυβερνήσεως καθορίζουν το πλαίσιο, και τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία θα εορτασθεί το Πάσχα του Καλοκαιριού.