Ετικέτες

30.4.18

Ύμνος στον Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Είναι λαμπρότεροι και ταχύτεροι από το φως- ελαφρύτεροι και πιο δροσεροί από τον αέρα στα βουνά είναι ενδεδυμένοι με φως, το φως του Δημιουργού τους. Είναι αυτοί οι ακούραστοι εργάτες του έργου του Χριστού!
Μεριμνούν γιά τούς ανθρώπους! Μοναδική τους έγνοια: πώς θά επιστρέψουν τον άσωτο υιό στον Θεό, πώς θά επιστρέψουν τούς μικρότερους αδελφούς τους από την ξένη χώρα στις πανευφρόσυνες αυλές τού Οικοδεσπότου!
Μιχαήλ, ό αρχιστράτηγος, ό πρωτοστάτης: ότι είναι ή Αφροδίτη ανάμεσα στ’ αστέρια, είναι αυτός ανάμεσα στους αγγέλους!

Ποτέ δέν τονίζουμε σέ κάποιον τήν ἀδυναμία του, τό πρόβλημά του.

Σέ στέλνει ὁ Γέροντάς σου σέ κάποιους ἐπισκέπτες καί σοῦ ξεφεύγει μιά κουβέντα. Ἀργότερα σοῦ λέγει ἕνας ἀδελφός σου: «Πῶς σοῦ ξέφυγε αὐτή ἡ κουβέντα; Ἀλλά τέτοιος εἶσαι πάντα».  Καλύτερα νά φᾶς τήν γλώσσα σου, παρά νά τοῦ μιλήσεις ἔτσι.

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία! (ΦΩΤΟ)

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία! (ΦΩΤΟ)


«Απολύμανση της περιοχής στη νότιο Αλβανία» χαρακτηρίζουν τις δράσεις τους οι ακτιβιστές του «Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας»- LSHB, σύμφωνα με τα όσα γράφει η αλβανική ιστοσελίδα των εθνικιστών-φασιστών Αλβανών. Συνεχίζει, λέγοντας «η ελληνική σημαία/κουρέλι, που ήταν τοποθετημένη στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στη Φοινίκη, χωρίς κανείς να ενοχλείται στην αλβανική επικράτεια, κατέβηκε χθες».

Σκόπια: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes!



Σχόλιο: Οι Σλάβοι σε πλήρη σύγχυση και απόγνωση!

«Ένα ισχυρό μήνυμα έστειλαν χθες οι πολίτες των Σκοπίων σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη διεθνή κοινότητα».

Μετάνοια: Μια μεγάλη κατανόηση


Τι σημαίνει μετάνοια; Συνήθως θεωρείται ως θλίψη για την αμαρτία, ένα αίσθημα ενοχής, μια αίσθηση στενοχώριας και τρόμου για τις πληγές που προκαλέσαμε στους άλλους και στον εαυτό μας. Μια τέτοια άποψη όμως είναι επικίνδυνα ατελής.

Συγχωρώ σημαίνει βλέπω τον άλλον όπως είναι

Αποτέλεσμα εικόνας για συγχωρεση θεος
Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος Μπλουμ
~ Συγχωρώ σημαίνει βλέπω τον άλλον όπως είναι, με την αμαρτία του και την ανυπόφορη πλευρά του, με όλα τα βαρίδια του, και λέω: