Ετικέτες

3.1.19

Ο πεινασμένος οδοιπόρος.

Η μονή των Ιβήρων είναι πολύ φιλόξενο μοναστήρι. Αυτό αποδίδεται και στο ακόλουθο περιστατικό:

Το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στο Κίεβο



H Μονή Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους βρίσκεται στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Η μονή βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Δνείστερου
Το μοναστήρι αρχικά κτίστηκε τον 12ο αιώνα από τον Σβιάτοπολκ Β΄ του Κιέβου.

Ο άδικος πλούτος που πλούτισε τους ιατρούς



Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου "Ωφέλιμες Διηγήσεις"

Χάκερς απειλούν να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου


Να διαρρεύσει άγνωστες μέχρι στιγμής πληροφορίες σχετικά με τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου απειλεί η Dark Overlord, μια διεθνής ομάδα χάκερ, ζητώντας λύτρα.

Βορειοηπειρώτες: «Ή θα ενωθούμε ή θα καταστραφούμε»



Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση κατά της δημεύσεως της πατρικής χειμαρριώτικης γης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας, έρχεται ως άλλος κεραυνός εν αιθρία στα σχέδια καταπάτησης της ξακουστής ηρωικής πατρίδας του Σπυρομήλιου. Αποτελεί το εγγύτερο ιστορικό παράδειγμα ενότητας στον τόπο μας, μετά από τη σύσσωμη δημοκρατική – επαναστατική ανταπόκριση των Βορειοηπειρωτών λίγο πριν και λίγο μετά την πτώση της χοτζικής δικτατορίας στον τόπο.

Μνήμη Αγίου Εφραίμ: Πώς ανακαλύφθηκε το θαυματουργό σκήνωμα του Οσίου στη Νέα Μάκρη Αττικής.


Χρειάστηκαν 524 ολόκληρα χρόνια από το μαρτυρικό του θάνατο μέχρι να φανερωθεί. Με μια σειρά γεγονότων όπως οράματα, σημάδια του Θεού και εμφανίσεις του ίδιου του Αγίου, βρέθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 1950 τα Ιερά του Λείψανα και έγινε σταδιακά γνωστή η ζωή του. Χιλιάδες πιστοί κατακλύζουν κάθε χρόνο τη Νέα Μάκρη, ελπίζοντας σε ίαση ψυχική, σωματική και πνευματική. Εκεί η Ηγουμένη Μακαρία και οι Μοναχές της, με πολλή ευσέβεια δέχονται τους επισκέπτες στην Ιερά Μονή, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Εφραίμ.