Ετικέτες

7.11.20

Ανοικτή επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων προς τον Πρωθυπουργόν


Σχόλιο: Άξιος ο Αρχιερέας του Υψίστου. Ας προσευχόμαστε γι΄ αυτόν, γιατί θα τον πολεμήσουν. Θα πολεμήσουν κι εμάς. Μας πολεμούν ήδη. Αλλά αυτή δεν είναι η "μοίρα" των Χριστιανών; Αφού πολέμησαν τον Δάσκαλο, δεν θα πολεμήσουν τους μαθητές; Ας κάνουμε λοιπόν εμείς τον αγώνα μας, και όπως έγραψα πριν από λίγο σε σχόλιό μου: "ακόμα κι αν χάσουμε, θα κερδίσουμε". Μετά την σταύρωση έρχεται η ανάσταση. Ανάσταση χωρίς σταύρωση ΔΕΝ γίνεται. Τώρα ο Κύριος μας βλέπει, παρατηρεί και περιμένει, μας "τεστάρει", ενδεχομένως μας προετοιμάζει για το μέλλον (εποχή του τελικού Αντιχρίστου). Ας πολεμήσουμε λοιπόν με τα πνευματικά όπλα που μας έχει δώσει η Εκκλησία. Αυτά δεν κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, κοστίζουν απλά λίγες ώρες ύπνου, λίγη στέρηση τροφής και μας δίνονται πλουσιοπάροχα ως δώρα από το Πανάγιο Πνεύμα, όταν εμείς απλά δείχνουμε λίγη καλή διάθεση. 


 Ἐν Κυθήροις τῇ 5ῃ Νοεμβρίου 2020

Ἀριθ. Πρωτ.: 590

Ἀνοικτή Ἐπιστολή

Αγωνιστικός χαιρετισμός π. Αντωνίου Στυλιανάκη

ΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - Αρχιμ. Αντωνίου Στυλιανάκη 1.11.2020

 



Ομιλία Αρχιμ. Αντωνίου Στυλιανάκη με αφορμή τα νέα μέτρα στους ναούς.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης (1.11.2020)

Υπέρ θείας βοηθείας Ιωάννου (σκλήρυνση κατά πλάκας), Χρήστου (διαβητικό παιδί) και Ηλία (υπέρ θείας φωτίσεως και ενισχύσεως)

 



Πριν από μια πενταετία είχαμε βάλει στην προσευχή μας τον Ιωάννη ο οποίος πάσχει από  σκλήρυνση κατά πλάκας βαριάς μορφής. Ο Ιωάννης μπορεί πλέον να μιλάει, βλέπει σκιές, έχει επαφή με το περιβάλλον, συνεχίζει να είναι κατάκοιτος. Είχαμε χάσει τα ίχνη του, αλλά σήμερα ξαναεπικοινώνησε μαζί μας συγγενής του (ο Ηλίας) που μας ζητά να τον ξαναβάλουμε στην προσευχή μας.

Επίσης, ο ίδιος αδερφός μας (Ηλίας) θέλει να συμπεριλάβουμε και τον γιο του Χρήστο που είναι οκτώ ετών και από τα τέσσερά του παλεύει με τον διαβήτη τύπου Α. Παίρνει ινσουλίνη για να ζήσει φυσιολογικά.

Ας μην αφήσουμε μόνους τους αδερφούς μας. Ας κάνουμε λίγο κομποσκοίνι, ας διαβάσουμε λίγο ψαλτήρι, ας πούμε έστω ένα "Κύριε ελέησον".  Κι ο Θεός που γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας ας δώσει τα καλά και συμφέροντα στους αδερφούς μας.

Παρεμπιπτόντως, ας μην χάσουμε την ελπίδα μας. Ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας εντείνεται ξανά. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ας πολεμήσουμε με τα δικά μας όπλα, τα πνευματικά. Θα δώσουμε τη μάχη και ακόμα κι αν χάσουμε, θα έχουμε κερδίσει. Αν μάλιστα οι εχθροί μας μάς γονατίσουν τότε θα πρέπει να χαρούμε, διότι τότε θα αναλάβει σίγουρα ο Πατέρας μας την υπεράσπισή μας και οι εχθροί Του θα καταισχυνθούν... Ο Θεός να δώσει μετάνοια σε όλους μας (και σε εκείνους που σήμερα τον πολεμούν, αλλά ίσως αύριο έρθουν με το μέρος Του).  

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

 Κυριακή Ζ΄ Λουκά



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 8η Νοεμβρίου 2020:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ζ΄ Λουκά

 


Θεραπεία τῆς αἱμοῤῥοούσης καὶ ἀνάστασις τῆς θυγατρὸς τοῦ Ἰαείρου


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Η´ 41 - 56

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής 8/11/20

 
 

ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Β´ 2 - 10