Ετικέτες

19.7.20

Το θαυμαστό γεγονός της αρπαγής του Προφήτη Ηλία στον ουρανό

Αποτέλεσμα εικόνας για Το θαυμαστό γεγονός της αρπαγής του Προφήτη Ηλία στον ουρανό
Αφο  προφήτης λίας ζησε καί δρασε κατά τό θέλημα το Κυρίου, φτασε  καιρός νά τόν πάρει  Θεός στούς ορανούς μέσα σέ νεμοστρόβιλο (Δ΄ Βασ. 2,1). Τό θαυμαστό γεγονός περιγράφεται πολύ παραστατικά στό 2ο κεφάλαιο το βιβλίου «Βασιλειν Δ΄» ς ξς:

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (20/7/20 - 26/7/20)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (20/7-26/7) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες τρώμε τα πάντα, πλην Τετάρτης και Παρασκευής, οπότε νηστεύουμε ως συνήθως. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακήεπιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 22/7:  νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Αγίας και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και Αγίας μάρτυρος Μαρκέλλης]

Παρασκευή 24/7: νηστεία (άλαδο φαγητό) 

Θα αντέξουν μόνο όσοι έχουν πόθο Χριστού


Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου


Το κατάλαβε κανείς; Ο κορωνοϊός άλλαξε την οικονομική ελίτ!


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε (ηθελημένα ή όχι ας το κρίνει ο καθένας μόνος του) μια τεκτονική αλλαγή στην παγκόσμια οικονομική ελίτ, μετατοπίζοντας μεγάλο μέρος της συνολικής οικονομικής εξουσίας σε νέα πανίσχυρα οικονομικά κατεστημένα, αποδυναμώνοντας τα προηγούμενα.

ΟΛΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ!

Ἑρμηνεία στὸ Εὐαγγελικὸ Ἀνάγνωσμα τῆς Κυριακῆς τῶν Πατέρων τῆς Δ΄ Οἰκουμ. Συνόδου ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ π. Αὐγουστῖνου ''Σταγόνες ἀπὸ τὸ ὕδωρ τὸ ζῶν'


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΟΙΚΟΥΜ. ΣΥΝΟΔΟΥ
Ματθ. 5, 14-19

ΟΛΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ!
«Ὅς δʼ ἄν ποιήση καῖ διδάξη, οὗτος μέγας
κληθήσεται ἐν τῆ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»
(Ματθ. 5, 19)

ΣΗΜΕΡΑ, ἀγαπητοί μου, σʼ ὅλους τοὺς ναοὺς τῆς Ὀρθοδοξίας διαβάζεται μία περικοπὴ ἀπὸ τὴν ἐπὶ τοῦ ὄρους ὁμιλία τοῦ Κυρίου.

Αν είχαμε την Αγιά Σοφιά σήμερα, θα κυκλοφορούσαμε σε αυτή με μάσκες και θα χαιρετούσαμε τις εικόνες εξ’αποστάσεως όπως συμβαίνει ακόμα και σήμερα στην… μόνο κατ’όνομα Ορθόδοξη Ελλάδα;

Βαξεβανίδης Νίκος

Επιδόθηκε το διαδίκτυο σε ένα μνημόσυνο αυτές τις μέρες που καμία διαφορά δεν έχει από τα κοινά μνημόσυνα, όπου ο κόσμος τρέχει μετά τα συλλυπητήρια να πάρει κέρασμα και γλυκάκι. «Οι αμαρτίες ελαττώνουν φυλές», λέει η Αγία Γραφή.

Όχι, δεν στεναχωρέθηκα στο άκουσμα πως ο Ναός της του Θεού Σοφίας έγινε τζαμί.

Ίσως επειδή το περίμενα. Ίσως επειδή δεν θεωρώ τους Έλληνες πιο αξίους να έχουμε την Αγιά Σοφιά.

Πόσο υποκριτικό είναι άραγε να υπάρχει αυτό το πένθιμο ύφος, κυρίως φυσικά από τους ευσεβής χριστιανούς, όταν λίγο μόλις διάστημα πριν η μεγαλύτερη μερίδα αυτών, με μπροστάρηδες τους Ποιμενάρχες τους, κρυφτήκανε στην ‘’’κατ’οίκον εκκλησία’’’ επειδή η ενορία ήταν εστία μόλυνσης.

Υποκριτές!


Όταν σε αφήνουν να πεθαίνεις απ την πείνα αλλά θέλουν να σε σώσουν από τον κορωνοϊο!

Κιβωτός, των Ελλήνων η Γλώσσα

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία παραμένει το μεγάλο αραξοβόλι της ελληνικής ψυχής και ο διδάσκαλος της ελληνικής γλώσσας.
Ν. Ι. Μέρτζος
Τα τελευταία εξήντα τουλάχιστον χρόνια οι Έλληνες ολοένα και περισσότερο φτωχαίνουμε, παραποιούμε και υποκαθιστούμε με ξένες λέξεις την μητρική μας γλώσσα. Εκατομμύρια διαφορετικές λέξεις, σε μιαν αδιάκοπη φυσιολογική συνέχεια και σε μιαν εύφορη γραμμή αδιάπτωτης παραγωγής, επί τρεις χιλιάδες τουλάχιστον χρόνια, συνθέτουν και γονιμοποιούν χαριτωμένα την ελληνική γλώσσα, η οποία έτσι διαθέτει τη μοναδική δύναμη να εκφράζει παραστατικά, κατά απόλυτη ακρίβεια, όσα έχει συλλάβει, συλλαμβάνει και, ακόμη, θα συλλάβει ο ανθρώπινος νους, από τα πιο απλά έως τα πιο περίπλοκα νοήματα -νοήματα τόσο πολύπλοκα, υψηλά και πολυσύνθετα, ώστε να παραμένουν συνήθως άβατα και σε ιδιαίτερα προηγμένους άλλους πολιτισμούς, αν δεν χρησιμοποιηθεί η ελληνική.

Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 24/7 ο Ακάθιστος Ύμνος! για την Αγία Σοφία!

Αρμενιστής: Ο Ακάθιστος Ύμνος !!!

Ανακοινώθηκε σήμερα σε Ιερό Ναό της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ότι, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με την Αγιά Σοφιά, θα τελεστεί η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 24/7 στις 19:00 σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεως. 

Ευχόμαστε να μιμηθούν και άλλες Μητροπόλεις την πρωτοβουλία αυτή. Μην ακολουθούμε μόνο τις πρωτοβουλίες που αφορούν το κλείσιμο των ναών ή τη μη τέλεση των ακολουθιών... Ας ακολουθούμε και τις ωφέλιμες πρωτοβουλίες. Να υπενθυμίσουμε ότι εφέτος - πλην ολίγων "εξαιρέσεων" - ο Ακάθιστος Ύμνος δεν τελέστηκε επισήμως σε ιερούς ναούς λόγω κορωνοϊού. Ευκαιρία να αναπληρώσουμε... 

Η δράση αυτή ΔΕΝ αντίκειται στους ιερούς κανόνες και άρα επιτρέπεται!

Ας διαδώσουμε την πρωτοβουλία αυτή παντού!

Κάποτε δε θα είναι λάθος του υπολογιστή, αλλά απόφαση του Ουρανού


σχόλιο Γ.Θ : Απίστευτα συναρπαστικό... 
Κανονικά τέτοια κείμενα θα έπρεπε να βρίσκονται και στα σχολικά βιβλία...



Ένα ζευγάρι Αμερικανών αποφάσισε να πάει διακοπές στη Φλόριντα που είχε ζέστη και καλοκαίρι, για να ξεφύγει από το χιόνι και το κρύο της Αλάσκας που ζούσαν.

Κανόνισαν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που είχαν περάσει και το μήνα του μέλιτος, αλλά είχαν πολλές υποχρεώσεις και θα ταξίδευαν χώρια. Ο άντρας θα έφτανε Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη.

Φτάνει πράγματι ο άντρας στο ξενοδοχείο, πηγαίνει στο δωμάτιό του και βλέπει ότι τώρα πια υπάρχει και υπολογιστής στο δωμάτιο και Internet και αποφασίζει να κάνει μια έκπληξη και να στείλει ένα e-mail στη γυναίκα του. Κάνει όμως ένα λάθος στη διεύθυνση και το e-mail πηγαίνει σε μια άλλη διεύθυνση, στο Χιούστον, σε μια γυναίκα που μόλις έχει γυρίσει από την κηδεία του άντρα της και τσεκάρει τα μηνύματα που έλαβε στον υπολογιστή της από φίλους και συγγενείς. Μόλις διαβάζει το πρώτο, πέφτει λιπόθυμη. 

Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, τη βλέπει πεσμένη κάτω στο πάτωμα, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε, κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή και διαβάζει:

Άγιος Νεκτάριος: Τίποτα να μην σας απελπίζει!



Σκοπὸς τῆς ζωῆς μας εἶναι νὰ γίνουμε τέλειοι καὶ ἅγιοι. 

Νὰ ἀναδειχθοῦμε παιδιὰ τοῦ Θεοῦ καὶ κληρονόμοι τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν. Ἂς προσέξουμε μήπως, γιὰ χάρη τῆς παρούσας ζωῆς, στερηθοῦμε τὴ μέλλουσα, μήπως, ἀπὸ τὶς βιοτικὲς φροντίδες καὶ μέριμνες, ἀμελήσουμε τὸ σκοπὸ τῆς ζωῆς μας.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: «Η εκκλησιά πιτσιλίστηκε απ’ αίματα σε δύο μπόγια ύψος» (Φώτης Κόντογλου)

Το Πάρσιμο της Πόλης του ευλογημένου κυρ Φώτη Κόντογλου, δε θα πρέπει να ξεχνιέται ετούτες τις ημέρες και ώρες, όπου η Αγιά Σοφιά του Ελληνισμού μετατρέπεται ανίερα σε τζαμί, εν έτει 2020, ωσάν να ξαναζωντανεύουν οι καιροί της Άλωσης του 1453.