Ετικέτες

26.7.16

Η σχέση πλαστογράφων με υποστηρικτές του ISIS


Σχέσεις αλλοδαπών πλαστογράφων με υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτουν μυστικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Μια τέτοια υπόθεση εκτυλίχθηκε αρχές Ιουνίου στον Αγιο Παντελεήμονα και την Κυψέλη, με αφορμή επιχείρηση του Αλλοδαπών για τη σύλληψη Σύρων, Μαροκινών και Αλγερινών που διακινούσαν πλαστά διαβατήρια σε μετανάστες. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στα κρησφύγετά τους υπάρχουν ευρήματα που παραπέμπουν ευθέως σε ομάδες ένοπλων εξτρεμιστών που δρουν στη Συρία και το Ιράκ.

Επιστολή Μητροπ. Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης περί της αποποινικοποιήσεως του ἐγκλήματος της βλασφημίας

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 25ῃ Ἰουλίου 2016
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Δημοσιοποιεῖται ἡ ἐπιστολή τήν ὁποίαν ἀπέστειλε ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ προς τον Ἐξοχώτατον κ. Νικόλαον Παρασκευόπουλον Ὑπουργόν Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων περί τῆς ἀποποινικοποιήσεως τοῦ ἐγκλήματος τῆς βλασφημίας πού διασαλεύει ἐγκληματικῶς τήν κοινωνική συνοχή και τήν θρησκευτική εἰρήνη.

Νομιμοποίηση της βλασφημίας

Υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια στον κατήφορο μιας χώρας. Η δική μας, καθώς φαίνεται, τα εξαντλεί. Εκείνοι που κατευθύνουν την πορεία προς τα κάτω είναι οι επικεφαλής του κράτους. Δεν υπάρχει ύφαλος στον οποίο να μην έχουν ρίξει πάνω το συλλογικό σκάφος, ούτε βλάβη που... παρέλειψαν να προκαλέσουν. Οσα μπορούσαν και μπορούν να πράξουν τα πράττουν πρόθυμα και γρήγορα.

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ


Μας λέει ένας Αγιορείτης Γέροντας...

Η νηστεία είναι μέσο και όπλο πνευματικό το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή, πρέπει όλος ο άνθρωπος ψυχοσωματικά να συμμετέχει. Άκου τι μας λέει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. «Νηστεύεις; Απόδειξέ το δια μέσου των ίδιων των έργων. Αν δεις εχθρό, να συμφιλιωθείς μαζί του. Αν δεις φτωχό, να τον ελεήσεις. Να νηστεύουν τα χέρια, παραμένοντας καθαρά από την αρπαγή και την πλεονεξία. Να νηστεύουν τα πόδια ξεκόβοντας από δρόμους που οδηγούν στην αμαρτία. Δεν τρως κρέας; Να μη φας και την ακολασία δια μέσου των ματιών. Ας νηστεύει και η ακοή. Και η νηστεία της ακοής είναι να μη δέχεσαι κακολογιές και διαβολές. Ας νηστεύει και το στόμα από αισχρά λόγια. Διότι τι όφελος έχουμε, όταν απέχουμε από πουλερικά και ψάρια, δαγκώνουμε όμως και κατατρώγουμε τους αδελφούς μας;

Βαδίζοντας τον ολέθριο δρόμο της πυρηνικής καταστροφής...

Σας παραθέτω αυτούσιο, σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, ένα ακόμα σπουδαίο άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts, που έχει τίτλο «Are You Planning Your Retirement? Forget About It. You Won’t Survive To Experience It» (Σχεδιάζετε την συνταξιοδότησή σας; Ξεχάστε το! Δεν θα επιζήσετε ώστε να το βιώσετε).

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Το Βατικανό επικροτεί το Μήνυμα της Συνόδου της Κρήτης!

Το Βατικανό επικροτεί το Μήνυμα της Συνόδου της Κρήτης!
            Το Βατικανό επικροτεί και προβάλλει θετικά το Μήνυμα της Συνόδου της Κρήτης. Με βάση τη θυμοσοφική παροιμία πως όταν ο εχθρός σου σε επαινεί ψάξε να βρεις πού έχεις κάνει λάθος, οι δέκα Προκαθήμενοι των αντίστοιχων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, που έλαβαν μέρος στην εν λόγω Σύνοδο, πρέπει να συσκεφθούν και να καταλήξουν γιατί αυτή η πανηγυρική προβολή του κειμένου από τους Λατίνους.