Ετικέτες

7.10.17

Λάμπρος: σοβαρή νευροεκφυλιστική νόσος

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο πατέρας ενός φίλου μας, ο Λάμπρος, πάσχει από σοβαρή νευροεκφυλιστική νόσο. Ας τον βάλουμε στην προσευχή μας κι αυτόν μαζί με την Χριστίνα και τα υπόλοιπα αδέρφια μας εν Χριστώ.

Χριστίνα: μητέρα 3 παιδιών (εγχείριση για καρκίνο)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ας σκεφτεί ο καθένας μας: Σήμερα η Χριστίνα, αύριο μπορεί να είμαι εγώ...

Η αδερφή μας Χριστίνα έχει την ανάγκη της προσευχής μας. Μόλις 40 ετών, μητέρα τριών παιδιών... ας μπούμε στη θέση της. Φανταστείτε την ανησυχία της, την αγωνία της... τί θα γίνει αν φύγει πρόωρα από αυτό τον κόσμο; Τί θα απογίνει ο σύζυγος και τα παιδιά της;

Ο Κύριος βέβαια μπορεί να έχει άλλο σχέδιο, οπότε εμείς θα πρέπει να το δεχτούμε χωρίς γογγυσμούς. Ωστόσο, εμείς δεν γνωρίζουμε το σχέδιο και άρα έχουμε το "δικαίωμα" να παρακαλέσουμε τον Κύριο να ελεήσει την δούλη Του και σε κάθε περίπτωση να ενδυναμώσει τον σύζυγό της και τα παιδιά της. Τελικά ο Κύριος ας κάνει ό,τι την συμφέρει, Εκείνος γνωρίζει καλύτερα...

Ας ευχηθούμε για την αδερφή μας αύριο στη θεία λειτουργία, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας το πούμε σε φίλους μας. Ελεημοσύνη είναι κι αυτό, απόδειξη της αγάπης μας για τον συνάνθρωπο και άρα και για τον Θεό.

«ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ» Άγιος Νείλος ο Μυροβλήτης - ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Νείλος ο μυροβλύτης

Προφητείες του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου που «φωτογραφίζουν» με απόλυτη ακρίβεια τις ημέρες που ζούμε..!!


Αυτοκράτωρ τριών ηπείρων και πολλών θαλασσών


Διαφημιστικό trailer Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2017

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Γ΄ Λουκά

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Β΄ Κορ. θ΄ 6-11

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Γ΄ Λουκά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ἡ ἀνάστασις τοῦ υἱοῦ τῆς χήρας ἐν Ναΐν


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ζ´ 11 - 16
η ανάσταση του υιού της χήρας στη Ναν

Ο ISIS «εκτέλεσε» τους δύο Ρώσους ομήρους: Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και την πατρίδα τους μέχρι τέλους

Τραγικό θάνατο στα χέρια των τζιχανιστών βρήκαν δύο Ρώσοι μισθοφόροι, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Συρία κι αρνήθηκαν να διαβάσουν δήλωση αποκήρυξης της χριστιανικής τους πίστης, σύμφωνα με Ρώσο βουλευτή.

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο μετά το BrexitΣτις 11 Οκτωβρίου αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις Λευκωσίας- Λονδίνου
Η Κύπρος ίσως να είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα έχει το προνόμιο να διαπραγματευθεί με τη Βρετανία για το Brexit σε διμερές επίπεδο και όχι συνολικά μέσω των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (όπως προβλέπει η συμφωνία ΕΕ- Βρετανίας).

Είναι αυτή η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης; (Η πόλη απεικονίζεται σε φωτογραφία του 1860 με παραθαλάσσιο τείχος)


Εντυπωσιάζει η εικόνα της Θεσσαλονίκης με τείχη από το 1860 που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο Ζαχαρίας Σεμερτζίδης, στην ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική λήψη, καθώς είναι το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο που εμφανίζει την πόλη όπως ήταν πριν από την κατεδάφιση του τείχους. Η φωτογραφία, όπως αναφέρει, απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους της πόλης. 

Η χρήση του ανεμοδείκτη στο παρελθόν
Ο Πύργος των ανέμων ή «Αέρηδες». Ο αστρονόμος Ανδρόνικος κόσμησε τη κορυφή του Πύργου των Ανέμων με ένα ανεμοδείκτη που είχε τη μορφή της θαλάσσιας θεότητας του Τρίτωνα, γιου του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, με σώμα ανθρώπινο που κατέληγε σε ουρά ψαριού που κρατούσε μια τρίαινα στο χέρι.