Ετικέτες

26.12.19

Ελλάδα – Τουρκία: βαδίζοντας στην τελική αναμέτρηση;


Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος, *

Στα τέλη του 2019 η Ελλάδα και ο ελληνισμός βρίσκονται αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες προκλήσεις μετά το 1974. Η Μεταπολίτευση ξεκίνησε με την τραγωδία της Κύπρου και είναι πολύ πιθανό να κλείσει με μια νέα αναμέτρηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί ο Αρχάγγελος του Θεού φανέρωσε τη γέννηση του Χριστού πρωταρχικά στους ποιμένες;

Γιατί ο Αρχάγγελος του Θεού φανέρωσε τη γέννηση του Χριστού πρωταρχικά στους ποιμένες;

Λιβύη: Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη γεωπολιτική σκακιέρα


Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη Λιβύη, με το γεωπολιτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις εξελίξεις του εμφυλίου πολέμου, αλλά και την είσοδο νέων «παιχτών» στην περιοχή.

Η Ύπαρξη του Θεού

Αποτέλεσμα εικόνας για θεός
1. Πιστεύω εις ένα Θεόν.
Μαρτυρίες για την ύπαρξη του Θεού.
Το σύμβολο της Πίστεως αρχίζει με τη φράση: "Πιστεύω εις έναν Θεόν". Η πρώτη και βασικότερη αλήθεια της πίστεως μας είναι ότι υπάρχει Θεός (βλ.Εβρ.11-16). Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε για αυτό;

Το Φως που αναζητάς ~ Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα


Βίος και διδαχές του γέροντα Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα
Συχνά ανακαλύπτουμε οτι εκείνοι που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως γνώση του Θεού, έχουν πολύ δυνατότερη πίστη απο εκείνους που ισχυρίζονται οτι Του ήταν αφοσιωμένοι σ' ολόκληρη τη ζωή τους....

Χριστούγεννα στο μέτωπο


Εβέσντα, 24 Δεκεμβρίου 1940

Η εκκλησία ήτο ένας σταύλος και η θεία λειτουργία εγένετο σαν παραμονή Χριστουγέννων εντός του σταύλου. Η Αγία Τράπεζα, αποτελείτο από μίαν κάσσαν, τα δε κηροπήγια, ήσαν μία λάμπα εκστρατείας, δύο κηρία και ένα λυχνάρι.