Ετικέτες

15.8.19

Θεός και σύμπαν

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιαχβέ



Χρησιμοποιώντας την Αγία Γραφή, την αποκάλυψη του Θεού, αποκτάμε και γνώσεις για την φύση και το σύμπαν. Μαθαίνουμε ότι ο χρόνος και η ύλη έχουν αρχή, δηλαδή κάποτε δεν υπήρχαν, μέχρι την στιγμή που ο Θεός αποφάσισε να δημιουργήσει τον κόσμο. Αυτή η δημιουργία εκ του μηδενός είναι βασικό δόγμα της χριστιανικής θεολογίας.

Μέχρι την στιγμή που αρχίζει η δημιουργία των πάντων, δεν υπήρχε ούτε χώρος ούτε χρόνος ούτε κάτι άλλο. Μόνο ο Θεός, ο οποίος δεν έχει χρόνο, αρχή και τέλος, αλλά είναι μόνιμα ζωντανός, είναι ζωή που δεν οφείλει την ύπαρξή της κάπου αλλού. Αυτό ακριβώς το δεδομένο του Θεού, ότι είναι άχρονος, αγέννητος και αδημιούργητος, εκφράζεται στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο Μωυσής ρωτά τον Θεό για το ποιος είναι, ποιο είναι το όνομά Του.

«ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»: ΘΕΟΘΕΝ ΔΟΘΕΙΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΙ! ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΛΑΕΙ Η ΣΚΟΠΙΑ; ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ!

Του Γεωργίου Διαμαντίδη
Αγαπητοί αναγνώστες, στο παρόν  άρθρο, θα αποκαλύψουμε μία παλιά "Σκοπιά" όσον αφορά την χρονολογία του  1914, τι ακριβώς θα γινόταν το έτος αυτό!  Την "Σκοπιά" που θα παρουσιάσουμε  παρακάτω, αναφέρει κι άλλες χρονολογίες... Εμείς θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο έτος 1914.  Για το 1914, γράφτηκαν πάρα πολλά από τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά"! Παραδείγματος χάριν,  έγραψαν στο βιβλίο τους, "Από τόν  Απολεσθέντα Παράδεισο Στόν Αποκαταστημένο Παράδεισο", 1958 -60, σελ. 170, παρ. 11:"Γιατί έλεγαν οι μάρτυρες  ότι  η ουράνια βασιλεία του Θεού θά άρχιζε στό  έτος 1914; Διότι οι “καιροί των εθνών” επρόκειτο νά λήξουν εκείνο το έτος"...
Βλέπουμε τους  ΜτΙ, να γράφουν, "ότι στο 1914, θα άρχιζε η  ουράνια βασιλεία του Θεού".
Το ερώτημα είναι, μήπως το έτος 1914, θα ήταν η έναρξη της επί  γης  βασιλείας του Χριστού;  Ναι!  Αυτό θα δούμε στο άρθρο  μας!  Διαβάστε το και διαδώστε το! 

Επιστολή συμπαράστασης στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου


Αποτέλεσμα εικόνας για Επιστολή συμπαράστασης στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου


Με αφορμή την ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Νεοφύτου "Ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων " , τις ερωτήσεις επάνω σε αυτήν την ομιλία και σε όποιες άλλες απορίες των παρευρισκομένων, θα προσπαθήσουμε να δούμε:

1. Τι είπε ο Μητροπολίτης ;
2. Αν ισχύει επιστημονικά.
3. Γιατί το είπε ;
4. Αν είπε κάτι μεμπτό. 

1. Ας δούμε όμως κατ'αρχήν τί είπε ο Μητροπολίτης πρίν σχολιάσουμε...