Ετικέτες

13.4.16

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!


του Ευριπίδη Μπίλλη* - Εδώ που έφτασε η κατάσταση, ούτε τοάνοιγμα της Βαλκανικής οδού λύνει το πρόβλημα, ούτε είναι δυνατή η απέλαση από την Ελλάδα των σκορπισμένων παντού εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών. Γιατί ακόμα και αν ήταν δυνατή, θα έδιωχνες έναν, και δύο θα έστελνε ο χαλίφης Ερντογάν,  από τα εκατομμύρια που ήδη υπάρχουν και προστρέχουν συνεχώς εκεί, προσκαλούμενοι ή όχι.

Ο Μέγας Κανών - κείμενο, αρχεία και βίντεο!



Διαβάστε τον Μεγάλο Κανόνα με μετάφραση και ακούστε τον (ενσωματωμένο στο μικρό απόδειπνο) από τις μοναχές τής Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου (κατά την Σαρακοστή του 2015). Προστέθηκε και ακολουθία όρθρου σε αρχεία doc και pdf:


Τι είναι ο Μεγάλος Κανόνας, πότε ψάλλεται και γιατί ονομάστηκε έτσι ;

(Μητρ. Ν. Σμύρνης Συμεών και Ιωάννης Φουντούλης) 

Η Πέμπτη εβδομάδα των Νηστειών είναι το λειτουργικό αποκορύφωμα της Τεσσαρακοστής.

Οι ακολουθίες είναι μακρότερες και εκλεκτότερες. Στη συνήθη ακολουθία των λοιπών εβδομάδων θα προστεθούν δυο νέες μεγάλες ακολουθίες· Την Πέμπτη ο Μεγάλος Κανόνας και το Σάββατο ο Ακάθιστος Ύμνος. Κανονικά το αποκορύφωμα αυτό θα έπρεπε να αναζητηθεί στην επόμενη, στην Έκτη εβδομάδα των Νηστειών, που είναι και η τελευταία της περιόδου αυτής. Αλλά όλα στη λατρεία μας έχουν τακτοποιηθεί από τους πατέρες με πολλή μελέτη και περίσκεψη. Με «διάκριση» κατά την εκκλησιαστική έκφραση. Μετά από την τελευταία εβδομάδα ακολουθεί η Μ. Εβδομάδα, με πυκνές και μακρές ακολουθίες, ανάλογες προς τα μεγάλα εορτολογικά θέματα. Μεταξύ αυτής και του αποκορυφώματος της Τεσσαρακοστής έπρεπε να μεσολαβήσει μια περίοδος σχετικής αναπαύσεως, μια μικρή ανάπαυλα. Το τόσο λοιπόν ανθρώπινα αναγκαίο μεσοδιάστημα είναι η τελευταία εβδομάδα και την έξαρση του τέλους βαστάζει η προτελευταία.

Ἡ κανδύλα τῆς Πορταΐτισσας ἀντίδοτο δηλητηρίου


Στη σεβάσμια μονή των Ιβήρων, κατά την ετήσια αγρυπνία της πανήγυρης της σεπτής εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας (15 Αυγούστου), είχε κληθεί να ψάλει ο περίφημος Ρουμάνος μουσικός και καλήφωνος Νεκτάριος, ο λεγόμενος Βλάχος. Η μονή, για να τιμήσει τον επισκέπτη, όπως ήταν συνήθεια, του παραχώρησε το δεξιό αναλόγιο. Αυτό δεν άρεσε στους ψάλτες της μονής, οι οποίοι ήθελαν να επιδείξουν τη μουσική τους κατάρτιση και τις ψαλτικές τους ικανότητες. Γι’ αυτό δυσαρεστήθηκαν. Παρακινούμενοι από φθόνο του διαβόλου, σκέφτηκαν την εξόντωση του Ρουμάνου ψάλτου. Έτσι, κάποιος από αυτούς, έριξε δηλητήριο στο ποτό του.

Προδότες της Πίστεως και της Πατρίδος!



ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Οι Πατέρες μας αγωνίσθηκαν και πέθαναν υπέρ της Χριστού Πίστεως και της Πατρίδος την ελευθερία. Οι σύγχρονοι απόγονοί τους, όμως, πρώτα αλλαξοπίστησαν υιοθετώντας δυτικές ή/και αθεϊστικές κοσμοθεωρίες και στην συνέχεια πρόδωσαν την Ελλάδα στους αλλοεθνείς.

Προς Οικουμενικήν Σύνοδον;

κ.Τόσκα προς Θεού στείλτε 2-3 κλούβες να τους μαζέψετε... δεν είναι παραπάνω!


Του Τίμου Σταυρίδη


Πριν λίγες ημέρες η είδηση για την παραβίαση των Ελληνοσκοπιανών συνόρων έκανε τον γύρο του διαδικτύου και απασχόλησε έως και μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε του εξωτερικού που δημοσίευσαν ντοκουμέντα που βαραίνουν την άλλη πλευρά των συνόρων μας.  Όλα ξεκίνησαν όταν έφθασαν στα σύνορα γύρω στους 1500 στην πλειονότητά τους πρόσφυγες, οπότε οι Σλαβοσκοπιανοί  άρχισαν να πετούν χημικά, χειροβομβίδες κρότου κτλ. Κατόπιν πέρασαν τον φράκτη, πάντα κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες,  έκαναν χρήση πυροβόλων όπλων με πλαστικές σφαίρες και αφού τους ξυλοκόπησαν αποσύρθηκαν στις θέσεις τους.  Το θέμα έχει δυο όψεις:


‘’Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ’’ – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ: ‘’Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ’’

«Απευθύνεται σε κάθε Χριστιανό, γιατί κάθε Χριστιανός πρέπει να είναι αγωνιστής και ασκητής»


Του Β. Χαραλάμπους

Έκκληση για προσευχή για αγαπημένο Αγιορείτη Ιερομόναχο



Ο π. Δαυίδ είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός Αγιορείτης Ιερομόναχος, ο οποίος το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών περνά μία πολύ σοβαρή επιπλοκή στην υγεία του σε βαθμό που κινδύνεψε η ίδια του η ζωή. Αν και έχει παρουσιάσει κάποια βελτίωση, η κατάσταση του παραμένει πολύ σοβαρή, η αποκατάσταση της υγείας του θα είναι χρονοβώρα και ο σταυρός που σηκώνει βαρύς. Οι Αγιορείτες πατέρες, βέβαια, δεν τον έχουν αφήσει μόνο του, όπως επίσης και πολλοί άλλοι μοναχοί και ιερομόναχοι, καθώς και τα πολλά πνευματικά του τέκνα, οι οποίοι κάνουν πολλή προσευχή για τον αδερφό μας.