Ετικέτες

26.4.20

Σας ελέγχει η συνείδηση, επειδή κάνετε πολύ βιαστικά την προσευχή σας


Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου
Γιατί υπακούτε στον εχθρό;
Εκείνος είναι που σας παρακινεί: «Γρήγορα… πιο γρήγορα…». Η βιαστική προσευχή δεν έχει πνευματικό καρπό.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 27/4/20-3/5/20

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (27/4/20-3/5/20) είναι η δεύτερη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 29/4 και η Παρασκευή 1/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)


Γ. Τράγκας: Στα χέρια χάκερς τα e-mails του εργαστηρίου στη Γιουχάν, του ιδρύματος Γκέιτς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ολόκληρος ο κόσμος επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αντιλαμβανόμενος ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, αν συνεχιστεί η ακινησία, η παράλυση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι χώρες που αντιμετώπισαν χωρίς οριζόντια μέτρα τον κορονοϊό απέκτησαν κοινωνική ανοσία και εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τεράστια ύφεση και πελώρια κύματα πείνας.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΑΛΜΩΝ ,ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ - Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ


Κύπριοι γιατροί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ανοίξτε τις Εκκλησίες

Να ανοίξουν οι Εκκλησίες ζητούν με επιστολή που έστειλαν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας 152 επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο. 

Αναφορικά με το Μυστήριο της Θείας Μετάληψης, στην επιστολή τους οι γιατροί, τονίζουν:
«Όπως γνωρίζετε και εσείς, ως ορθόδοξος χριστιανός, η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός, και η μετάληψή Του από τους ορθοδόξους χριστιανούς, δεν αποτελεί απλά ένα θρησκευτικό εθιμοτυπικό τελετουργικό καθήκον, αλλά τη βάση της πίστεώς τους, καθώς και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Παρόλο που είμαστε σίγουροι, ότι και εσείς, ως ορθόδοξος χριστιανός συμμερίζεστε τα δόγματα της Ορθοδοξίας, μεταξύ των οποίων και ότι η Θεία Κοινωνία είναι «εφόδιο ζωής αιωνίου» και ότι από αυτή ή μέσω αυτής δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ιοί, σας αναφέρουμε ότι και επιστημονικά, δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη ή έρευνα που να αποδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται μικρόβια και ιοί».

Διαβάστε αναλυτικά: 

Γέροντας Αιμιλιανός: «Οι καλύτεροι ψυχαναλυτές είναι η Αγία Γραφή και τα συγγράμματα των Πατέρων»

Αποτέλεσμα εικόνας για γέροντας αιμιλιανός σιμωνοπετρίτης
~ Σήμερα ο άνθρωπος, ζώντας μέσα στην άγνοια και στις συμβατικότητες της ζωής, μέσα στο άγχος και στην βιασύνη, χρειάζεται την συνδρομή κάποιου άλλου. Τέτοιο πρόσωπο είναι στον κόσμο ο ψυχαναλυτής.