Ετικέτες

1.5.21

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 1/5-7/5/21

 

[τελευταία ενημέρωση: 5/5/21, 23:10]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


5/5

Υπέρ υγείας

Σοφίας: δικός μας άνθρωπος που κόλλησε κορωνοϊό

Αγγελικής: μας το ζήτησε μέλος της ομάδας μας (δεν δόθηκαν λεπτομέρειες)

Καλλιρόης: πέρασε κορωνοϊό, αλλά δεν έχει αναρρώσει και ίσως κάνει επιπλοκή

--------------------------------

Ιωάννης - Άγγελος και Μαρία: Και τα δύο παιδάκια, στην πιο τρυφερή ηλικία των 4 και 8 περίπου αντιστοίχως ετών, έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη και υπομένουν το μαρτύριο της συνεχούς αιμοληψίας κάθε δύο ώρες. Οι μητέρες (Αικατερίνη και Δήμητρα) είναι ηρωίδες, που όμως χρειάζονται και τη δική μας προσευχή για να συνεχίσουν το θυσιαστικό τους αγώνα για τα αγγελούδια τους.


Επίσης, ο Δημήτριος πάσχει από κορωνοϊό (η σύζυγός του: Αναστασία)


Υπέρ αναπαύσεως

Ανδρέα (1ος Κύπριος που εμβολιάστηκε τον Δεκ. 2020)

Γεωργίου (ιατρός του Αγίου Παϊσίου, κλικ εδώ)



4/5

Υπέρ υγείας

Γρηγορίου: σοβαρά με κορωνοϊό

Ἄραγε σήμερα, θά ἐπιλέγαμε τὀν ληστή, τόν Καίσαρα ή τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό; , Σάββα Ἁγιορείτου

Υπάρχει άραγε ο κορωνοϊός; Μύθος ή απάτη; (ΦΩΤΟ)

 makarios kin 1

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναΐρόμπης κ. Μακαρίου | Romfea.gr


Προσωπική μαρτυρία.

Θα συμπληρωθεί σε λίγο ένας χρόνος από τότε που ανακοινώθηκε η δήθεν παρουσία ενός νέου ιού – πανδημία - με την ονομασία κορωνοϊός (SARS-CoV-2) σε παγκόσμια κλίμακα, τρομοκρατώντας τους πάντες, μικρούς και μεγάλους.

Και φυσικά στα σχέδια των ισχυρών ήταν και η Αφρική! Να καταργήσουν κάθε νόμιμη επικρατούσα κατάσταση τόσο στην πολιτική, μα περισσότερο στην εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Έκλεισαν στην αρχή τα σχολεία, μετά τις εκκλησίες και σιγά-σιγά κάθε είδους μετακίνηση.

Κλειστήκαμε όλοι μας στους εαυτούς μας, δηλώνοντας έτσι υπακοή και σεβασμό στους νόμους του κράτους όσο κι αν ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί, αφού πια δεν μπορούσαμε να μετακινηθούμε από μια περιοχή στην άλλη.

Εμείς, φυσικά, στον χώρο τον δικό μας, τελούσαμε κανονικά όλες τις απαραίτητες ακολουθίες όχι μόνον τις Κυριακές αλλά και τις καθημερινές.

Οι άλλες χριστιανικές ομολογίες έκλεισαν μια για πάντα, ακόμα και μετά το άνοιγμα, τις ιερές τους ακολουθίες. Προέκυψε τότε όπως και σήμερα ένα μεγάλο θέμα, εκείνο της πείνας!