Ετικέτες

4.9.18

Απόλυτη αυθαιρεσία η απόφαση του Φαναρίου για το δεύτερο γάμο των κληρικών -Ούτε στην Σύνοδο της Κρήτης δεν τόλμησαν -Τι λέει η Εκκλησία της Ελλάδος


Σχόλιο: Ας ευχηθούμε να μην αληθεύει. Αν και πιστεύω ότι ίσως δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας...

Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτρέπεται εφεξής ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους.

Καταρχάς μια τέτοια απόφαση δεν δύναται να ληφθή μεμονωμένα από το Φανάρι!!

Βλασφημεί; "ράπισον αυτού την όψιν, αγίασον σου την χείρα"

Σχόλιο: Νέα πολιτική παράταξη κατέθεσε και μήνυση κατά του δημοσιογράφου Βερύκιου (περισσότερα εδώ). Παρακάτω ακολουθεί εξαιρετικό άρθρο του Δ. Νατσιού: 

"Οι βλάσφημοι δεν είναι άξιοι να απολαμβάνουν τον κόσμο τούτον"
άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 
 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
(1204-1922)
Τουρκοκρατία-Επανάσταση-
Μικρασιατική ΚαταστροφήΣεμινάριο: «Τουρκοκρατία – Επανάσταση – Μικρασιατική Καταστροφή: Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. - 1922)»
Σεμινάριο

«Τουρκοκρατία – Επανάσταση – Μικρασιατική Καταστροφή:
Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. - 1922)»

Το Φώς της Ορθοδοξίας της Ρωσίας


Αγιος Λουκάς, Γερόντισσα Μακαρία και Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Ελεύθερο βήμα: Σωτηρόπουλος: Γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου ή αφορισμένος;


Παρακολούθησα προσφάτως το βίντεο, που τιτλοφορείται: «Νικόλαος Σωτηρόπουλος 30-10-1994 Γερμανία. Ο Διωγμός του από τους Οικουμενιστές» (https://www.youtube.com/watch?v=7BmbvRPrb2A), και πραγματικά δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι αλήθεια. Συζητούσα και παλαιότερα με ευσεβή πρόσωπα, τα οποία μου έλεγαν:

«Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης» (Το νέο βιβλίο της Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ)Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο για τον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη από την Ιερά Μονή όπου διετέλεσε Ηγούμενος επί 16 έτη, την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στην Λίμνη Ευβοίας: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης «