Ετικέτες

4.9.18

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

5 Σεπτεμβρίου

Ο Ζαχαρίας, πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή, έζησε στα χρόνια του Ηρώδη, βασιλιά της Ιουδαίας. Κατά τη γνώμη του Χρυσοστόμου, καθώς και άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, ο Ζαχαρίας δεν ήταν απλός Ιερέας, αλλά αρχιερέας που έμπαινε στα άγια των αγίων. Σύζυγο είχε την Ελισάβετ και δεν είχαν παιδί.

Απόλυτη αυθαιρεσία η απόφαση του Φαναρίου για το δεύτερο γάμο των κληρικών -Ούτε στην Σύνοδο της Κρήτης δεν τόλμησαν -Τι λέει η Εκκλησία της Ελλάδος


Σχόλιο: Ας ευχηθούμε να μην αληθεύει. Αν και πιστεύω ότι ίσως δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας...

Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτρέπεται εφεξής ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους.

Καταρχάς μια τέτοια απόφαση δεν δύναται να ληφθή μεμονωμένα από το Φανάρι!!

Βλασφημεί; "ράπισον αυτού την όψιν, αγίασον σου την χείρα"

Σχόλιο: Νέα πολιτική παράταξη κατέθεσε και μήνυση κατά του δημοσιογράφου Βερύκιου (περισσότερα εδώ). Παρακάτω ακολουθεί εξαιρετικό άρθρο του Δ. Νατσιού: 

"Οι βλάσφημοι δεν είναι άξιοι να απολαμβάνουν τον κόσμο τούτον"
άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 
 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
(1204-1922)
Τουρκοκρατία-Επανάσταση-
Μικρασιατική ΚαταστροφήΣεμινάριο: «Τουρκοκρατία – Επανάσταση – Μικρασιατική Καταστροφή: Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. - 1922)»
Σεμινάριο

«Τουρκοκρατία – Επανάσταση – Μικρασιατική Καταστροφή:
Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. - 1922)»

Το Φώς της Ορθοδοξίας της Ρωσίας


Αγιος Λουκάς, Γερόντισσα Μακαρία και Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Ελεύθερο βήμα: Σωτηρόπουλος: Γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου ή αφορισμένος;


Παρακολούθησα προσφάτως το βίντεο, που τιτλοφορείται: «Νικόλαος Σωτηρόπουλος 30-10-1994 Γερμανία. Ο Διωγμός του από τους Οικουμενιστές» (https://www.youtube.com/watch?v=7BmbvRPrb2A), και πραγματικά δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι αλήθεια. Συζητούσα και παλαιότερα με ευσεβή πρόσωπα, τα οποία μου έλεγαν:

«Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης» (Το νέο βιβλίο της Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ)Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο για τον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη από την Ιερά Μονή όπου διετέλεσε Ηγούμενος επί 16 έτη, την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στην Λίμνη Ευβοίας: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης «

Ο Προφήτης και Θεόπτης Μωυσής

Εικόνα της Καιομένης Βάτου, στην οποία εικονίζεται ο Θεόπτης Μωϋσής να λύνει τα υποδήματά του
Η εικόνα βρίσκεται στην κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνας του Σινά
Ἀπολυτίκιον Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Γνόφον ἄυλον, τεθεαμένος, νόμον ἔνθεον, πλαξὶν ἐδέξω, ὡς θεάμων μυστηρίων τοῦ Πνεύματος καὶ καταπλήξας τὴν Αἴγυπτον θαύμασι, δημαγωγὸς Ἰσραὴλ ἐχρημάτισας. Μωυσῆ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμιν τὸ μέγα ἔλεος.