Ετικέτες

4.9.18

Σεμινάριο: «Τουρκοκρατία – Επανάσταση – Μικρασιατική Καταστροφή: Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. - 1922)»




Σεμινάριο

«Τουρκοκρατία – Επανάσταση – Μικρασιατική Καταστροφή:
Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. - 1922)»


Ακαδημαϊκό Έτος:  2018 - 2019
Διδάσκων: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα σεμινάρια θα αφορούν στην Νεώτερη Ελληνική Ιστορία (1204-1922) με έμφαση στην Τουρκοκρατία, την Επανάσταση του 1821 και την επέκταση του ελληνικού κράτους μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα εξετάζονται ιδιαίτερα ζητήματα όπως η συνείδηση των Ελλήνων υποδούλων, η θέση τους στο οθωμανικό σύστημα, ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Φαναριωτών, τα επαναστατικά κινήματα και οι σχέσεις τόσο των Ελλήνων όσο και των Οθωμανών με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Πλησιάζοντας στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα 100 από την Μικρασιατική Καταστροφή θα μελετήσουμε ιδιαίτερα αυτές τις δύο πολυδύναμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.
Το διδακτικό υλικό θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και σε ιστολόγιο που θα δημιουργηθεί ειδικά για τα μαθήματα. Όσοι επιθυμούν, θα καθοδηγούνται στην εκπόνηση σχετικών εργασιών, οι οποίες θα δημοσιεύονται ηλεκτρονικά. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την ιστορία.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από Σεπτέμβρη μέχρι Μάιο, κάθε Πέμπτη 18.30 - 20.30 στο κτήριο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Δημοσθένους 117, Καλλιθέα.


Εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά 18.00 - 22.00 (πληροφορίες στο τηλ. 210 9517072 και στην ηλ. διεύθυνση cpolitan@otenet.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.