Ετικέτες

9.2.18

π. Παναγιώτης: σοβαρό πρόβλημα υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για proseyx;h



Ο π. Παναγιώτης έχει μεγάλη ανάγκη των προσευχών μας, διότι είναι πραγματικός Μάρτυρας. Συχνότατα εισέρχεται στο Νοσοκομείο, για να πάρει αίμα και να βγάλει το υγρό που μαζεύεται μέσα του. Τις υπόλοιπες μέρες βρίσκεται στο ευλογημένο σπίτι του, καθώς δεν μπορεί να βγει έξω και προσεύχεται για όλο το ποίμνιο, εξομολογεί, επικοινωνεί στο τηλέφωνο, γίνεται θυσία για χάρη των ανθρώπων.

Εμείς δεν θα κάνουμε κάτι για τον ταπεινό αυτό λευίτη; Τα κομποσκοίνια μας...

Σύντομο Κήρυγμα: Αγαπάτε αλλήλους

Στύλος Ορθοδοξίας


ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ 4.2.2018



Αἰσθανόμαστε πολὺ μεγάλη χαρὰ, διότι μὲ τὶς μικρές μας δυνάμεις συμβάλαμε καὶ μεῖς κατὰ ἐλάχιστο στὴν μεγάλη αὐτὴ ἐπιτυχία τοῦ μεγαλειώδους αὐτοῦ συλλαλητηρίου.

Αποκαλύψεις Γ. Τράγκα Για Το Μακεδονικό – «Ο Τσίπρας Με Την Ίδια Ψυχρότητα Που Αρπάζει Τα Σπίτια Θα …» (ΗΧΗΤΙΚΟ)



«Χωρίς δημοψήφισμα, χωρίς να ρωτήσει τους Έλληνες, με την ίδια ψυχρότητα που αρπάζει τις αποταμιεύσεις τους ο Τσίπρας και η ταξιαρχία των νενέκων προχωρούν στην αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία» με αυτά τα λόγια ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ξεκίνησε τη ραδιοφωνική του εκπομπή στα Παραπολιτικά Fm. Με εκτεταμένη αναφορά στο Μακεδονικό ζήτημα συνέχισε να λέει: » Χωρίς να ντρέπονται. Χωρίς να κοκκινίζουν γιατί δεν ρωτάνε τους Μακεδόνες. Με τον ίδιο κυνισμό που ψηφίζουν τα γενοκτονικά νομοσχέδια. Με το ίδιο παγερό ύφος που αντιμετωπίζουν τη μαζική μετανάστευση των Ελλήνων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».

Η ονομασία του κράτους των Σκοπίων και οι συνέπειες

Η ονομασία του κράτους των Σκοπίων και οι συνέπειες
Μετά την κατάρρευση από το 1989  του ‘’τείχους του αίσχους’’ στο Βερολίνο η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών είχε αποδυναμωθεί δραματικά, και είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται εθνικιστικές τάσεις στους λαούς του σιδηρού παραπετάσματος.
Ιδιαίτερα, στις χώρες της Βαλτικής, στα Βαλκάνια και στα Σκόπια, τα οποία είχαν εκδώσει ήδη από το 1969 την κατάπτυστη «Ιστορία του (ψευτο) Μακεδονικού Έθνους»!

Ο Κλάους Κένεθ μιλά για το Άγιο Όρος και τον Γέροντα Σωφρόνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η απίστευτη διαδρομή του Κέννεθ Κλάους από τον Ρωμαιοκαθολικισμό στην Ορ...

Ο Κλάους Κένεθ, συγγραφέας και μουσικός, σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία μιλά για την γνωριμία του με το Άγιο Όρος και τον Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ -Π. ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ & ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Παύλος Σιατίστης για θάνατο



ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ψυχοσὰββατο (τῶν ἀπ᾽ἀρχῆς ἓως τῶν ἐσχὰτων κεκοιμὲνων)

Γενικά μνημόσυνο ονομάζεται η τελετή εκείνη που γίνεται σε μνήμη νεκρών. Συνήθως είναι θρησκευτική και συνοδεύεται με σχετικές δεήσεις προς ανάπαυση της ψυχής των.Κατ΄ άλλη εκδοχή καλείται έτσι και αυτός ο ίδιος ο τάφος του νεκρού (μνήμα ή μνημούρι).

Ψυχοσάββατο αύριο και θυμήθηκα πάλι τη γιαγιά μου.Κόλλυβα...


Πότε πέρασε ένας χρόνος!!!Και αύριο θα φτιάξω κόλλυβα...Για όσους βιάζονται όμως...η περσινή ανάρτηση...Καλή Ανάσταση στους αγαπημένους που "κοιμήθηκαν"... αλλά δεν ξεχάστηκαν... 

Το τελευταίο γράμμα του Παύλου Μελά στην κόρη του





Σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Τόσο πολύ αγαπούσε τα παιδιά του ο Παύλος Μελάς που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μίκης Ζέζας (Μιχαήλ ή Μίκης ήταν το όνομα του γιου του και Ζωή της κόρης του). Κι όμως, αγαπούσε τόσο πολύ την πατρίδα του που ρίσκαρε τη ζωή του και τελικά θυσιάστηκε γι' αυτή. Και αυτή του η θυσία αποτέλεσε την σπίθα για την επικράτηση των Ελλήνων και την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Οι νέοι μας γνωρίζουν την ιστορία του; Εμείς άραγε εκτιμούμε τη θυσία του; 



Η συγκινητική επιστολή έχει ως εξής:




«Ζωή μου, κόρη μου

Γεράσιμος ιερομόναχος, Ευστράτιος, Κωνσταντίνος, Ερμιόνη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Ακολουθούν τέσσερα αιτήματα προσευχής:

1. Γεράσιμος ιερομόναχος: θα εγχειριστεί σε ένα μήνα περίπου. Χρειάζεται την προσευχή μας. Στο πρόσφατο συλλαλητήριο φωνάζαμε συνθήματα, όπως: "ο μοναχισμός φύλακας φρουρός" και "όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία". Ας μη μένουμε μόνο στα συνθήματα και στα λόγια. Όπως οι μοναχοί προσεύχονται για όλους μας, ας προσπαθήσουμε κι εμείς να τους μιμηθούμε και όταν μας δίνεται η "ευκαιρία", ας τους το ανταποδίδουμε.

2. Ο Ευστράτιος, ένα νεαρό παλικάρι από την Αθήνα, νοσηλεύεται εδώ και καιρό, σε κρισιμότατη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ίσως πολλοί τον έχουμε συναντήσει, καθώς διακονούσε τον κ. Γεώργιο Αρβανίτη στο Μοναστήρι τού Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι. Ας ικετεύσουμε τον Όσιο Πορφύριο να του χαρίσει την ίαση, διότι η κατάσταση της υγείας του είναι τραγική.

3. Ο Κωνσταντίνος είναι 6 μηνών και διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. 

4. Η Ερμιόνη, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και, μη μπορώντας να τα διαχειριστεί, καταρρέει ψυχικά! Απαιτείται έμπονη προσευχή, όπως για όλους φυσικά.

Σχολιάζοντας...




    Αφορμή για το παρόν κείμενο, στάθηκε σχόλιο καλού μας φίλου σχετικά με την Τσικνοπέμπτη. Εν όψει της ημέρας αυτής, όλοι, συγγενείς και φίλοι ρωτούν αγωνιωδώς, «πού θα τσικνίσουμε;»· εξ άλλου, ως γνωστόν, «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Αφιέρωμα στον κοιμηθέντα Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη -Διδαχές, θαύματα και αγνή Ορθοδοξία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή, στις 12:00 το πρωί, ενώ ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου, θα παραμείνει ανοικτός και τη νύχτα για τον τελευταίο ασπασμό αυτής της ζωής. Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε να ξαναβρεθούμε μαζί του. Να χαίρεστε και να προσεύχεστε γι’ αυτόν!