Ετικέτες

20.11.19

Οταν ο Αίσωπος διδάσκει!

Σχετική εικόνα 
Η Γυναίκα.
Μια γυναίκα είχε ένα μέθυσο άντρα. Για να τον απαλλάξει από το πάθος σοφίστηκε το εξής:

Ο Ουνιτισμός με λίγα λόγια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ουνια
 Η Ουνιτική αιρετική εκκλησία ανήκει στη δυτική εκκλησία. Αποτελεί απερίφραστα μια προπαγάνδα των Ρωμαιοκαθολικών κατά των Ορθοδόξων, με σκοπό τον προσηλυτισμό των Ορθοδόξων στο Ρωμαιοκαθολικό δόγμα.

Πληροφορίες για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου που ίσως δεν γνωρίζετε!


Το περιστατικό της εν τω Ναώ εισόδου της υπάρχει στα Απόκρυφα λεγόμενα ευαγγέλια, ... σε κείμενα δηλαδή που η Εκκλησία μας δεν τα θεώρησε έγκυρα ... Μέσα σ’ αυτά όμως υπάρχουν και αληθινά γεγονότα, που η Εκκλησία μας δεν διστάζει να τα ανασύρει και να τα εορτάσει, διαβλέποντας όχι μόνον την αλήθεια τους, αλλά και την ωφελιμότητά τους.

Ὅσιος Ἰάκωβος Τσαλίκης – Πνευματική ἐπικοινωνία μέ τόν Ὅσιο Παΐσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος ιακωβος ο τσαλίκης
Μαρ­τυ­ρί­α ἱε­ρο­μο­νά­χου Ἰ­α­κώ­βου: «Ἤ­μουν λα­ϊ­κός ἀ­κό­μη, φοι­τη­τής στό Ἐκ­κλη­σι­α­στι­κό Λύκειο Λαμί­ας, τό ἔ­τος 1986 μέ τό ὄ­νο­μα Ἰ­ω­άν­νης.

Περί ταπεινώσεως.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ταπείνωση 
Πρέπει να υποφέρουμε αρκετά στην καρδιά μας, μέχρι να μάθουμε την ταπεινοφροσύνη. Ο Κύριος στέκει διαρκώς στο πλάι μας, επιτρέποντας να νιώσουμε πόνο αριστερά στο στήθος μας, έτσι ώστε να φύγει από μέσα μας όλη η δυσωδία.

Ελεημοσύνη

 Αποτέλεσμα εικόνας για ελεημοσυνη γεροντικο
Υπάρχουν άνθρωποι, έλεγε ένας γέροντας, που ενώ είναι πρόθυμοι να δίνουν ελεημοσύνη στους πτωχούς, ο πονηρός τους κάνει να ακριβολογούν στα ελάχιστα, για να τους αφαιρεί το μισθό της αγαθοεργίας.

Τεχνάσματα του διαβόλου

Γέροντος Επιφανίου Θεοδωρόπουλου
Πόσο δόλιος είναι ο διάβολος!

Η ειρήνη μας δεν εξαρτάται από τους ανθρώπους.

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστιανικη  ειρήνη 
Αν εξαρτάς την ειρήνη σου από κάποιον που ζει μαζί σου και συμφωνούν τα αισθήματά σας, θα δοκιμάζεις πάντα τρικυμία και ταραχή.

Προφητεία Ιεζεκιήλ για την Παναγία: Η κλειστή πύλη από την οποία θα περάσει ο Κύριος και θα παραμείνει κλειστή!

Αποτέλεσμα εικόνας για κλειστή πύλη ΘΕοτόκος

Η προφητεία του Ιεζεκιήλ (43,27-44,4) διαβάζεται στον Εσπερινό θεομητορικών εορτών (π.χ. Ευαγγελισμός 25/3, Γενέσιο 8/9, Κοίμηση 15/8, Εισόδια 21/11) και αναφέρεται στο αειπάρθενο της Θεοτόκου.

Θεοφάνης Μαλκίδης: Η Γ ε ν ο κ τ ο ν ί α που ΔΕΝ τιμωρήθηκε, ε π α ν α λ α μ β ά ν ε τ α ι!



Αποτέλεσμα εικόνας για Θεοφάνης Μαλκίδης

Στην κατάμεστη από ακροατές αίθουσα της Ο.Χ.Α. ¨Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ¨ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/11/2019 και ώρα 18:00 εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Η γενοκτονία που δεν τιμωρήθηκε επαναλαμβάνεται».

Ας γίνουμε όλοι Έκτορες!

Αποτέλεσμα εικόνας για ταμουριδης στρατηγος 


Ταξιδεύουμε στο 480 π.Χ., τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, στο Αρτεμίσιο της Β. Εύβοιας. Λίγο μετά τη μάχη των Θερμοπυλών. Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μαθαίνει ότι οι Έλληνες αγωνίζονται στους ολυμπιακούς αγώνες με βραβείο ένα δάφνινο στεφάνι. Και αναφωνεί: «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ’ άνδρας ήγαγες μαχησόμενους ημέας, οί ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής» (Ηρόδοτος 8, 26). Δηλαδή: «Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε, με αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή»!