Ετικέτες

22.6.18

Σήμερα, τόν τιμήσαμε ὄντως τόν Ἅγιο Εὐσέβιο;

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Ευσέβιος
γράφει ο Φώτιος Μιχαήλ
Ιατρός

Σήμερα, 22 ουνίου, εναι ορτή το γίου Εσεβίου, πισκόπου Σαμοσάτων.
Ἅγιος αὐτός Ἐπίσκοπος γωνίστηκε σθεναρά κατά τῶν αἱρέσεων (ἀρειανισμός, δωδεκάθεο), γι’ αὐτό καί διώχθηκε καί ξορίστηκε πό τούς αρετικούς κρατοντες. Θανατώθηκε μέ λιθοβολισμό ἀπό γυναῖκα αἱρετική!

22 Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Θεσσαλονίκης: Διακόπτουμε ὁποιαδήποτε συνεργασία μέ τίς ἑταιρεῖες - χορηγούς τοῦ gay pride Θεσσαλονίκης


Αποτέλεσμα εικόνας για gay pride Θεσσαλονίκης
Διακόπτουμε ὁποιαδήποτε συνεργασία
μέ τίς ἑταιρεῖες - χορηγούς τοῦ gay pride Θεσσαλονίκης
Μέ θλίψη ἀλλά καί ἀγανάκτηση,  τά 22 Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Θεσσαλονίκης, παρακολουθοῦμε τίς προετοιμασίες γιά τήν τέλεση γιά μία ἀκόμη φορά τοῦ ἐτήσιου  “Φεστιβάλ Ὑπερηφανείας” (GayPride), στήν πόλη τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, τήν Ἁγιοτόκο Θεσσαλονίκη. 

7 σημειώματα για την «Συμφωνία» των Πρεσπών από τον Νίκο Λυγερό.

Άλλο Συμφωνία κι άλλο Προσύμφωνο – http://lygeros.org/articles.php?n=38911&l=gr
Όσο και να θέλουν να παρουσιάσουν αυτό το Προσύμφωνο ως μια διεθνή Συμφωνία που έχει μια οριστική αξία, αυτό το κείμενο παραμένει ένα Προσύμφωνο που λειτουργεί ως εργαλείο για την επίλυση του θέματος και όχι για τη λύση του θέματος. Το κείμενο είναι στην ουσία ένας αλγόριθμος, αφού προετοιμάζει μια διαδικασία με διάφορα στάδια που πρέπει να υλοποιηθούν.

Κυβέρνηση Αριστεράς: Εγκαταλείπουν Βόρεια Ήπειρο για να πάρουν επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 νμ


S.O.S. Η πατρίδα σε θανάσινο κίνδυνο. Μετά την παράδοση της Μακεδονίας μας, οι αυτοαποκαλούμενοι «Τσάμηδες» πήραν αέρα από την ενδοτικότητα της Κυβέρνησης των προδοτώνκαι ετοιμάζουν πορεία προς τα ελληνο-αλβανικά σύνορα απειλώντας πως θα φτάσουν μέχρι Ηγουμενίτσα σε μια ενέργεια που φαίνεται ότι «σπονσοράρεται» από πολλούς ώστε να ανοίξει νέο μέτωπο και να διεμβολιστεί η χώρα.

Η απάντηση ήρθε από τον Ουρανό (Θαυμαστό περιστατικό!)

Αποτέλεσμα εικόνας για απαντηση απο τον θεο
Ό Επίσκοπος Παντελεήμων Φωστίνης γράφει:
~ Όλο το χαριτωμένο νησάκι, οι ξακουστές Οινούσσες, έκλαψαν τήν ευλογημένη νιόπαντρη νοικοκυροπούλα. Τήν καμάρωναν όλοι σαν δική τους κόρη. Κι’ ό ξαφνικός θάνατός της, στην πρώτη γέννα της, βύθισε σε πένθος όλο το νησί. Τήν άμοιρη Κωνσταντία.

Ο Ιερεύς του Υψίστου, Πατέρας Παναγιώτης Καραγιάννης



  Χθές, ανήμερα του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα με το νέο ημερολόγιο και του Αγίου Παναγή Μπασιά με το παλαιό, εκοιμήθη ένας Αληθινός Ιερεύς του Υψίστου, ο Αγαπημένος μας, Παππούλης Παναγιώτης Καραγιάννης.
  Με δάκρυα στα μάτια και πόνο στην ψυχή, αισθάνομαι για χάρη του ποιμνίου, να γράψω λίγα καρδιακά λόγια για τον Αγιασμένο Πνευματικό μας Πατέρα, έναν άνθρωπο που έχει σημαδέψει την εν Χριστώ Ζωή μας και τον οποίο, συν Θεώ, δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Σπυρίδων, Μαρίνα και Αθηνά: μας έχουν ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχη

Ο Σπυρίδων διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο στον εγκέφαλο. Έχει τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του μεγάλη ανάγκη προσευχής. Η κόρη του Μαρίνα είναι συγκλονισμένη. (ενημέρωση 7/9/18: κοιμήθηκε εν Κυρίω)

Επίσης, η Αθηνά κινδυνεύει να πάει στη φυλακή λόγω χρέους προς τρίτους. Ας προσευχηθούμε και γι' αυτούς να τους φωτίσει ο Θεός να μην την βλάψουν (δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το ποιος ευθύνεται).

Υπέρ αναπαύσεως: Παναγιώτου ιερέως, Μαρίας, Χριστίνας και Κωνσταντίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Τέσσερις αδερφοί μας κοιμήθηκαν: 
  • ο π. Παναγιώτης εχθές (για τον οποίο προσευχόμασταν)
  • η Μαρία 42 ετών, σήμερα (αυτοκινητιστικό δυστύχημα) 
  • η Χριστίνα, 15 ετών, εχθές (κλικ εδώ)
  • και ο Κωνσταντίνος 50 ετών, πριν λίγες μέρες (καρκίνος)

Ας προσευχηθούμε για την ψυχή τους, αλλά και για τους δικούς τους, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μὴ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα  Θες τος κοιμηθέντας δι τοησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 4, 13-14]