Ετικέτες

18.1.20

Άγιος Πορφύριος: «Το έμβρυο ακούει και αισθάνεται»


«Μια κοπέλα γέννησε στην Πολυκλινική Αθηνών (Ομόνοια) ένα παιδί τέρας, το οποίο είχε μια μελανοειδή επιμήκυνση της παρειάς, που ήταν όπως η μελιτζάνα. Ήθελαν να ακούσουν την ερμηνεία του γέροντος για την γέννηση ενός τέτοιου παιδιού.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά (Κολ. γ΄ 4-11)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία



ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ Γ´ 4 - 11

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ ΛΟΥΚΑ: Η θεραπεία των δέκα λεπρών (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

kyriakodromio_st

(Λουκ. ιζ 12-19)

Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας
ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Η Ευαγγελική περικοπή της Θείας Λειτουργίας. – Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον Κεφ. ΙΖ. 12 – 19.

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά: Ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά (19 Ιανουαρίου 2020):

Η Αγία Γ΄Οικουμενική Σύνοδος - Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας κατά του Νεστορίου

Οικουμενική Γ

Εισαγωγικά

Πριν από 1588 χρόνια, συγκλήθηκε στην Έφεσο η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος, η πλέον ταραχώδης και επεισοδιακή Σύνοδος στην Εκκλησιαστική Ιστορία. Είναι η μοναδική Σύνοδος, που ξεκίνησε με αντίδραση του αυτοκράτορα, για το γρήγορο ξεκίνημά της και δεν υπήρξε τελετή λήξης των εργασιών της, ούτε και προσυπογραφή των κειμένων της από τον αυτοκράτορα. Το τελικό κείμενο του Όρου της υπεγράφη δυο χρόνια μετά (!) με συμβιβασμούς και δια περιφοράς.

Η ταπείνωση του επισκόπου

Κάποτε ένας Επίσκοπος έπεσε σε μια μεγάλη αμαρτία. Την άλλη μέρα ήταν γιορτή. Επρόκειτο να λειτουργήσει σε μια Εκκλησία που πανηγύριζε και θα συγκεντρωνόταν ολόκληρη η πόλη.

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας. «Ο ηρωικότερος των αγίων και ο αγιότερος των ηρώων»

Η λέξη πατρίδα προέρχεται από την λέξη πατέρας, πατρίδα είναι η γη των πατέρων μας


Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος, Κιλκίς

Ανήκω σε μία γενιά, που ίσως είναι η τελευταία που πρόλαβε να γευτεί, να νιώσει, να βιώσει την βαριά σκιά του πατέρα στο σπίτι.

Προς ανάγνωση από πολιτικούς – Επτά Έλληνες πρωθυπουργοί που έδωσαν όλη την περιουσία τους στην Ελλάδα και πέθαναν πάμπτωχοι

Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί αρνητική άποψη για τους καλοβολεμένους πολιτικούς, ωστόσο υπήρχαν (πολύ παλιά) ακόμη και πρωθυπουργοί που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.

Ο σχισματικός Ντραμπίνκο που είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, παρευρέθηκε σε «χειροτονία» Ουνίτη και του δώρισε εγκόλπιο με την Παναγία. (βίντεο)

σ.σ. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, καλό θα είναι όσοι ζουν κοντά στα Μοναστήρια και στους Ναούς που δέχθηκαν τους σχισματικούς της Ουκρανίας να φωτοτυπήσουν το συγκεκριμένο άρθρο και να το δείξουν στους ενδιαφερόμενους (ηγούμενους, ηγουμένισσες, ιερείς) για να καταλάβουν ποιους πραγματικά έμπασαν μέσα και να επιλέξουν αν θα πάνε τελικά με τον Χριστό ή με τον καταραμένο «Πάπα».

Ἅγιος Ἀθανάσιος ὁ Μέγας: «Λόγος γιὰ τοὺς κοιμηθέντες»


Ἅγιος Ἀθανάσιος ὁ Μέγας
Μὴν ἀρνεῖσαι νὰ προσφέρεις λάδι καὶ νὰ ἀνάβῃς κεριὰ στὸν τάφο του, ἐπικαλούμενος Χριστὸν τὸν Θεόν, καὶ ἂν ἀκόμα ὁ κοιμηθεὶς τελείωσε εὐσεβῶς τὴ ζωή του καὶ τοποθετήθηκε στὸν οὐρανό.