Ετικέτες

4.2.18

Υπογράφω για την ιστορία... στηρίζω τη Μακεδονία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα δίνοντας πολλαπλά μηνύματα, πρώτα στην Κατοχική Κυβέρνηση με τους συνεργάτες τους, αλλά και ηχηρό μήνυμα ενότητας προς τον Ελληνικό λαό. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε πως τα Μ.Μ.Ε. κράτησαν για μια ακόμη φορά, τη γνωστή μονόπλευρη στάση υπέρ της εσωστρέφειας και των σκοτεινών δυνάμεων που απεργάζονται σχέδια διχοτόμησης της πατρίδας μας. Ο μελλοντικός ιστορικός θα καταγράψει την ανθελληνική και προδοτική τους στάση. Βλέπετε τα λεφτά είναι πολλά.

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ" ευχαριστεί τα μέλη της, τους φίλους της που σύσσωμα συμμετείχαν με παλμό στο μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών, αλλά και τους καλεί, όταν ζητηθεί, σε νέες μαζικές κινητοποιήσεις για τα ιερά δίκαια της Ελλάδος μας!

Ευγενία 11 ετών στην εντατική - Τα κομποσκοίνια μας...

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ενημέρωση: η μικρή κοιμήθηκε (δες εδώ)


H μικρή Ευγενία, 11 ετών, νοσηλεύεται στην εντατική και κινδυνεύει η ζωή της. Φίλη μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για την μικρούλα. Εμείς πώς μπορούμε να αρνηθούμε; Θυμηθείτε την έκβαση της υγείας της Ιωάννας, της Βρυαίνης, του Γιωργάκη... Τί λέτε να ξαναπροσπαθήσουμε αυτή τη φορά για την Ευγενία; Ας κάνουμε λοιπόν εμείς το δικό μας καθήκον και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στον Κύριό μας και Θεό μας. 

γενηθήτω τὸ θέλημά Του

Πλανα απο το ελικοπτερο της αστυνομιας στο συλλαλητηριο 04-02-2018

Παρέμβαση από Μόσχα και Βελιγράδι για το Σκοπιανό: «Μην παραδώσετε το όνομα Μακεδονία» – «Υπάρχει και άλλος δρόμος»


του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Στην εντατική έστειλε τους Σκοπιανούς o Σέρβος πρέσβης Ντόυσαν Σπασόγιεβιτς κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, όπου συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού και του εμπορίου. Εκεί παραδέχθηκε ότι η Σερβία έκανε μεγάλο λάθος, να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. 

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ... Συγκλοντιστικό ντοκουμέντο! Η φωτογράφος που διαψεύδει την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τους «140.000 συγκεντρωθέντες»



Η Μαρίνα Βερνίκου έχει ξεδιπλώσει πολλές φορές το φωτογραφικό της ταλέντο τόσο μέσα από τις εικόνες που μοιράζεται στα social media όσο κι από προσωπικές της εκθέσεις και έχει δείξει μία αδυναμία στις αεροφωτογραφίες και το αποτέλεσμα της ενασχόλησής της με αυτό το είδαμε και στα πρόσφατα ταξίδια της στην Ινδία και στη Μαγνησία.

Σκοπιανοί - Αναγνωρίζουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική


Φαίνεται ότι οι Σκοπιανοί αναγνωρίζουν με τον τρόπο τους ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
Συγκεκριμένα, μια δημοσιογράφος άρχισε να ρωτάει ποια είναι η σημασία της λέξεως «Μακεδονία» δηλαδή «Μάκος» και «δνος» που σημαίνει μακριά γη.
Οι Σκοπιανοί με λίγα λόγια παραδέχονται πως το όνομα που διεκδικούν ως δικό τους, είναι ελληνικής προελεύσεως.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

  ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

________Ο εξ Αιγίου αγαπητός μας Κληρικός π. Νεκτάριος Μαμαλούγκος, από την Ατλάντα των Η.Π.Α., όπου υπηρετεί ως Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος στον τομέα της Φυσικής, μας απέστειλε το παρακάτω περισπούδαστο κείμενο, ήτοι μια επιστολή του Στέφεν Μίλλερ προς τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ομπάμα και αναφέρεται στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.
______Ευχαριστούμε τον π. Νεκτάριο και σας το παραδίδουμε, προκειμένου  να το μελετήσετε.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
4 Φεβρουαρίου 2018   
************

1/2/18


Eπιστολή -Ντοκουμέντο του Στέφεν Μίλλερ για την Μακεδονία στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ομπάμα - Δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό του Αρχαιολογικού Ινστιντούτου Αμερικής, από τα σημαντικότερα περιοδικά του κόσμου στον τομέα της Αρχαιολογίας
mak1 
Μοιάζει με σκηνή από κινηματογραφική ταινία, αλλά είναι πραγματικός εφιάλτης:

Ὑπέρτιμος καί Ἔξαρχος Ἄνω Μακεδονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για χάρτης Μακεδονίας


Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Κάποιοι ἁρμόδιοι, δικοί μας καί ξένοι πολιτικοί ἀξιωματοῦχοι, χωρίς αἰδώ, ἀποφασίζουν νά παραδώσουν τά Ἅγια τοῖς κυσί. Ξεσκίζουν μέ μιᾶς τήν Ἐθνική μας ταυτότητα, ἁρπάζουν ἀπό τό Ἐθνικό μας Ὑποθηκοφυλακεῖο τό ὄνομα τό ἱερό τῆς Μακεδονίας, καί τό παραδίδουν ὑβριστικῶς στό μωσαϊκό τοῦ γειτονικοῦ κρατιδίου.
Κατάγομαι ἀπό τά χωριά τῆς Φλώρινας. Ἡ ἰδιαίτερη πατρίδα μου εἶναι ἡ Ἄνω Μακεδονία. Ἔτσι ὀνομάζεται ἀρχαιόθεν ἡ περιοχή τῆς Φλώρινας καί τῆς Καστοριᾶς. Κάτω Μακεδονία εἶναι ἡ περιοχή τοῦ Κίτρους, τῆς Κατερίνης.

Greeksnet.com - Μετάδοση του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα

Μίκης: «Αριστερόστροφη, η πιο επικίνδυνη μορφή του φασισμού. Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές»

Αφιέρωσε την ομιλία του στον Κολοκοτρώνη

σχόλιο Γ.Θ : Έπος από Μίκη. Έσωσε την υστεροφημία του




Αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας: «Αν διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό» - «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;»

Δείτε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (5/2/18 - 11/2/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (5/2/18-11/2/18) είναι η δεύτερη του Τριωδίου και ως προς τη νηστεία είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 7/2: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 9/2νηστεία (άλαδο φαγητό)

Γελάει ο πλανήτης με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «140.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα» - Ξέχασαν ένα μηδενικό!



Στην ΕΛΑΣ, κάποιοι πρέπει να καθίσουν πάλι στα θρανία του δημοτικού και να μάθουν τα στοιχειώδη στην αριθμητική. Γιατί μετά την Θεσσαλονίκη που έβγαλαν τους συγκεντρωμένους... 90.000 άτομα (έφτασαν τις 500.000 σίγουρα) τώρα εξέδωσαν ανακοίνωση ότι το 1,5 εκατομμύριο (ίσως και περισσότερο αφού δεν μετρήθηκαν περιμετρικά οι δεκάδες χιλιάδες από το Χίλτον μέχρι το Μοναστηράκι) ήταν μόνο 140.000 άνθρωποι.

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΜΑΣ – 4 Φεβρουαρίου 1843. Ο θάνατος του Θ. Κολοκοτρώνη

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοκοτρωνης ελλαδα
«Που’σαι βρε γέρο του Μωριά μεγάλε στρατηλάτη να ιδεις πως τον κατάντησαν
τον τόπο οι βολευτάδες, τον τόπο που λευτέρωσες με πόνο και με αίμα…»
~ μεγλη κενη στιγμ πο κποιος νακαλπτει τν συγκλονιστικ προσωπικτητα το Θεοδρου Κολοκοτρνη, εναι κενη κριβς στιγμ πο κτι μσα του τν θε στ ν «σκαλσ» περισστερο καὶ ν μθ, ν ουφξ, ν ποτισθ μκθε δυνατν πληροφορα γι τ ργα κα τς μρες το μεγλου ατο νδρς.

Θα φαίνεται όσο περνά ο καιρός ότι η Ορθοδοξία είναι λύση για να μην καταστραφεί ο κόσμος


Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

Αν χανόταν το Ευαγγέλιο κι έμενε μόνο η παραβολή του ασώτου, ήταν αρκετή για να καταλάβουμε πόσο ο Θεός μάς αγαπά! (και βίντεο για τους μικρούς μας φίλους!)


Η παραβολή είναι ανεξάντλητη σε νοήματα, αφού, όπως λέγεται, ολόκληρο το έργο της Θείας Οικονομίας ευρίσκεται μέσα σ' αυτή. Το βαθύτερο νόημα της παραβολής είναι τετραπλό:

α. Η απελπιστική κατάσταση στην οποία φθάνει ο αμαρτωλός.
β. Η ανάγκη μετανοίας και τα σωτήρια αποτελέσματα της.
γ. Το μέγεθος της θείας Ευσπλαχνίας στην οποία μπορούν να στηρίζονται και οι πλέον αμαρτωλοί, ώστε να μη φθάνουν ποτέ στην απελπισία. Κανένα αμάρτημα, όσο μεγάλο κι αν θεωρείται, δεν μπορεί να υπερνικήσει τη φιλάνθρωπη γνώμη του Θεού  και
δ. Η αποφυγή του αισθήματος της αυτάρκειας του δικαιωμένου, όπως θεωρούσε τον εαυτό του ο πρεσβύτερος υιός.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Θεοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών

Μία εκπομπή αφιέρωμα στόν Μέγα Αλέξανδρο, τον Μέγιστο των Ελλήνων: Ο βίος, οι αρετές και τα επιτεύγματα του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των εποχών που αποτέλεσε στρατιωτικό πρότυπο για όλους τους μετέπειτα μεγάλους ηγέτες της ιστορίας. Μέγας Αλέξανδρος, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του κόσμου με την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Ευρασία, ο κατακτητής που σεβάστηκε τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα των άλλων πολιτισμών.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Δεκάδες χιλιάδες από την Βόρεια Ελλάδα κατεβαίνουν στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Χιλιάδες Βορειοελλαδίτες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στην Αθήνα. Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης βάζουν έκτακτα δρομολόγια και κάνουν ειδική τιμή σε όσους κατέβουν στην πρωτεύουσα για το συλλαλητήριο, ενώ… αναβρασμός επικρατεί και στα περισσότερα ΚΤΕΛ της βόρειας Ελλάδας, αφού άνθρωποι όλων των ηλικιών θέλουν για ακόμα μία φορά να βροντοφωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.