Ετικέτες

9.3.19

μακαριστός γέροντας Γεώργιος (Καψάνης): Είναι για όλους μας καιρός αγώνος, πνευματικής αντιστάσεως, ομολογίας και μαρτυρίας της πίστεώς μας, ό,τι κι αν μας στοιχίσει!

Μακαριστός Γέροντας Γεώργιος Καψάνης 
Καθηγούμενος Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

Με πολύ πόνο διαπιστώνουμε ότι πράγματι σε μερίδα νεοελλήνων υπάρχει αποστασία από τον Θεό των Πατέρων μας, αντιχριστιανικό και αντιεκκλησιαστικό πνεύμα που μερικές φορές γίνεται φανερός ή ύπουλος διωγμός κατά της Εκκλησίας, οργανωμένος, μεθοδευμένος και μανιώδης. 

Ο αθεϊσμός και αντιχριστιανισμός γίνεται στον τόπο μας κατεστημένο, που επιδιώκει να κάνει τους Έλληνες αντιχρίστους. Χρησιμοποιεί την παιδεία, τα σχολικά βιβλία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον τύπο. Χρησιμοποιεί ακόμη την ειρωνεία και την περιθωριοποίηση όσων τολμούν ακόμη να εκδηλώνουν την πίστη τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία. 

7η ΜΑΡΤΙΟΥ 1948 - 7η Μαρτίου 2018! 70 χρόνια ελεύθερα Δωδεκάνησα! (Με βίντεο)


70 χρόνια ελεύθεροι από το Μουσολίνι και τον Πάπα!
Κι αν σε κάποιους φαίνεται υπερβολικός ο παραπάνω πανηγυρισμός διαβάστε απλώς το τι πέρασε μόνο ο Γέροντας της Πάτμου Αμφιλόχιος Μακρής από τους Ιταλούς πατώντας εδώ
 
 
Γράφει ο  Κυριάκος Ι. Φίνας 

Υπέρ υγείας: Αγαθής, Χρυσούλας, Πηνελόπης, Σωτηρίας, Θεοδοσίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Καλή Σαρακοστή και καλό στάδιο σε όλους μας! Μέρες που είναι ευκαιρία να συνδυάσουμε τη σωματική νηστεία με την προσευχή και να συμπεριλάβουμε σε αυτή και τους πονεμένους αδερφούς μας που ζητούν τη δική μας μικρή συνεισφορά. Ακριβώς επειδή τους περισσότερους αδερφούς μας δεν τους γνωρίζουμε και δεν έχουμε κανένα προσωπικό κέρδος ή κίνητρο, το αίτημά μας είναι ευάρεστο στον Κύριό μας κι έτσι εκτός του ότι μας ακούει (εφόσον βέβαια είναι προς το συμφέρον του αδερφού μας), στο τέλος μας επιβραβεύει κιόλας με "δωράκια" πνευματικά (ακόμα και αν εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε τις περισσότερες φορές). Ας δώσουμε λοιπόν το δικό μας "λεπτό" και ας θυμόμαστε ότι το λεπτό της χήρας θεωρήθηκε πιο σημαντική δωρεά από τις φαινομενικά μεγαλύτερες δωρεές...

Η ΑΓΑΘΗ, ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ, ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.3.19 ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

Χρυσούλα: Είχε αντιμετωπίσει κακοήθη όγκο πριν από 2 χρόνια. Εγχειρίστηκε, ανάρρωσε αλλά δυστυχώς η κατάσταση επανήλθε τους τελευταίους 2 μήνες και τώρα κάνει χημειοθεραπείες.

Πηνελόπη: Πρόσφατα διαγνώστηκε με κακοήθεια στο νεφρό, έκανε επέμβαση. Δυστυχώς βρέθηκε κακοήθεια και στον αυχένα της και σήμερα Σάββατο μπήκε στο χειρουργείο! 

Σωτηρία: Την Πέμπτη 7/3 έπαθε εγκεφαλικό, η έκταση του οποίου ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως. Παράλυτο το δεξί χέρι και δεν μπορεί να μιλήσει στους δικούς της. Τους αντιλαμβάνεται όμως. Παρακαλώ για τις προσευχές σας, ο Κύριος να την ελεήσει και να της δωρίσει ό,τι συμφέρει στην ψυχή της. 

Θεοδόσιος: Ο σύζυγος της. Είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πάρα πολύ στεναχωρημένος. Παρακαλώ εύχεστε ο Κύριος να τον ελεήσει και να τον παρηγορήσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κυριακή Τυρινής: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Κυριακή Τυρινής

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019:


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Τυρινής

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Τυρινής


ΠΡΟΣ ΡΩΜ. ιγ΄ 11 – ιδ΄ 4

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Τυρινής

Σχετική εικόνα

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ϛ´ 14 - 21

Κλάμα με τα νέα σκίτσα του Αρκά -Ο πρωθυπουργός που... πιάνει πουλιά στον αέρα [εικόνες]