Ετικέτες

16.11.17

Προσευχή με το ψαλτήρι για τη θεομηνία (με αρχείο pdf)

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος






Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που έχουν πληγεί από την θεομηνία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Εντόπισα τρεις ψαλμούς τους οποίους θεωρώ κατάλληλους (17, 68, 148). Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 



Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου



η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου

Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος Δι' ευχών. Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα. Μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε κι επίσης μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τρεις ψαλμούς (17, 68, 148), όποιον θεωρείτε εσείς πιο κατάλληλο. Στο τέλος έχω και αρχείο pdf στο scribd γα κατέβασμα.

Προσθήκη-σχόλιο: Μόλις με ενημέρωσε ο διαχειριστής του φίλιου ιστολογίου Χώρα του Αχωρήτου ότι στο προσευχητάρι ειδικών περιπτώσεων υπάρχει και σχετικό ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μτ. 24, 27-44). Θα πρότεινα να προστεθεί πριν τον Ν΄ ψαλμό για όποιον το επιθυμεί.


Ο Άγγελος που δεν ήταν Άγγελος (Διδακτική ιστορία)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγελος εξομολογηση

-Ο Άγγελος που δεν ήταν Άγγελος-

«..ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.» (Ματθ κδ-24)

Μνημονεύουμε γιατί αγαπάμε...

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης


Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν παντογνώστης που είναι, δεν ξέρει τα ονόματά τους και τις ανάγκες τους;

Άρθρο κόλαφος της SZ για τη συμπεριφορά Γερμανών αρχαιολόγων στην Ελλάδα στην Κατοχή


Άρθρο για τη συμπεριφορά Γερμανών αρχαιολόγων στην Ελλάδα τον καιρό της Κατοχής με τίτλο «Σφαγές και μερικά όμορφα σουβενίρ» φιλοξενεί το πολιτιστικό ένθετο της Sueddeutsche Zeitung. Όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να διεξάγονται σχετικές επιστημονικές έρευνες, έπειτα από προσπάθειες ωραιοποίησης του παρελθόντος.

Ο Φάρατζ αποκαλύπτει τις σχέσεις του Σόρος με την διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Νάιτζελ Φάρατζ αποδομεί για ακόμη μια φορά το κατασκεύασμα που ονομάζεται "Ευρωπαϊκή Ένωση" και τις σχέσεις του με τον σιωνιστή Σόρος.


Δείτε το βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους)