Ετικέτες

19.10.21

Η γενιά του Σηθ

Aναπαράσταση οικογένειας στο νεολιθικό τους σπίτι. 
Κάπως έτσι ήταν και η πρώτη οικογένεια, του Αδάμ και της Εύας.


Μετά την γενιά του Κάιν, η Γένεση αναφέρεται, με περισσότερες λεπτομέρειες, στην γενιά του Σηθ. Ο Σηθ ήταν ένα από τα παιδιά, που απέκτησαν ο Αδάμ και η Εύα, μετά την δολοφονία του Άβελ. Ο Άβελ, αν προλάβαινε να ζήσει, θα γινόταν ο πρόγονος του Μεσσία, δηλαδή από τους απογόνους του Άβελ θα γεννιόταν μια μέρα η Υπεραγία Θεοτόκος [1].

Η γενιά του Κάιν

O Kάιν δολοφονεί τον Άβελ.

Συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε τμήματα του βιβλίου Ορθοδοξία και Αρχαιολογία του ιστορικού-αρχαιολόγου Διοδώρου Ράμμου (βλ. ΕΔΩ):


Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση στις πρώτες γενιές των ανθρώπων, για την οποία μας κάνει ειδική μνεία η Γένεση. Και αυτή είναι η γενιά του Κάιν, δηλαδή τα παιδιά, τα εγγόνια και οι υπόλοιποι απόγονοι του Κάιν οι λεγόμενοι Καϊνίτες.

Ο Κάιν, αφού δολοφόνησε τον αδελφό του τον Άβελ, έφυγε από την οικογένειά του και τον τόπο του, την νότια Μεσοποταμία, αρνήθηκε οριστικά κάθε σχέση με τον Θεό [1] και κατοίκησε στην περιοχή Ναίδ, απέναντι (ανατολικά) από την Εδέμ. Στο εβραϊκό πρωτότυπο η Ναίδ γράφεται Nod (ή Νοvd). Με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κάιν, σε πρώτη φάση, έφυγε στα βουνά Ζάγκρος του Ιράν. 

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ; Διατάζουν τον Μητσοτάκη να το εφαρμόσει! Θα γίνει χαμός...

ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΥΧΤΑ! Θέλουν εκδίκηση! Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο τους!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (18/10/21-24/10/21)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Αναλυτικά:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

*Σύμφωνα με το νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου μπορεί να γίνει κατάλυση οίνου-ελαίου λόγω εορτής του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Η κατάλυση προσετέθη υπό του μακαριστού π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου. 

Ρωτήστε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε.