Ετικέτες

19.10.21

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας20 ΟκτωβρίουΑνακομιδή Ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητή
20 Οκτωβρίου
Ο Όσιος Γεράσιμος (βλέπε επίσης και στις 16 Αυγούστου), γεννήθηκε το 1509 μ.Χ. στα Τρίκαλα της Κορινθίας. Καταγόταν από την επίσημη οικογένεια των Νοταράδων και ήταν γιος του Δημητρίου και της Καλής.

Η γενιά του Σηθ

Aναπαράσταση οικογένειας στο νεολιθικό τους σπίτι. 
Κάπως έτσι ήταν και η πρώτη οικογένεια, του Αδάμ και της Εύας.


Μετά την γενιά του Κάιν, η Γένεση αναφέρεται, με περισσότερες λεπτομέρειες, στην γενιά του Σηθ. Ο Σηθ ήταν ένα από τα παιδιά, που απέκτησαν ο Αδάμ και η Εύα, μετά την δολοφονία του Άβελ. Ο Άβελ, αν προλάβαινε να ζήσει, θα γινόταν ο πρόγονος του Μεσσία, δηλαδή από τους απογόνους του Άβελ θα γεννιόταν μια μέρα η Υπεραγία Θεοτόκος [1].

Η γενιά του Κάιν

O Kάιν δολοφονεί τον Άβελ.

Συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε τμήματα του βιβλίου Ορθοδοξία και Αρχαιολογία του ιστορικού-αρχαιολόγου Διοδώρου Ράμμου (βλ. ΕΔΩ):


Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση στις πρώτες γενιές των ανθρώπων, για την οποία μας κάνει ειδική μνεία η Γένεση. Και αυτή είναι η γενιά του Κάιν, δηλαδή τα παιδιά, τα εγγόνια και οι υπόλοιποι απόγονοι του Κάιν οι λεγόμενοι Καϊνίτες.

Ο Κάιν, αφού δολοφόνησε τον αδελφό του τον Άβελ, έφυγε από την οικογένειά του και τον τόπο του, την νότια Μεσοποταμία, αρνήθηκε οριστικά κάθε σχέση με τον Θεό [1] και κατοίκησε στην περιοχή Ναίδ, απέναντι (ανατολικά) από την Εδέμ. Στο εβραϊκό πρωτότυπο η Ναίδ γράφεται Nod (ή Νοvd). Με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κάιν, σε πρώτη φάση, έφυγε στα βουνά Ζάγκρος του Ιράν. 

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ; Διατάζουν τον Μητσοτάκη να το εφαρμόσει! Θα γίνει χαμός...

ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΥΧΤΑ! Θέλουν εκδίκηση! Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο τους!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (18/10/21-24/10/21)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Αναλυτικά:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

*Σύμφωνα με το νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου μπορεί να γίνει κατάλυση οίνου-ελαίου λόγω εορτής του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Η κατάλυση προσετέθη υπό του μακαριστού π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου. 

Ρωτήστε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε.