Ετικέτες

23.4.20

Σχετική εικόνα
Αρκεί η Πίστις;
Χρειάζεται μαζί με την Πίστη, η ομολογία.

Άρχισαν να εμφυτεύουν τσιπάκια σε εργαζομένους



Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι διέβησαν τον Ρουβίκωνα και ήδη τοποθετούν σε εργαζόμενους εταιρειών τσιπάκια κάτω από το δέρμα τους, με στοιχεία εταιρικής ταυτότητας. Τα τσιπάκια αυτά επιτρέπουν στους εργαζόμενους στις εταιρείες να περνούν τους ελέγχους, να εισέρχονται σε διάφορα τμήματα των εγκαταστάσεων, ακόμη και να ψωνίζουν φαγώσιμα από μηχανήματα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους.

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ: «Θα πεθάνω αλλά δε θα εγκαταλείψω» – Μαρτυρία μοναχού για το φρέαρ της οργής

Το φρέαρ του Ιακώβ είναι ένα από τα πιο σπουδαία προσκυνήματα της Αγίας Γης. Εβραίοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αποθέτουν την πίστη τους σε αυτό το προσκύνημα.

Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου Παρασκευής της Διακαινησίμου - Ζωοδόχου Πηγής

Από το άλογό του ακούγονταν χλιμιντρίσματα και η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Χαρισίου ανέβλυζε αίμα

Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος ...

Η ζωντανή παρουσία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

~ …Όταν έγινε αυτοκράτωρας ο Ανδρόνικος ο Β΄ο Παλαιολόγος (1282-1328), υπήρχε μεγάλη ταραχή στην εκκλησία με τον λατινόφρονα πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο (1275-1282) πρωταγωνιστή στη θεήλατη ένωση με τους παπικούς, και στο κράτος με τους λατίνους.
Ο βασιλέας ήταν θεοφοβούμενος, αλλά τότε συνέβησαν μεγάλα και παράδοξα σημεία. Είχε για σύμβουλο τον Θεόδωρο Μετοχίτη (1270 – 1332), άνθρωπο πολύ ευλαβή και σπουδαίο όπου και τον έκανε Μέγα Λογοθέτη του παλατιού. Αυτός ανακαίνισε και στόλισε με θαυμάσια ψηφιδωτά, την Μονή της Χώρας. Και τόσο πολύ αγαπούσε αυτή την μονή, που πήγαινε στις αγρυπνίες και προσευχόταν μαζί με τους μοναχούς. Το Σάββατο της Α΄ εβδομάδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην λειτουργία της Κυριακής, όπου μνημονεύονται όλοι οι ορθόδοξοι βασιλείς και πατριάρχες, πήγε και ο Θεόδωρος.

Τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου



Παρακάτω αναγράφονται θαύματα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου: