Ετικέτες

27.12.23

Άγιοι Δισμύριοι (20.000) μάρτυρες που κάηκαν στη Νικομήδεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιοι Δισμύριοι (20.000) μάρτυρες που κάηκαν στη Νικομήδεια"


28 Δεκεμβρίου

Η πιο πρακτική ιστοσελίδα για να βρίσκετε τις ακολουθίες (χωρίς μουσικά) είναι:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 27/12)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 28/12)

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή

Ο Μέγας βοηθός

         

του πατρός Δημητρίου Μπόκου
«Πολυμερώς και πολυτρόπως πάλαι ο Θεός λαλήσας τοις πατράσιν εν τοις προφήταις, επ’ εσχάτου των ημερών τούτων ελάλησεν ημίν εν Υιώ» (Εβρ. 1, 1). Σε δύο μόλις γραμμές η προς Εβραίους επιστολή μάς δίνει όλο το πλάνο του σωστικού σχεδίου που η άπειρη αγάπη του Θεού απεργάσθηκε για τον κόσμο.

Ο ιερός θεσμός της Στρατιωτικής Θητείας και η θητεία - ΄΄Black Friday΄΄

                   

(Γράφει ο Θεόκλητος Ρουσάκης )

Στα πλαίσια του προϋπολογισμού για το 2024, o ΥΠΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας, ανήγγειλε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με το παρόν, λόγω περιορισμένου χώρου, θα σχολιάσουμε μόνο το θέμα της στρατιωτικής θητείας και τις αλλαγές που θεωρεί ο ΥΠΕΘΑ ότι πρέπει να δρομολογηθούν στη βάση του ΄΄ φινλανδικού μοντέλου΄΄, που φαίνεται να έχει επιλεγεί ως το συμβατότερο με το αντίστοιχο ελληνικό.

Δύο μέτρα καί δύο σταθμά;

            


Ποιὸς σοβαρὸς ἄνθρωπος καὶ μάλιστα Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς θὰ εἶχε ἀντίρρηση νὰ συναντηθεῖ ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν κ. Ἱερώνυμος μὲ συγγενεῖς Ἑ­βραί­ων ἀπαχθέντων καὶ κρατουμένων ἀπὸ τὴν ὀργάνωση Χαμὰς καὶ νὰ ἐκφράσει τὴ συμπαράστασή του στὶς οἰκογένειες αὐτές, ποὺ τόσο πολὺ ὑποφέρουν μὴ ἔχοντας καμιὰ εἴδηση γιὰ τὴν τύχη τῶν προσφιλῶν τους προσώπων;

Προκλητικές αποφάσεις υπέρ ημετέρων και λαθρομεταναστών!

            


Κώστας Καλτσής

ΝΑ γελάσουμε ή να κλάψουμε με πολλά από όσα αποφασίζει η κυβέρνηση; Μάλλον και τα δυό μαζί, κλαυσίγελως! Διότι δε γίνεται πουθενά στον κόσμο, σε χώρα υπερχρεωμένη και με οικονομία που «τρεμοσβήνει», να αποφασίζεται η αύξηση κατά 50% των αποδοχών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων!

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος