Ετικέτες

4.8.21

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ με τις φωτιέs! Η ΒΙΑΝΕΞ του Γιαννακόπουλου και οι δηλώσεις για την... (4-8-21)

Δ.Κούβελας: «Ανοσία αγέλης μόνο τα γελάδια. Οι τσαρλατάνοι τάχα ειδικοί ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αναβολή δίκης Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου





Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρουσιάστηκε σήμερα 4 Αυγούστου, 2021 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας μαζί με τον συνήγορό του κ. Νίκο Κληρίδη, που εξήγησε ότι με βάση το κατηγορητήριο, ο Μητροπολίτης εξήγειρε πολίτες στο να συγκεντρωθούν παράνομα στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, 2021 στην Ευρύχου, κάτι που δεν ισχύει όπως δήλωσε ο κ. Κληρίδης, διότι ο Μητροπολίτης εξετέλεσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, βάσει των δικαιωμάτων του, τα οποία προστατεύονται από το Σύνταγμα. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ – «Είμαστε καλά» δίνει το μήνυμα η αδελφότητα

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» , η φωτιά έγλειψε το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας. Οι μοναχοί, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, δίνουν μαζί με τον Γέροντα Γαβριήλ το μήνυμα ότι «είμαστε καλά».

Στο μεταξύ, πρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εναπομείναντες μοναχοί στην Ιερά Μονή ήδη μαζεύουν τα ιερά λείψανα και σεβάσματα του ιερού χώρου.

Την εκκένωση του μοναστηριού του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Μαντουδίου της Βορείου Ευβοίας αποφάσισε το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων για την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το Κτίριο «Φάρος».

Οι Προσκυνητές που ήταν στην Μονή έχουν απομακρυνθεί σε ασφαλές έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, δύο Πατέρες μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο Μοναστήρι, ενώ ο Γέροντας με τους υπόλοιπους, εντολή του Μητροπολίτου, μετέβησαν σε ασφαλή χώρο, απ’ όπου θα παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης.

Παγκόσμιος Βασιλιάς και σφράγισμα - Γέροντας Γαβριήλ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Νο 16 – Η πρόεδρος της δημοκρατίας διδάσκει την ανηθικότητα.




Καλάβρυτα, 29.07.2021

Εις μνήμην ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ Αρχιερέως,

του αειμνήστου Γέροντός μου (+ 29.02.2020)

*************************

ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΒΙΩΝΕΙ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ,

ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ;

Στην Ελλάδα, την κοιτίδα της Ορθοδοξίας μέχρι το έτος 1982, η Κοινωνία είχε απολύτως συντηρητικές Αρχές! Η διδασκαλία του Ευαγγελίου ήταν ο Νόμος, ο οποίος κυβερνούσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς! Η Χριστιανική Ηθική ήταν ο Νόμος, τον οποίον εφάρμοζαν όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως! Έτσι, λοιπόν, και στο ζήτημα του Γάμου η μόνη παραδεκτή μορφή γάμου ήταν ο θρησκευτικός Γάμος! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ, ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ! Η συμβίωση και συγκατοίκηση δύο προσώπων, χωρίς να έχει προηγηθεί ο γάμος, εθεωρείτο όχι μόνον ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, αλλά και ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ! Εξ επόψεως ηθικής η συγκατοίκηση και η συμβίωση δύο προσώπων, χωρίς προηγουμένως να έχουν τελέσει το Μυστήριο του Γάμου, ονομαζόταν ΠΟΡΝΕΙΑ! Η συντηρητική Κοινωνία των χρόνων εκείνων καταδίκαζε αυτόν τον τρόπο συμβιώσεως! Οι όροι που χρησιμοποιούσαν τότε ήσαν: «Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ» για τον άνδρα, «Η ΓΚΟΜΕΝΑ» για την γυναίκα! 

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 4/8/21-10/8/21

 

[τελευταία ενημέρωση: 4/8/21, 18:15]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


4/8:

Υπέρ θείας βοηθείας

Ραφαήλ-Παναγιώτου: νεογέννητο (αεροβάπτιση) διασωληνώθηκε... σοβαρό πρόβλημα στον πνεύμονα 


Υπέρ αναπαύσεως: 

Ζήση (θέση 109 στην κατάσταση ονομάτων). Άφησε πίσω του δύο παιδιά που τον είχαν ακόμα ανάγκη. Ο κύριος να τον αναπαύσει και να ενδυναμώσει την οικογένεια του.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ! Μετά τον 15Αύγουστο δεν θα επιτρέπουν στους ανeμβολίαστους ούτε...

Ούρλιαζαν οι Πυροσβέστες! «Είναι για κλωτσιές...» - Και αυτοί ρίχνουν την ευθύνη στο κλίμα...

Ψηφιακό ή αναλογικό θερμόμετρο; Ποιο μετρά καλύτερα;

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Παρενέργειες του τσιμπήματος;

Πώς είναι δυνατόν να χωρέσουν 2000 δαιμόνια (μια λεγεώνα) σε μια ψυχή;




Κάποτε ένα καράβι επέστρεφε το βράδυ από την Τήνο για τον Πειραιά και μετέφερε προσκυνητές, που είχαν προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Τήνου.

Και ανάμεσα στους επιβάτες, ήταν και ένας σεβάσμιος γέροντας, ο οποίος μιλούσε διάφορα θρησκευτικά θέματα, αλλά και απαντούσε στις οποίες απορίες υπήρχαν εκεί στην παρέα, που μαζεύτηκε, για να τον ακούσει.

Σε μια στιγμή που ομιλούσε ο γέροντας, ένας ιατρός τον διακόπτει και του λέει:

- Γέροντα, δεν νομίζει ότι είπες πολλά παραμύθια, σε αυτούς εδώ τους κυρίους; Πώς μπορώ να πιστέψω, αυτά τα παράξενα που λέει μέσα το Ευαγγέλιο και εσύ με βάση αυτά ομιλείς;

- Και ο γέροντας του ρωτάει: Τί δεν μπορείς να πιστέψεις από το Ευαγγέλιο;

Και ο ιατρός του λέει:

- Θα σου πω, ένα και μόνο: Τον δαιμονισμένο από τα Γάδαρα, που θεράπευσε ο Χριστός, λέει το Ευαγγέλιο, ότι είχε μια λεγεώνα δαιμόνων μέσα του, δηλαδή 2.000 δαιμόνια. Στέκει αυτό στο μυαλό σου; Πώς είναι δυνατόν να χωρέσουν 2.000 δαιμόνια σε μια ψυχή;