Ετικέτες

27.9.14

Ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια.


Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας από δύο μέλη της οικογένειας Μαυρομιχάλη, τα οποία πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον κυβερνήτη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς πήγαινε να παρακολουθήσει την κυριακάτικη θεία λειτουργία.

ΑΒΒΑΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ. Καταλαλιά, κατάκριση, εξουθένωση


Ξέρεις πόσο μεγάλη αμαρτία είναι να κρίνεις τον πλησίον; Πραγματικά, τί μπορεί να είναι βαρύτερο απ’ αυτό; Τί άλλο μισεί τόσο πολύ και αποστρέφεται ο Θεός σαν την κατάκριση; Όπως ακριβώς είπαν οι Πατέρες, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ αυτήν.

Και όμως λένε ότι από αυτά τα μικροπράγματα φτάνει κανείς σ’ αυτό το τόσο μεγάλο κακό. Από το να δεχτεί μιά μικρή υποψία για τον πλησίον, από το να λέει: «Τί σημασία έχει αν ακούσω τι λέει αυτός ο αδελφός; Τί σημασία έχει αν πω και εγώ αυτόν τον λόγο; Τί σημασία έχει αν δω που πάει αυτός ο αδελφός ή τι πάει να κάνει αυτός ο ξένος»; Αρχίζει… ο νους να αφήνει τις δικές του αμαρτίες και ν’ απασχολείται με τη ζωή του πλησίον. Από εκεί φτάνει κανείς στην κατάκριση, στην καταλαλιά, στην εξουθένωση. Από εκεί πέφτει σ’ όσα κατακρίνει. Επειδή δεν φροντίζει για τις δικές του κακίες, επειδή δεν κλαίει, όπως είπαν οι Πατέρες, τον πεθαμένο εαυτόν του, δεν μπορεί σε τίποτα απολύτως να διορθώσει τον εαυτόν του, αλλά πάντοτε απασχολείται με τον πλησίον. Και τίποτα δεν παροργίζει τόσο το Θεό, τίποτα δεν ξεγυμνώνει τόσο τον άνθρωπο και δεν τον οδηγεί στην εγκατάλειψη, όσο η καταλαλιά, η κατάκριση και η εξουθένωση του πλησίον.

Γιατί άλλο πράγμα είναι η καταλαλιά και άλλο η κατάκριση και άλλο η εξουθένωση.

Τεχνολογικά έντομα για εθνική και παγκόσμια παρακολούθηση Big Brother!


 

Τά μικρά αὐτά drones 
θά περιπολοῦν ἀπαρατήρητα σέ δημόσιους χώρους,
ἀλλά θά μποροῦν νά εἰσέρχονται καί σέ ἰδιωτικούς!...
Ποιός θά μᾶς καθησυχάσει καί θά μᾶς ἀποδείξει πώς δέν θά γίνεται αὐτό;;;

Υγειονομικό εμπάργκο εν Ελλάδι

Υγειονομικό εμπάργκο εν Ελλάδι
Βιώνουμε κυριολεκτικά
μια νέα απόπειρα γενοκτονίας εις βάρος μας!

Του Φώτη Μιχαήλ

Από ώρα σε ώρα χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία και οι Τούρκοι ¨νοσοκόμες¨ των τζιχαντιστών!!

χερσαίες
Άνοιξε το θέατρο του παραλόγου και περιμένει όλη την ανθρωπότητα να δει την Παγκόσμια Τρίτη ¨ παράσταση¨

Την καυτή ανάσα της Άγκυρας λόγω Ρωσίας θα νιώσει γρήγορα το Αιγαίο και ο Έβρος!


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Πολύ σημαντικά αυτά που επισημαίνει ο Διονύσης Μακρής! Διαβάστε τα με προσοχή και να είστε σε εγρήγορση... Μετάνοια και προσευχή χρειάζεται.

Πῶς συγκλίνουν καί ὁλοκληρώνονται οἱ προφητεῖες πού μιλοῦν γιά τά γεγονότα ἀπό τόν Ἅγιο Κοσμᾶ τόν Αἰτωλό μέχρι τούς γέροντες Παϊσιο καί Ἰωσήφ Βατοπεδινό. 



Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς

Σε εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας άνθισαν αποξηραμένα κρίνα

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Για θαύμα μιλούν στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται σε χωριό της περιοχής Λβιβ στη Δυτική Ουκρανία.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται θύελλα στην Ελλάδα


Θύελλα θα σαρώσει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες της σημερινής ημέρας αλλά και γενικότερα για τις επόμενες 7 τουλάχιστον ημέρες.