Ετικέτες

1.5.19

Νέα αιτήματα: Ευάγγελος, Μαρία και Μαρία - Σταματία, Σταμάτης, Κρυστάλλης, Αλεξία, Σπυρίδων

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή πόνος

Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στην κατάσταση των πονεμένων  αδελφών μας. Ας αισθανθούμε τον πόνο τους και ας τον κάνουμε έστω και μια σύντομη ευχή, έστω κι έναν αναστεναγμό. Αυτό έκανε ο Άγιος Παΐσιος (κλικ ΕΔΩ). Θα μου πείτε ότι ο Άγιος Παΐσιος είναι μεγάλος Άγιος κι ότι εμείς δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί του. Ναι θα σας απαντήσω, δεν μπορούμε να συγκριθούμε ούτε και θα φτάσουμε τα μέτρα του οι περισσότεροι από εμάς, αξίζει όμως να προσπαθήσουμε να τον μιμηθούμε. Ο Θεός δεν βλέπει το αποτέλεσμα, αλλά τη διάθεση και όταν Εκείνος κρίνει δίνει και τη χάρη Του δια του Αγίου Πνεύματος. Ο Άγιος Παΐσιος, όπως και όλοι οι Άγιοι, δεν γεννήθηκαν Άγιοι, αλλά με το φιλότιμό τους, τη διάθεση και τον αγώνα τους προσέλκυσαν τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και πέτυχαν να γίνουν θεοί (κατά χάρην) και Υιοί του Υψίστου (βλ. ψαλμό 81, 6). Αυτές είναι οι προδιαγραφές μας, αυτό καλούμαστε να γίνουμε. Και η Εκκλησία μας μας έχει δώσει τα μέσα. Ένα από αυτά είναι και η προσευχή για τον συνάνθρωπό μας, η έμπρακτη απόδειξη της αγάπης μας για τον Θεό.   

Έχουμε λοιπόν τα εξής ονόματα (τρία εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην κατάσταση προσευχής)

Ευάγγελος: τον έχουμε ήδη στην κατάσταση προσευχής (υπ' αρ. 9). Έχει σύνδρομο Down και παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή μετά από κατανάλωση ψαριού πριν 10 μέρες περίπου. Αντιμετωπίστηκε σε πρώτη φάση, αλλά η κατάσταση της υγείας του κλονίστηκε σημαντικά. Ας ευχόμαστε να το ξεπεράσει και ο Θεός να δώσει δύναμη στη μητέρα του που εύλογα αγωνιά... 

Μαρία: την έχουμε ήδη στην κατάσταση προσευχής (υπ' αρ. 26). Έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο και οι γιατροί δίνουν πλέον δύο μήνες ζωής μετά από νέα επιπλοκή που έχει παρουσιαστεί στην υγεία της.

Μαρία: βασανισμένη ψυχή... τίποτα παραπάνω (υπ' αρ. 1 στην κατάσταση προσευχής). Ο Κύριος να την ελεήσει.

Σταματία: κοντά στο τέλος λόγω πνευμονικής εμβολής και μεγάλης ηλικίας. Οι γιατροί έδωσαν οδηγία να μην μπει σε νοσοκομείο διότι με την παραμικρή ίωση δεν θα αντέξει. Είναι στο σπίτι και μένει στη ζωή όσο το επιτρέπει ο Θεός.

Σταμάτης: Πολύ μεγάλη ανάγκη!  Ο Σταμάτης, 35 ετών με δύο παιδάκια, διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο στο κεφάλι και θα κάνει επέμβαση άμεσα με κίνδυνο να μείνει παράλυτος. Ο Κύριος και Θεός μας ας τον ελεήσει!

Κρυστάλλης: θερμοπαρακαλούν για προσευχή για τον δούλο του Θεού ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ. Υποφέρει από αφυδάτωση και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη.

Αλεξία: Θερμή παράκληση. Μια προσευχή στον Αναστάντα Κύριο, για να σωθεί η μικρή Αλεξία οκτώ ετών, που την Κυριακή του Πάσχα, έπαιζε αμέριμνη με άλλα παιδιά στις Θεσπιές του νόμου Βοιωτίας,και μία σφαίρα από πυροβόλο όπλο, της σφηνώθηκε στον κρόταφο από άτομα που «εόρταζαν» την Ανάσταση του Κυρίου!!! Η σφαίρα αφαιρέθηκε μετά από πολύωρη επέμβαση. Το παιδί ευρίσκεται σε καταστολή και ουδείς μπορεί να κάνει πρόβλεψη για την πορεία της ζωής και της υγείας της. 

Σπυρίδων: είναι Τρίτη δημοτικού και χάνει το φως του, οι γονείς δεν έχουν χρήματα και μαζεύουν για να πάνε στην Αθήνα να δουν τι μπορούν να κάνουν, αν γνωρίζετε άτομα που μπορούν να μας δώσουν έστω και 5 ευρώ καλοδεχούμενα, ευχαριστώ πολύ.
Πληροφορίες στην κ. Άννα: 6937141675

Ο Θεός είναι ασύγκριτα πιο μεγάλος από τον ήλιο!


Ρώτησε ένας άνθρωπος με το «πνεύμα του κόσμου» ένα νεαρό παλικάρι:
– Καλά, βρε παιδί μου…εσύ το πιστεύεις, ότι με τη Θεία Κοινωνία έρχεται μέσα σου ο Χριστός ; 
Σε πόσους πια να έλθει αφού είναι… Ένας ;
Ο νεαρός έμεινε για λίγο συλλογισμένος και μετά τον ρώτησε:

Ούτε η «αμορφωσιά», αλλά ούτε και η «φτώχεια» οπλίζουν τα χέρια των μουσουλμάνων


Είναι το Ισλάμ, ηλίθιε!
Ούτε η «αμορφωσιά», αλλά ούτε και η «φτώχεια» οπλίζουν τα χέρια των μουσουλμάνων

Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Γέροντα Παΐσιε, τι θα γίνει με τις Προφητείες;

 

– Γέροντα, μερικοί λένε: « Ότι είναι γραμμένο από τον Θεό, αυτό θα γίνη. Τι να μας απασχολή;». 

Βλέπουν φως και μπαίνουν: Μαχητής του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν συνελήφθη στον Έβρο


Πέρασε ως πρόσφυγας στον Έβρο, εμφανιζόταν ως ταλαιπωρημένος και φοβισμένος, όμως αποδείχτηκε ότι ήταν μέλος τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης.Αναζητούσε ασφαλές καταφύγιο στη χώρα μας και στην Ευρώπη. 

Αλβανία: Σχέδιο νόμου που κάνει τον Ράμα ιδιοκτήτη παραθαλάσσιων περιοχών - πιστή αντιγραφή σχεδίου Ερντογάν Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

 

«Σύντομα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ετοιμάζεται να γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των παραθαλάσσιων εκτάσεων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στις αλβανικές ακτές. Και γι' αυτό έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Συνέλευση για τη δημιουργία Επενδυτικής Εταιρείας», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα lapsi.

Ὁ Μάιος μᾶς ἔφθασε! Καλό μήνα νὰ ἔχουμε!

Ἄγγελος Βλάχος
Ὀ Μάιος.
Ὁ Μάιος μᾶς ἔφθασε, ἐμπρός, βῆμα ταχύ,
νὰ τὸν προϋπαντήσωμε, παιδιά, στὴν ἐξοχή.

Όταν ξαναχτίσουμε το ναό του Σολομώντος, θα κάνουμε στην πόλη των Ιεροσολύμων το πιο μεγάλο άγαλμα στον κόσμο, στο όποιο θα γράψουμε: Να μην ξεχνάτε ποτέ ό,τι σας έκαναν οι χριστιανοί!


Μια μέρα μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο ένας ταλμουδιστής Εβραίος, πάρα πολύ άρρωστος. Όταν ήρθε σε επαφή με το περιβάλλον του θαλάμου 4, το μίσος του εναντίον των χριστιανών εξαπολύθηκε απότομα: