Ετικέτες

8.2.22

Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: “Αρνείσαι τη Θεία Κοινωνία, δεν είσαι Χριστιανός. Βρίσκεσαι εκτός εκκλησίας” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM



Στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε σήμερα ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.

“Ο πυρήνας της εκκλησίας μας είναι η Θεία Ευχαριστία, είναι ο ίδιος ο Κύριος. Αν αρνείσαι λοιπόν τη Θεία Ευχαριστία και τον ίδιο τον Κύριο, πως θα συμμετέχεις μέσα στο σώμα αυτό της εκκλησίας; Η ευθύνη είναι άμεση της εκκλησίας με αυτή την προσβολή την οποία κάνει.Αρνείσαι τη Θεία Κοινωνια, δεν είσαι Χριστιανός. Βρίσκεσαι εκτός εκκλησίας» υπογράμμισε.

Άγιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου - 7 Φεβρουαρίου


Το παραπάνω ηχητικό απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή "Ορθοδοξία και Παράδοση", των μελών και αποφοίτων της νεανικής συντροφιάς Λυκείου της ενορίας Αγίου Νείλου Πειραιώς. Η εκπομπή αυτή που ακούτε, μεταδόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2012 από τoν ραδιοφωνικό σταθμό "Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm".

Το μαχαίρι και οι μαχαιριές

 

Την είδαμε να φιγουράρει σε πολλά ειδησεογραφικά site. Με το μαχαίρι ανά χείρας. Έτοιμη να κόψει τη τούρτα για τα 70 χρόνια από την άνοδό της στο θρόνο, την ώρα που η ορχήστρα έπαιζε το Congratulations, μια σύνθεση της Loretta Kay-Feld από το Ισραήλ, ειδικά για την περίσταση. «Αυτή η επέτειος αποτελεί και για μένα μια ευκαιρία να σκεφτώ» τόνισε η ίδια στο μήνυμα που απηύθυνε στους υπηκόους της, για τους οποίους είπε σε άλλο σημείο του μηνύματος ότι «η ζωή της θα είναι αφοσιωμένη στην υπηρεσία τους».

Ήταν Φλεβάρης του 1952, όταν με θλίψη ο βρετανικός λαός μάθαινε για τον απροσδόκητο θάνατο (ανακοπή κατά τη διάρκεια του ύπνου) του βασιλιά πατέρα της. Τότε ανέλαβε το θρόνο η Λίλιμπετ (έτσι τη φώναζαν χαϊδευτικά), η πρωτότοκη κόρη του.

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 06/02/22-13/02/22

 

[τελευταία ενημέρωση: 08/02/22, 11:25]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

08/02

Υπέρ θείας βοηθείας

Ελένης: νοσηλεύεται σε νοσοκομειακή μονάδα κορωνοϊού. Επιμελούνταν τις ομιλίες του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου.

Κωνσταντίνου: νοσηλεύεται με οξεία λευχαιμία. Υπάρχει ανάγκη για αιμοπετάλια. Έχω ζητήσει έγκριση να δώσω τα προσωπικά στοιχεία σε όποιον μπορεί να δώσει αιμοπετάλια. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει στο e-mail του ιστολογίου: ellinikinafs@gmail.com

Τα αιμοπετάλια θα πρέπει να δοθούν στον Ευαγγελισμό. Πήραμε την άδεια να δημοσιεύσουμε τα πλήρη στοιχεία: 

Όνομα: Κωνσταντίνος

Επώνυμο: Μάρκος

Πατρώνυμο: Παναγιώτης

Νοσηλεύεται στην  αιματολογική κλινική του Ευαγγελισμού



06/02

Υπέρ θείας βοηθείας

Παναγιώτου ιερέως: έκανε επέμβαση στο έντερο πριν δύο μήνες και από τότε δεν είναι καλά.

Σωτηρίου ιερέως: στην εντατική μετά από χειρουργείο στο έντερο.

Πέτρου, Δήμητρας, Αγάπης, Γεωργίου, Σοφίας, Καλλιόπης (έγκυος στον ένατο μήνα), νοσούν με covid.

Βασιλικής, Βαγιάνου: δύσκολα με κορωνοϊό

Βάιας: έχει νοσήσει από κάποια άλλη ίωση (όχι κορωνοϊό) και δυσκολεύεται. Ας ευχόμαστε να αναρρώσει σύντομα.

Λάμπρου, Αικατερίνης, Σπυρίδωνος (δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες)

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: «Σήμερα είναι ομολογία να λέμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός μας»

 Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Ποιος είναι τέλειος; | proseuxi.gr

Να ξέρετε ότι σήμερα είναι ομολογία να λέμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός μας! Αυτό δεν το θέλουν οι σκοτεινές δυνάμεις!

Έγινε η πτώση μας, συνήθεια…- Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος Ψυχολόγος M.Sc.

 


Είναι φυσιολογικό να σε παίρνει από κάτω.

Όλοι κάποτε σπάμε. Άλλοι λιγότερο και άλλοι πιο πολύ.

 

Πρόσεξε όμως.