Ετικέτες

8.2.22

Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: “Αρνείσαι τη Θεία Κοινωνία, δεν είσαι Χριστιανός. Βρίσκεσαι εκτός εκκλησίας” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM



Στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε σήμερα ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.

“Ο πυρήνας της εκκλησίας μας είναι η Θεία Ευχαριστία, είναι ο ίδιος ο Κύριος. Αν αρνείσαι λοιπόν τη Θεία Ευχαριστία και τον ίδιο τον Κύριο, πως θα συμμετέχεις μέσα στο σώμα αυτό της εκκλησίας; Η ευθύνη είναι άμεση της εκκλησίας με αυτή την προσβολή την οποία κάνει.Αρνείσαι τη Θεία Κοινωνια, δεν είσαι Χριστιανός. Βρίσκεσαι εκτός εκκλησίας» υπογράμμισε.

«Αυτή η πρακτική, είναι αρχαιότατη. Υπάρχει μία ιστορία τεράστια προσβολής της Πίστεως, της ευσεβείας των ανθρώπων, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα» συνέχισε. «Οι κύριοι αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και τη φύση του κόσμου, με τη μεγάλη επανεκκίνηση, θέλουν ουσιαστικά να “χτυπήσουν” την εκκλησία. Οι ηγεσίες οι θρησκευτικές και κυρίως η Ορθόδοξη εκκλησία, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ακολουθουν πιθηκίζοντας τις εντολές των τραπεζιτών», είπε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τους μαθητές σχολείου στο Ηράκελιο της Κρήτης που κοινώνησαν σε εκκλησία της πόλης, εν αγνοία των γονιών τους, ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, ήταν κατηγορηματικός.

“Είναι από τα τραγικά, τα σκάνδαλα των ημερών μας και δυστυχώς η διοίκηση της εκκλησίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κρήτη, δεν έχει πάρει τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Κατ΄αρχήν αυτό είναι αντιεπιστημονικό, διότι όπως γνωρίζουμε ο ιός είναι ρινοφαρυγγικός. Βεβαίως εάν πιστεύουμε ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Αυτό είναι και το πρώτο ουσιώδες στοιχείο με το οποίο ξεκίνησαν οι απαγορεύσεις ένεκα της επιδημίας. Ο στόχος είναι άλλος, αλλά ντροπή στους γονεις και στους υπεύθυνους των σχολείων που αποτρέπουν τα παιδιά από τη Θεία Κοινωνία. Ο Θεός δεν εμπαίζεται. Να προσέχουν, διότι όταν αποσπάσουν τα παιδιά τους από τη ζωοφόρο πηγή της Θείας Κοινωνίας, δε ξέρω ποια θα είναι τα αποτελέσματα αργότερα”, είπε.

“Αυτή είναι η μεγάλη κοροιδία η οποία γίνεται, θέλησαν να στερήσουν από τους ανθρώπους τόσο τη Θεία Κοινωνία, όσο και την παρουσία τους μέσα στην εκκλησία. Εμείς έχουμε πειραματικά την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας.Και την κρατήσαμε στα χέρια μας. Γιατί, άνθρωποι πολλοί και κοινώνησαν και έρχονται στην εκκλησια και προβλήματα δεν είχαμε ποτέ. Αντιθέτως. Άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται και νόσησαν και νοσηλεύτηκαν και κυρίως έφυγαν από αυτόν τον κόσμο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα παιδιά, έπρεπε από πέρυσι να έχουν νοσήσει, διότι τα παιδιά θα δημιουργούσαν το τείχος ανοσίας, απέναντι στον κορονοϊό.Άρα ήταν εντελώς ανορθολογική η γενικότερη θεραπευτική πρόσβαση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο αναπτύχθηκε και γι΄αυτό σερνόμαστε μέχρι σήμερα.Αυτές είναι απαράδεκτες καταστάσεις, τους τοποθετεί ευθέως εκτός εκκλησίας,σε προβαπτισματικές καταστάσεις και αυτοί οι οποιοι δεν θέλουν να κοινωνούν τα παιδιά, για να επανέλθουν στην εκκλησία, πρέπει να επανέλθουν μόνο με χρίσμα. Διαφορετικά δεν τους θέλουμε, δεν είναι χριστιανοί, έχουν βγει μόνοι τους έξω από την εκκλησία. Και αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε το θέλουν οι επίσκοποι είτε δεν το θέλουν. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ίδιοι. Μεταπίπτουν σε προβαπτισματικές καταστάσεις. Δηλαδή, αυτό-αφορίζονται από την εκκλησία”, ανέφερε.

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σχολίασε και δηλώσεις επισκόπων.

“Θέλετε να μου πείτε με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να μεταδοθεί ο ιός μέσα από το αντιδωρο. Εγώ δεν μπορώ να το καταλαβω, ρωτήστε οποιονδήποτε ειδικό και επιστήμονα. Δεν παίρνουν το ψωμί οι κύριοι αυτοί χέρι με χέρι από τον φούρνο τους; Γιατί στο αντίδωρο να υπάρχει πρόβλημα και το βάζουν σε σακουλάκια; Γιατί δεν τα συσκευαζουν και στο φούρνο όλα; Θέλουν να διαστρεβλώσουν την πίστη.Είναι αυτό που έλεγε παλαιότερα ο Κίσινγκερ και πρέπει να είναι αληθινό, οτι θα πρέπει να χτυπήσουν την Ελλάδα, στην πίστη, στη θρησκεία και στη γλώσσα τους”, πρόσθεσε.

Σχετικα με το νέο εμβόλιο Novavax, υποστήριξε ότι “δεν έχει σημαντικές διαφορές με τα γνωστά μας εμβόλια, παρά μόνο το γεγονός ότι αυτή τη φορά, ο πρωτεινικός τροποποιητής είναι έμμεσος”.

“Είναι ένα Αμερικανικής παρασκευής και προέλευσης εμβόλιο και είναι πρωτεϊνικό.Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τον ίδιο κυτταρικό υποδοχέα ο οποίος παράγεται στο εργαστήριο, με τους υποδοχείς τους οποίους γνωρίζουμε, από τα ήδη κυκλοφορούντα εμβόλια.Κατευθύνεται και αυτό στο κύτταρο.Γίνεται χρήση νανοσωματιδίων. Όπως λειτουργούν και οι άλλοι κορονοϊοί, όπου δεν βλέπουμε να υπάρχει το φαινόμενο της μνήμης, κατά παρόμοιο τρόπο και εδώ, δεν έχουμε φαινόμενο μνήμης. Για να υπάρξει φαινόμενο μνήμης ,έχουν κάνει το εξής:Πέρα από την εμβολιαστική δυναμικη την οποία μπορεί να έχει το Novavax, έχουν βάλει μέσα και έναν ανοσοενισχυτή από ένα φυτό της Χιλής. Επειδή ο κορονοιος, όπως γνωρίζετε κάνει πολλές μεταλλάξεις, γνωρίζουμε ότι η μνήμη του είναι κοντή, από την στιγμή την οποία κάποιος θα νοσήσει και πολύ κοντύτερη από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει το εμβόλιο. Εφόσον δεν έχουμε μνήμη, είναι άχρηστο το εμβόλιο. Το σημαντικότερο για εμάς, το πνευματικό θέμα, είναι ότι και πάλι στην τρίτη προκλινική φάση, χρησιμοποιούνται ανθρώπινα εμβρυικά κύτταρα. Έχουμε ακριβώς το ίδιο παραμύθι με τον ίδιο τρόπο. Είναι το συνεχές των σκανδάλων. Έχουμε ένα εμβολιαστικό παραλήρημα. Εδώ έχουμε εναν έμμεσο πρωτεϊνικό τροποποιητή”, είπε.

8 σχόλια:

  1. Aναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , η χρησιμοποίηση κουταλιού μ ί α ς χρήσεως γι' αυτό το A σ ύ λ λ η π τ ο στην A v θ ρ ώ π ι ν η λογική μ υ σ τ ή ρ ι ο , α π ο τ ε λ ε ί και είναι : ε ξ ύ β ρ ι σ η του Aγίου Πνεύματος , η β λ α σ φ η μ ί α κατά του Aγίου Πνεύματος . A μ α ρ τ ί α η οποία ο υ κ αφεθήσεται , ο ύ τ ε εν τω νυν , ο ύ τ ε εν τω μέλλοντι αιώνι , ό π ω ς είπε ο I δ ι ο ς ο Xριστός , και το έγραψαν οι μαθητές Tου , οι μετέπειτα Iεραπόστολοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυαγγέλιον Iωάννου , έκτο χωρίο15 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:18 π.μ.

    ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο υ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς . εμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπόστολος των εθνών , πρώτη προς Koρινθίους επιστολή , 2ο χωρίο , έκτο ως όγδοο στίχο15 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:19 π.μ.

    Σοφίαν δὲ λαλοῦμεν ἐν τοῖς τελείοις,σοφίαν δὲ ο ὐ τοῦ αἰῶνος τούτου,ο ὐ δ ὲ τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου τῶν καταργουμένων·ἀ λ λ ὰ λαλοῦμεν σοφίαν Θεοῦ ἐν μυστηρίῳ,τὴν ἀποκεκρυμμένην,ἣν προώρισεν ὁ Θεὸς πρὸ τῶν αἰώνων εἰς δ ό ξ α ν ἡμῶν,ἣν ο ὐ δ ε ὶ ς τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου ἔγνωκεν·ε ἰ γὰρ ἔγνωσαν,ο ὐ κ ἂν τὸν Κύριον τῆς δ ό ξ η ς ἐσταύρωσαν·

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , οι Ioυδαίοι της εποχής εκείνης σταύρωσαν τον Kύριον της δ ό ξ η ς για ν'α π α λ λ α γ ο ύ ν από την διδασκαλία Tου και από τους ελέγχους Toυ , στην πραγματικότητα ό μ ω ς για να μπορούν να έχουν π ρ ό σ β α σ η στο π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ των A χ ρ ά ν τ ω ν του Xριστού μ υ σ τ η ρ ί ω ν , ό λ ο ι οι Oρθόδοξοι , ό λ ω ν των εποχών , ό λ ω ν των γενεών : A θ ε λ α τ ο υ ς , ε κ π λ ή ρ ω σ α ν τις προφητείες οι οποίες π ε ρ ι έ γ ρ α ψ α ν - λ ε π τ ο μ ε ρ ώ ς - την Λ υ τ ρ ω τ ι κ ή - Σ τ α υ ρ ι κ ή Θ υ σ ί α του Σωτήρος Xριστού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aποκάλυψις Iωάννου , πέμπτο χωρίο , έκτο στίχο15 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:25 π.μ.

    .. εἶδον ἐν μέσῳ τοῦ θρόνου καὶ τῶν τεσσάρων ζῴων καὶ ἐν μέσῳ τῶν πρεσβυτέρων ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐ σ φ α γ μ έ ν ο ν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεία Eυχαριστία : το π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ των A χ ρ ά ν τ ω ν του Xριστού μ υ σ τ η ρ ί ω ν , το π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ του ε σ φ α γ μ έ ν ο υ αρνίου , το ε ι σ ι τ ή ρ ι ο και δ ι α β α τ ή ρ ι ο για τον π α ρ ά δ ε ι σ ο , ά ν ε υ επιστροφής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , προ ετών εξεδόθη από την Aδελφότητα Θεολόγων η Z Ω H , βιβλίο με τίτλο : φάρμακο A θ α ν α σ ί α ς η Θεία Eυχαριστία . Bιβλίο του Aγίου Nικοδήμου με τίτλο : περί της συνεχούς Mεταλήψεως , των εκδόσεων Mυριόβιβλος . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ό με διαχρονική α ξ ί α . O Aείμνηστος Iεροκήρυξ Δ.Παναγόπουλος έγραψε επίσης βιβλίο για τηv Θεία Eυχαριστία με τίτλο : το A ν τ ί δ ο τ ο του μ η αποθανείν , το οποίο επανεκδόθη στην εποχή μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bιβλίο του Σώτου Xovδρόπουλου για τον βίο των Aγίων μαρτύρων Tιμοθεου και Mαύρας , των εκδόσεων νέα γη : δ ε πρόκειται να γευτώ , ο ύ τ ε νερό , ο ύ τ ε δροσιστικό ποτό , ά ν τα χείλη μου δ ε ν αγγίξουν π ρ ώ τ α το π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ του Σ τ α υ ρ ω θ έ ν τ ο ς και A v α σ τ ά ν τ ο ς Xριστού , το π ο τ ή ρ ι ο το οποίο μ ε τ α δ ί δ ε ι Α τ ε λ ε ύ τ η τ η - Α ι ώ ν ι α Z Ω H και Σ Ω T H P I A .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.