Ετικέτες

5.1.18

Ευαγγελική Περικοπή της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων

Σχετική εικόνα


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Γ´ 13 - 17

Βάπτισμα - Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά

Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά Ανδρέα Θεοδώρου, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 1997, σελ. 156-161
Γιατί βαπτιζόμαστε στο όνομα της Αγίας Τριάδος;
Για ν' αποβάλουμε το χιτώνα της φθοράς και να ντυθούμε τη δόξα του Χριστού. Με το χιτώνα της φθοράς μας έντυσε με την παράβαση του ο Προπάτορας, που μας κληροδότησε μια φύση χαλασμένη, στην οποία μπαίνουμε όλοι ανεξαίρετα οι άνθρωποι με τη φυσική μας γέννηση. Η φύση αυτή της φθοράς εμποδίζει την είσοδο στη Βασιλεία του Θεού. Πρέπει οπωσδήποτε ν' αφανισθεί και αυτό πετυχαίνεται στο ιερό βάπτισμα (Ιωαν. 3,3). Παράλληλα πρέπει να ντυθούμε το Χριστό («Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε Χριστόν ενεδύσασθε» ψάλλει η Εκκλησία μας), να αναγεννηθούμε, να γίνουμε μία νέα πνευματική ύπαρξη και ζωή.

Στέφανος: επιθετικός καρκίνος στο συκώτι

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Λάβαμε άλλο ένα αίτημα προσευχής:


"Σας παρακαλούμε βάλτε στα ονόματά σας και τον Στέφανο, ο οποίος μόλις πριν ένα μήνα διαγνώστηκε με πολύ επιθετικό καρκίνο στο συκώτι και φαίνεται ότι δεν θα ζήσει πολύ. Ας ευχηθούμε να τον παρηγορήσει ο Κύριος και να προετοιμάσει αυτόν και την οικογένειά του! Ευχαριστώ πολύ!"

Παρακαλώ ας εστιάσουμε όχι απαραίτητα στη θεραπεία του Στέφανου (που θα ήταν βέβαια μεγάλο θαύμα), αλλά στη σωτηρία της ψυχής του. Δεν γνωρίζουμε τον Στέφανο προσωπικά, ούτε ξέρουμε αν η πνευματική του κατάσταση είναι καλή ή όχι. Γνωρίζουμε, όμως, ότι βαριές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οδηγούν μεν στο σωματικό θάνατο (που ούτως ή άλλως θα επέλθει), αλλά πολύ συχνά φέρνουν τον ασθενή πολύ πιο κοντά στον Θεό και ενδεχομένως επιφέρουν το ζητούμενο, που είναι η σωτηρία της ψυχής. Άρα, δεν μιλάμε για θάνατο, αλλά για ζωή, αιώνια ζωή και συμμετοχή στη Βασιλεία του Θεού. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, ο Κύριος να φωτίσει τον Στέφανο και να τον ενδυναμώσει στον Γολγοθά που ανεβαίνει και τον ίδιο και για τους δικούς του ανθρώπους. Τώρα, αν ο Κύριος βούλεται να νικηθεί η τάξη της φύσεως και αυτό είναι προς το συμφέρον του Στέφανου, ας το επιτρέψει μήπως και ωφεληθούμε πολλοί από εμάς και ένα τέτοιο σημείο αυξήσει την πίστη μας. 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΦΩΤΩΝ ΠΑΤΜΟΥ- ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣ





Καλημέρα πάντες ω! αδερφοί ακούσατε την σήμερον εορτήν,
σήμερον τα Φώτα και εορτή και λαμπρά ημέρα Δεσποτική.

Ενημέρωση για την μικρή Ιωάννα - Ευχάριστη είδηση

Αποτέλεσμα εικόνας για δόξα τω Θεώ


Μόλις λάβαμε ευχάριστη είδηση και ενημέρωση για την κατάσταση της μικρής Ιωάννας:

Θα ήθελα να ενημερώσω για την πορεία της υγείας της μικρής Ιωάννας.
Το κοριτσάκι νοσηλευόταν για 10 ημέρες σε γνωστή ιδιωτική κλινική με πυρετό, γαστρεντερίτιδα, πνευμονία (πνευμονόκοκκο). Είχε μαζέψει υγρό στο πνεύμονα και θα έμπαινε στο χειρουργείο για την αφαίρεση αυτού.
Την περασμένη παρασκευή (οπότε έγινε και η πρώτη ανάρτηση σε ιστοσελίδα για το πρόβλημα της) το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο. (ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ)
Σήμερα ενημερώθηκα ότι εδώ και κάποιες μέρες δεν έχει καθόλου πυρετό και ότι ο χειρούργος αποφάσισε να μην προβεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση του υγρού καθώς περιμένει να το απορροφήσει ο οργανισμός.
 Η μικρή Ιωάννα θα κάτσει στο νοσοκομείο και άλλες ημέρες αλλά Δόξα Τον Θεό όλα πάνε καλά.
Το άγχος όλων ήταν πάνω στην μητέρα της η οποία είναι έγκυος και είναι στο μήνα της για να γεννήσει.
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας.

Σ.Ν.

Ας την κρατήσουμε, όμως, στην προσευχή μας μέχρι να γίνει πλήρως καλά. Ευχόμαστε και για τα άλλα δυο παιδάκια τον Γιωργάκη και την Βρυαίνη, αλλά και για τους υπόλοιπους αδερφούς μας.

Τελική Ενημέρωση 20/1/18: Η μικρή Ιωάννα ανάρρωσε πλήρως και έχει επιστρέψει σπίτι της.

Το Οχάιο απαγορεύει την έκτρωση σε παιδιά με σύνδρομο Down


H Charlotte Fein, παιδί με σύνδρομο Down, σε ομιλία της στον ΟΗΕ.

Σχόλιο ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ": Θετική η εξέλιξη, αλλά να τονίσουμε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα στα θέματα ζωής ή θανάτου παρά μόνον ο Θεός. Κανείς γονιός δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει την ζωή ενός αγέννητου παιδιού ακόμα και αν είναι μιας ημέρας έμβρυο. Κανείς και για κανένα λόγο! Κι αν κανείς το πράξει κινδυνεύει να χάσει την δική του ψυχή, αν δεν μετανοήσει έμπρακτα και αληθινά...

Επιμέλεια Ανάρτησης:
Nick Delfakis

Νομοσχέδιο για την απαγόρευση διακρίσεων σε παιδιά με σύνδρομο Down (Down Syndrome Non-Discrimination Act) πέρασε από τη Γερουσία και την Κυβέρνηση της πολιτείας του Οχάιο στις ΗΠΑ και βρίσκεται πλέον στο γραφείο του Κυβερνήτη John Kasich για υπογραφή. «Διάγνωση με σύνδρομο Down δεν μπορεί να σημαίνει θανατική ποινή […] Κάθε πολίτης του Οχάιο έχει δικαίωμα στη ζωή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των χρωμοσωμάτων του», δήλωσε ο Mike Gonidakis, πρόεδρος του Οργανισμού «Οχάιο-Δικαίωμα στη ζωή».

Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε...

Αποτέλεσμα εικόνας για μην κρινετε ινα μην κριθείτε
Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε· ἐν ᾧ γὰρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, καὶ ἐν ᾧ μέτρῳ μετρεῖτε μετρηθήσεται ὑμῖν. τί δὲ βλέπεις τὸ κάρφος τὸ ἐν τῷ ὀφθαλμῷ τοῦ ἀδελφοῦ σου, τὴν δὲ ἐν τῷ σῷ ὀφθαλμῷ δοκὸν οὐ κατανοεῖς; ἢ πῶς ἐρεῖς τῷ ἀδελφῷ σου, ῎Αφες ἐκβάλω τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ ἰδοὺ ἡ δοκὸς ἐν τῷ ὀφθαλμῷ σου; ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου. (Μτ. ζ΄, 1-5)
Μεγάλη και φοβερή είναι αυτή η εντολή του Χριστού. Όλοι μας, αρχίζοντας από μένα, συνεχώς κρίνουμε και κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον και γι’ αυτό θα δώσουμε λόγο στη Φοβερά Κρίση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού. Θα μας κρίνει Αυτός, διότι και εμείς κρίνουμε τους άλλους, ψάχνουμε να βρούμε στον πλησίον μας το παραμικρό σφάλμα, ενώ τις δικές μας αμαρτίες δεν τις βλέπουμε και ούτε θέλουμε να τις σκεφτόμαστε.

Tα πλοκάμια της κοσμικότητας

Tα πλοκάμια της κοσμικότητας
Η κατάχρηση της κοσμικής ζωής οδηγεί τον άνθρωπο σε εσωτερική ψυχική πτώση και κατ' επέκταση σε αργό πνευματικό θάνατο. Μια μορφή ανθρώπου ζωντανού στην σάρκα , αλλά νεκρού στην καρδιά. Τα πλοκάμια της κοσμικότητας είναι πολλά και ο άνθρωπος δε θέλει πολλές φορές να τα αποφύγει ή να τα αποτάξει από την ζωή του, με αποτέλεσμα αυτά να τον καταστρέφουν. Αυτά τα πλοκάμια γίνονται συχνά επεκτάσεις των παθών.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ – ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ

Ασημένια λεκάνη Αγιασμού - Μουσείο Μπενάκη. 

κολουθία το μεγάλου γιασμο τν Θεοφανείων τελεται κατ τν σημεριν τάξι δύο φορές, τν παραμον τς ορτς μετ τ τέλος τς λειτουργίας το Μεγάλου Βασιλείου κα τν μέρα τν Θεοφανείων, κατ μν τ μοναστηριακ τυπικ κα τ ντυπα μετ τν πόλυσι το ρθρου, κατ δ τν νοριακ πράξι μετ τ τέλος τς θείας λειτουργίας. 

Άγιος Γέροντας Πορφύριος: «Μόνο με την προσευχή θα φέρετε αποτέλεσμα»

Σχετική εικόνα
Αυτό που γίνεται με τους γονείς, μπορεί να γίνει και με τους εκπαιδευτικούς. Με την προσευχή και την αγιοσύνη μπορείτε να βοηθήσετε και τα παιδιά στο σχολείο. Μπορεί να τα επισκιάσει η χάρις του Θεού και να γίνουν καλά.
Μην προσπαθείτε με ανθρώπινους τρόπους να διορθώσετε κακές καταστάσεις.

Ξαναψηφίστε τον! Ο Μπουτάρης θέλει τον όρο «Μακεδονία», ενώ θεωρεί κατάπτυστα τα συλλαλητήρια των Ελλήνων πατριωτών


Σχόλιο: Τι συζήτησες κ. Μπουτάρη με τον Ζάεφ; Για κρασιά η αλλαντικά; Πάντως αυτοί που σε προώθησαν, ως φούσκα, και σε καθιέρωσαν γυρεύουν τα ανταλλάγματα τους ,κι από ότι φαίνεται τα παίρνουν προς ώρας. Πρόσεξε  όμως γιατί  καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια. Μόλις κάνουν τη δουλειά τους θα σε πετάξουν σα τσάμπουρο που ούτε για τσίπουρο δεν θα κάνει. Το ΄πιασες εσύ τώρα!