Ετικέτες

30.6.16

Φαρισαῖοι, Ὑποκριτές καί Νεκροθάφτες - Οἱ σταυρωτές τῆς Ἐκκλησίας.Γράφει ὁ Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης

Συγγραφέας, Ἀρθρογράφος

ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ! 
ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΔΔΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ…

Η Πανθρησκεία, η ένωση δηλαδή όλων των θρησκειών, υπό την σιδηρά πυγμή ενός παγκόσμιου ηγέτη-«θεού», προωθείται από όλες τις (‘νεοταξίτικες’) μεριές, ενώ τα απλά Λόγια Αλήθειας του Χριστού παραγκωνίζονται, διαστρεβλώνονται και παραμερίζονται.

Διαβάστε την ΕΞΟΧΩΣ σοβαρή καταγγελία της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων:

Υπέρ του Brexit ο Αμβρόσιος- Ποιους χαρακτηρίζει "αντίχριστους"Ξεκάθαρη πολιτκή θέση υπέρ της απόφασης των Βρετανών να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει τώρα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος με νέο κείμενό του που ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο κ. Αμβρόσιος δεν δυστάζει μάλιστα να συγχαρεί τους Βρετανούς, χαρακτηρίζοντας "αντίχριστους" όσους "υποδουλώνουν" την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Απόστολοι και Αποστολή!Σχόλιο "Ιστολογίου Ελληνική Ναυς": Μην αμελήσετε να διαβάσετε το σύντομο, αλλά πολύ περιεκτικό και ουσιαστικό κήρυγμα του μακαριστού Αυγουστίνου σχετικά με τους δώδεκα Αποστόλους. Εύχομαι και προσεύχομαι να ακολουθήσουμε την συμβουλή του...


ΧΘΕΣ, ἀγαπητοί μου, ἦταν ἡ ἑορτὴ τῶν 2 κορυφαίων ἀποστόλων, Πέτρου καὶ Παύλου. Σήμερα ἡ ἑορτὴ συνεχίζεται· εἶνε ἡ ἑορτὴ ὅλων μαζὶ τῶν 12 ἀποστόλων.


Οἱ 12 ἀπόστολοι! Εἶνε οἱ 12 θεμέλιοι λίθοι τῆς Ἐκκλησίας μὲ ἀκρογωνιαῖο λίθο τὸ Χριστό· εἶνε οἱ 12 σάλπιγγες, ποὺ ἡ φωνή τους ἀ­κούστηκε στὰ πέρατα τοῦ κόσμου· εἶνε τὰ 12 ἀστέρια, ποὺ φωτίζουν τὸν πνευματικὸ οὐ­­ρανὸ τῆς Ἐκκλησίας.

Προσευχή για τον Ηλία και τον Νικόλαο - Τα κομποσκοίνια μας...


Νέες περιπτώσεις:

Ο Ηλίας πριν δυο μέρες διαγνώστηκε με πολύποδα στο παχύ έντερο και ταυτόχρονα με κάποιο πρόβλημα στο στομάχι. Περιμένει την βιοψία και θα κάνει περισσότερες εξετάσεις, καθώς και επέμβαση για αφαίρεση του πολύποδα (είναι μεγάλος) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προσευχηθείτε και για την σύζυγό του Αποστολία (που σήμερα εορτάζει) ο Θεός να την ενδυναμώσει, διότι έχει φοβηθεί πολύ.

Ο Νικόλαος σήμερα διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα, αλλά οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί και λένε ότι είναι ιάσιμος. Ας ευχηθούμε να έχουν δίκιο και να είναι μια επίπονη μεν, αλλά περαστική σωματική δοκιμασία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ας μην παρασυρόμαστε από την αδύναμη ανθρώπινη λογική μας και ας ζητήσουμε από τον Κύριο να ελεήσει τους αδερφούς μας εν Χριστώ και να τους δώσει τα Καλά και Συμφέροντα για τις ψυχές τους.

Των Δώδεκα Αποστόλων.Η πίστη μας είναι αληθινὴ. (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)


(Ομιλία του †Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Οι Απόστολοι του Χριστού


Του Βασιλείου Χ. Στεργιούλη, Θεολόγου
 Αν ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των Αγίων Πατέρων, διότι στη διάρκεια του τιμούμε τις μνήμες μεγάλων Πατέρων, με πρώτη τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και τελευταία τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, ο Ιούνιος είναι ο μήνας των Αγίων Αποστόλων. Γιατί κορυφαία γιορτή το μήνα αυτό είναι η γιορτή της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αμέσως μετά από αυτή είναι η γιορτή της Σύναξης των Δώδεκα Αποστόλων.

ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟΝ ΠΑΪΣΙΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος παρακληση

ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ
ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟΝ ΠΑΪΣΙΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΝ
Ποημα το Μητροπολτου δσσης ωήλ
«Δέχου πάτερ Πασιε, μν ατήσεις. ωήλ»

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΠΙΘΑ-1949-Η-ΜΑΣΟΝΙΑ-ιστ

(Όταν τα πάντα σιγούσαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης ως στρατιωτικός ιεροκήρυκας (1949) είδε τον κίνδυνο που διέτρεχε η πατρίδα μας από το απαίσιο θηρίο της μασονίας και το πολέμησε)
Απόσπασμα από το ιστορικό, χριστιανικό, μηνιαίο αγωνιστικό φυλλάδιο «Χριστιανική Σπίθα»

Εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 1949, αριθμ. φυλ. 99

Η αγρυπνία των Αγίων Αποστόλων


Δυσκολεύομαι στ’ αλήθεια να περιγράψω το θαυμαστό τρόπο δια του οποίου τα σκυθρωπά, αγριωπά, σκληρά από την στυγνή καθημερινότητα πρόσωπα καθώς περνούν από το χυτήριο της ιεράς Εξομολόγησης μετατρέπονται σε γαλήνια, χαρούμενα, αισιόδοξα. Ο προφητάναξ Δαυίδ βροντοφωνάζει στους ψαλμούς ότι η θεία εξομολόγηση είναι η μυστική πύλη που σε οδηγεί στο Θεό. Η θεία Εξομολόγηση μυστικά σε εντάσσει στα αγγελικά μοναδικά ευλογητάρια ( βλ. ψαλμ. 135) μεταφέροντας το νου σε πνευματικές σφαίρες τις οποίες διακονεί η ταπείνωση.

Η προσευχή, η απελπισία και τα υλικά αγαθά


Οι διδαχές του γέροντα Παϊσίου για την προσευχή είναι πολύτιμες για κάθε χριστιανό. Έλεγε:

30 Ιουνίου: Η σύναξις των 12 αποστόλων (με πληροφορίες για κάθε Απόστολο)Ο όρος απόστολος σημαίνει πρωταρχικά «απεσταλμένος, πρεσβευτής», ενώ μια πιο ειδική σημασία και ευρύτερα χρησιμοποιούμενη είναι «απεσταλμένος παρά του Θεού ».Στην αρχαία ελληνική γραμματεία, ο όρος δήλωνε κάθε απεσταλμένο για την εκπλήρωση συγκεκριμένης αποστολής ή τον αγγελιαφόρο. Ο ίδιος ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές του ως αντιπροσώπους του στον κόσμο και με το κήρυγμά τους να καλέσουν κοντά στο Θεό όχι μονάχα Ισραηλίτες αλλά και εθνικούς ("ειδωλολάτρες").

Οι δώδεκα απόστολοι, που είχαν παρακολουθήσει την επίγεια δράση του Χριστού και είχαν μυηθεί στην αποστολή τους, ήταν οι κατεξοχήν μάρτυρες και κήρυκες της ανάστασης του Ιησού, γι' αυτό και κατείχαν μοναδική και ανεπανάληπτη θέση στην ιστορία της Εκκλησίας και στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών. Η Σύναξη των 12 Αποστόλων στα Ιεροσόλυμα, που περιγράφεται στις Πράξεις Αποστόλων (15:6-22) εορτάζεται στις 30 Ιουνίου από την Ορθόδοξη εκκλησία.

Από την Καινή Διαθήκη μαθαίνουμε τα ονόματα των 12 μαθητών του Ιησού, τους οποίους ο ίδιος ονόμασε αποστόλους (Λκ. 6:13) :