Ετικέτες

29.10.15

Ο καρκίνος θερίζει... Κωνσταντίνος - ΕΠΕΙΓΟΝ


Γράφει ο Αθανάσιος:

Δυσάρεστα τα νέα για τον γείτονά μου Κωνσταντίνο, 38 ετών με δύο παιδιά. Κατά τη διάρκεια επέμβασης (μάλλον καρκίνο), οι γιατροί τον ... έκλεισαν διότι ήταν γεμάτος και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Αυτά τα μετέφερε η σπιτονοικοκυρά του, θα τα διασταυρώσω και θα επανέλθω με νέο μήνυμα, αλλά σας παρακαλώ να αναρτήσετε το όνομά του και το μόνο που εύχομαι είναι να κάνει λάθος.

Δυστυχώς ο Αλέξιος κοιμήθηκε εν Χριστώ πριν λίγες μέρες...


Δυστυχώς ο Αλέξιος (θυμηθείτε εδώ) κοιμήθηκε εν Χριστώ την Κυριακή. Ας προσευχηθούμε στον Τριαδικό μας Θεό να τον αναπαύσει και να μην απογοητευόμαστε αδέρφια. Η μαρτυρία των συγγενών του είναι συγκλονιστική: ενώ η κατάσταση του Αλεξίου ήταν πολύ άσχημη, η εικόνα του από τότε που τον βάλαμε στην προσευχή μας είχε βελτιωθεί θεαματικά και τελικά κοιμήθηκε ήσυχα χωρίς να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα!

Προσθέστε στη λίστα και τον Γεώργιο, που κοιμήθηκε πολύ νέος την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν συνάδελφος μελών της ομάδος μας.

Μετά των Αγίων ανάπαυσον, Χριστέ, 
τας ψυχάς των δούλων σου Αλεξίου και Γεωργίου, 
ένθα ούκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, 
αλλὰ ζωὴ ατελεύτητος.

Αιωνία η μνήμη σας αδελφοί.

Όποιος ή όποια μπορεί ας δώσει τα ονόματα του Αλεξίου και του Γεωργίου στην ενορία του για μνημόνευση μαζί με τα ονόματα των "δικών" του. Όποιος μπορεί ας διαβάζει όσο μπορεί και το ψαλτήρι για όλους τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Ελληνικό θαύμα και ο Μεταξάς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο


Κατ’ επανάληψη έχω αναφέρει πως ο καλύτερος τρόπος για να μελετήσει ο ερευνητής την ιδιοσυγκρασία ενός λαού και να προβλέψει τα μελλούμενα ενός έθνους είναι η μελέτη της ιστορίας του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα πάσχουμε από περίσσευμα αμάθειας και σοβαρό έλλειμμα παιδείας, που έγινε περισσότερο εμφανές κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το τραγικό αυτό έλλειμμα παιδείας διακατέχει τόσο τεράστια τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, όσο (δυστυχώς) και μεγάλη μερίδα πολιτικών.

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Η Πέμπτη είναι αφιερωμένη στους Αγίους δώδεκα Αποστόλους και τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας. Ακολουθεί ο Παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Νικόλαο  σε 3 εκδοχές: 

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης: Τοπικές ή Πατριαρχικές Σύνοδοι ΔΕΝ είναι αλάθητες [ΒΙΝΤΕΟ 2014]


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης


1η Έκδοση.
2014-12-21 "ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ"

- Στις αίθουσες κατηχήσεως του Ιερού Βυζαντινού Ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της κατηχητικής συνάντησης "ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ". Ομιλητής είναι ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης. 

Την εποχή εκείνη ήταν σε εξέλιξη, η απαράδεκτη δίωξη του πατρός, τα εμπόδια και οι απαγορεύσεις για τις Ομιλίες καθώς και για τις κατηχητικές και εφημεριακές του δραστηριότητες. 

Σήμερα ο πατήρ είναι εφημέριος στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. Ηαναγκαστική του μετάθεση επιβλήθηκε με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατόπιν αιτήσεως του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα. 

Παρακολουθείστε το βίντεο: 



«Καθόλου δέν πρέπει νά θυμώνει κανείς μέ ἄνθρωπο ἤ νά βάζει τίς φωνές. Τί γεννᾶ τόν θυμό, καί τί τόν θεραπεύει»

oxi thimos
Ἀπό τό Γεροντικό

Ἕνας γέροντας εἶπε: «Τά πάθη πού ἔχουμε παρά φύση οἱ ἄνθρωποι, οἱ εἰδωλολάτρες τά θεοποίησαν καί τά προσκυνοῦσαν, ἐνῶ ὅσους δέν ἤθελαν νά τά προσκυνοῦν τούς βασάνιζαν καί τούς σκότωναν καί, χωρίς νά θέλουν, τούς ἔκαναν μάρτυρες.