Ετικέτες

15.7.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16/7/18 - 22/7/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (16/7-22/7) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Την Τετάρτη όπως πάντα νηστεύουμε αυστηρά (άλαδο φαγητό), ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου λόγω εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου (δηλ. τρώμε λαδερό φαγητό).

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

Τετάρτη 18/7: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 20/7: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου]

Μέ τή σιωπή, τήν ἀνοχή καί τήν προσευχή ὠφελοῦμε τόν ἄλλον μυστικά



Όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να μην αγαπούν τον Θεό, στενοχωρούμαστε. Με τη στενοχώρια δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Ούτε και με τις υποδείξεις. Ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχει ένα μυστικό· αν το καταλάβουμε, θα βοηθήσομε. Το μυστικό είναι η προσευχή μας, η αφοσίωσή μας στον Θεό, ώστε να ενεργήσει η χάρις Του. Εμείς, με την αγάπη μας, με τη λαχτάρα μας στην αγάπη του Θεού, θα προσελκύσουμε την χάρη, ώστε να περιλούσει τους άλλους, που είναι πλησίον μας, να τους ξυπνήσει, να τους διεγείρει προς το θείο έρωτα.

Ας μην πετροβολάμε τους ανθρώπους… χριστιανικά!


Είπα σε κάποιον μια φορά: «Τι είσαι εσύ; Μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού; Ξέρεις πως υπάρχουν και μαχητές του πειρασμού;».
Ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι φανατικός, άλλα να έχη αγάπη για όλους τους ανθρώπους.

Καμία αποζημίωση για το παιδομάζωμα των SS




Σχόλιο: Κάπως έτσι ονειρευόμαστε να γίνει και εδώ. Να συγκροτηθεί ένα δικαστήριο και να διαγράψει το "χρέος" μονομερώς. Δυστυχώς όμως, "κρατάνε" σφιχτά του πολιτικούς απατεώνες και μας σέρνουν στον όλεθρο! Θα τα καταφέρουν τελικά ; Με τη βοήθεια του Θεού ΟΧΙ!
Οι ναζί είχαν αρπάξει και εκγερμανίσει περί τα 200.000 παιδιά από την Πολωνία κατά τη διάρκεια της κατοχής στη χώρα. Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για καταβολή αποζημιώσεων.

Όποιος έχει τα μάτια της ψυχής του ανοικτά και βλέπει τον Θεόν, δεν είναι εύκολον να τον βλάψουν οι εχθροί...



Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης

Εκείνον τον άνθρωπον, που διατηρεί μέσα εις την ψυχήν του την συνεχή μνήμην του Θεού, δεν είναι τόσον εύκολον οι δαίμονες να του κάνουν κακόν.