Ετικέτες

28.2.18

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4/3/18

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και χίλια βάσανα να υποφέρω δεν με πειράζει…


το έστειλε στο σπιτάκι ο κ.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος
π. Ερμόλαος Ιατρού
Αγαπητοί αδελφοί, έχουμε λαμπρά παραδείγματα Χριστιανών στην Ιεραποστολή μας που πραγματικά είναι άξια προς μίμηση και έχουν να μας διδάξουν πολλά. Υπάρχουν νεοφώτιστοι στο Μαλάουι, εκτός από τους ιερείς μας, που με τη συμπεριφορά τους πραγματικά μας έχουν τραβήξει την προσοχή και μας έχουν συγκινήσει.
Ένας από αυτούς είναι και ο Μηνάς. Όταν τον γνωρίσαμε πριν από έξι χρόνια, δεν ήταν ανάπηρος. Περπατούσε κανονικά, παρόλο που μας έλεγε συχνά ότι πονούσε πολύ στα πόδια. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν τι έχει. Ο πόνος δυνάμωνε, παράλληλα όμως αύξανε και η υπομονή του Μηνά.

Τό πνευματικό μυστικό τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου


Η σιωπή όμως… η σιωπή! Θα αφήσει στην καρδιά σου χώρο ν’ ακουστεί η φωνή του Θεού.

Ο θεληματάρης υποτακτικός

Ένας υποτακτικός στα Καυσοκαλύβια είχε πολύ θέλημα και για ο,τι του έλεγε ο λογισμός του επέμενε στον Γέροντα του, για να πάρει ευλογία. (Δηλαδή έπαιρνε ευλογία με εκβιασμό για να κάνει το θέλημα του).
Μια μέρα λοιπόν, ενώ εργαζόταν μαζί με τον Γέροντα του και ήταν απαραίτητος, γιατί τον βοηθούσε σε κάτι λέει στο Γέροντα:

«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα» σε… υψόμετρο 4.985 μέτρων!

«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα» σε... υψόμετρο 4.985 μέτρων!
*Παντού και σε κάθε άκρη της γης θα το φωνάζουμε: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Το μήνυμα έφτασε στην Κένυα

Η απέχθεια των καναλιών για την Ορθοδοξία

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όλα τα κανάλια, όπως συνηθίζεται καθημερινά, είπαν και έδειξαν διάφορα.

Το Λονδίνο απειλεί να «χτυπήσει» τη Συρία για να σώσει τους ίδιους τους τρομοκράτες του


Σχόλιο: Βρετανία , ο πιο ύπουλος εχθρός του Ελληνισμού!

Από όλες τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία, είναι η Βρετανία που έχει το μεγαλύτερο αριθμό διεισδυμένων στο κόρφο των έντεκα τρομοκρατικών ομάδων που μάχονται στη Γκούτα αλλά και στην Ιντλίμπ.

Προσευχή για τις κυοφορούσες αδερφές μας και τα τέκνα τους (και ενημέρωση για τον Βασιλάκη)

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκυμοσύνη

Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα μας με την υπογεννητικότητα να αυξάνεται συνεχώς λόγω της οικονομικής, αλλά κυρίως της πνευματικής κρίσης, με τους νέους που επιλέγουν να ζουν στην "παρανομία" και τις περισσότερες Ελληνίδες να θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να αφαιρέσουν τη ζωή του τέκνου τους, θεωρώντας ότι το έμβρυο δεν έχει δικαιώματα... είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε στην προσευχή μας τις κυοφορούσες γυναίκες και τα τέκνα τους.

Ήδη έχουμε στη προσευχή μας την Ανθή, ας προσθέσουμε παρακαλώ και τις αδερφές μας εν Χριστώ:

1. Μαρία, η οποία παρουσίασε επιπλοκή στο 5ο παιδί, αλλά προς το παρόν το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Είναι βέβαια στον τρίτο μήνα της κύησης, οπότε ας την έχουμε στην προσευχή μας να μην προκύψει νέα επιπλοκή.

Ας προσθέσουμε και τις:

2. Ελένη

και 

3. Αικατερίνη

και ας ευχηθούμε να πάνε όλα κατ' ευχήν και πάντα σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου.

Ενημέρωση για τον Βασιλάκη
Έγινε η εξέταση. Δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Σειρά έχει η γαστροσκόπηση και η κολονοσκόπηση. Ζορίζονται πολύ οι γονείς γιατί δεν θέλουν να έχει το παιδί κυστική ίνωση. Θερμή προσευχή να μην έχει κυστική ίνωση. Σας ευχαριστούν για τις θερμές σας προσευχές όλη η οικογένεια. Τώρα μας χρειάζονται πιο πολύ.