Ετικέτες

26.7.18

Ολική επαναφορά της… “διπλωματίας της κότας”, ιδού ποιον άφησε το ΥΠΕΞ στη Θράκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολική επαναφορά της… “διπλωματίας της κότας”, ιδού ποιον άφησε το ΥΠΕΞ στη Θράκη

Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξη του να δήλωσε ότι η εποχή της «διπλωματία της κότας» τελείωσε, αναφερόμενος στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες λόγω της ανάμειξη τους σε εσωτερικά θέματα της χώρας, όμως όπως φαίνεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ενοχλείται από την παρουσία Τούρκου ακροδεξιού ισλαμιστή πολιτικού στην Θράκη που στο παρελθόν είχε απειλήσει την Ελλάδα.

Υπέρ αναπαύσεως Τιμοθέου ιερομονάχου


Εκοιμήθη εχθές το πρωί o αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μανωλέας.

Ο μακαριστός ιερέας είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάεμων. Από της αποστράτευσής του εν έτει 1998 ηπηρετούσε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τσακού Αγίας Παρασκευής.

Ήταν αδελφός της Ιεράς Μονής Πεντέλης και έφερε το όνομα του Αγίου Τιμοθέου κτήτορος της Μονής.

Η εξόδιος ακουλουθία του θα τελεστεί στις 26/7 στις 12 το μεσημέρι στην Μονή Πεντέλης και εν συνεχεία η ταφή στο κοιμητήριο της Μονής.

Αιωνία του η μνήμη. 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για απολυτίκιο αγίας παρασκευής

EPMHNEYTIKH AΠOΔOΣH
TOY AΠOΛYTIKIOY TΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ*

Η ΑΓΑΠΗ Η ΓΝΩΣΗ KAI Η ΠΙΣΤΗ. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ



Ή γνώση ώς επακόλουθο της αγάπης. Ή πίστη στην ανάσταση είναι ενέργεια που ανασταίνει. Ή μνήμη τού θανάτου.

Το Βατικανό ισχυροποιεί την απάτη της Ουνίας! (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 23η Ιουλίου 2018
ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ!
Οι Φράγκοι, (Franci ή gens Francorum), υπήρξε ένας βάρβαρος και απολίτιστος λαός, ο οποίος εφόρμησε από τη βορειοανατολική Ευρώπη, περί τον 6ο μ. Χ. αιώνα, καταλαμβάνοντας, ως τον 7ο αιώνα, δια πυρός και σιδήρου, ολόκληρη σχεδόν την δυτικοευρωπαϊκή ήπειρο. Μάλιστα «θεωρούσαν πολύ φυσιολογικό το να προβαίνουν σε λεηλασίες για να καλύπτουν τις ανάγκες τους»(https://el.wikipedia.org).

Ποια είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας και πώς να προφυλαχθείτε


Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί για τους κινδύνους θερμοπληξίαςλόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχει ανακοινώσει η ΕΜΥγια τις επόμενες ημέρες και δίνει συμβουλές πρόληψης.

Τέλος χρόνου;


Αν παρατηρήσει κανείς την πορεία των εξελίξεων της τελευταίες δεκαετίες, διαπιστώνει ότι η Δύση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν ως στρατηγικό στόχο να απωθήσουν γεωπολιτικά τη Ρωσία από την Κεντρική, την Ανατολική και τη ΝΑ Ευρώπη και να την περιορίσουν στα όρια της ρωσικής επικράτειας.